Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Protivín získal posilu ze třetí ligy. Tadeáš Bečvář se vrací do mateřského klubu

 
čtvrtek, 27. června 2024, 12:16

Protivín – Po více než deseti letech oblékne protivínský dres ofenzivní záložník Tadeáš Bečvář. Talentovaného hráče si nejdříve všimli v Písku, aby po dvou rocích zamířil v žácích do dynamácké akademie. Na Složišti působil šest let a poslední sezony strávil v B-týmu, s nímž předloni postoupil do ČFL. Nabité zkušenosti se mu v krajském přeboru jistě budou náramně hodit.

A co vlastně mladého hráče přivedlo k rozhodnutí nevydat se na dráhu profesionálního fotbalisty a místo toho hrát amatérskou soutěž? „Ukončil jsem střední školu a rozhodl jsem se pracovat v rodinné firmě Bespo, kde pomáhám svému tátovi. Vyrábíme sportovní oblečení,“ vysvětluje Tadeáš Bečvář, proč už nadále nebude působit v Dynamu.

Protivín byl pro něho jasná a v podstatě jediná volba. „S fotbalem jsem tady začínal od svých tří let, znám to tu a mám tady kamarády,“ říká dvaadvacetiletý záložník. Manažerem fotbalového klubu v Protivíně je shodou okolností Tadeášův otec a v týmu hrají dva jeho vzdálení příbuzní David a Daniel.

Fotbal Tadeáš Bečvář miluje, a i když ho živit nebude, chce hrát na co nejlepší úrovni. Avšak jedině v Protivíně. „Chceme tady vytvořit silný tým, který bude do tří let aspirovat na postup do divize,“ naznačuje své i klubové ambice Bečvář.

Dynamo pro něj bylo velkou fotbalovou školou a na černobílý klub bude vzpomínat pouze v dobrém. „Chtěl bych touto cestou poděkovat českobudějovickému klubu, že mě vychoval a dal mi příležitost vyzkoušet si profesionální sport také v ligovém áčku. Lidé, kteří v Dynamu pracují, to dělají dobře a přeju všem, aby se jim dařilo,“ loučí se s Dynamem České Budějovice mladík, který míří do krajského přeboru.

Svou další profesní i fotbalovou kariéru tedy bude Tadeáš Bečvář rozvíjet v Protivíně a moc se těší i na spolupráci s novým trenérem Janem Hornátem. Oba se dobře znají. Jak by ne, Hornát je totiž manželem Bečvářovy sestry. „Je mladý, chce se tomu věnovat a díky svému věku je inovativní. Mohl by přinést do protivínského fotbalu novou šťávu,“ říká Tadeáš Bečvář na adresu nového kouče, který byl v uplynulé sezoně asistentem po pěti letech odcházejícího trenéra Miroslava Říhy.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto FK Protivín