Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nyní si odpočineme a už se těším, až na to v červenci zase vlétneme, loučí se s letošní sezónou mirovický Tomáš Vondrák

 
čtvrtek, 20. června 2024, 17:29

Mirovice – Fotbalisté Mirovic mají za sebou výbornou sezónu. Nováček krajského přeboru předváděl velmi dobré výkony a nakonec se umístil na velice solidním sedmém místě. A vyčnívaly i individuality. Mužem kola jsme v této sezoně vyhlásili Zdeňka Čejdíka, Matěje Štochla, Petra Dolejše a za výkon v posledním utkání s Dražicemi i Tomáše Vondráka. Také to o něčem svědčí. Vondrák dal v závěrečném kole Dražicím čtyři góly a pak ochotně odpovídal na dotazy našeho portálu.

Řadíte zápas s Dražicemi mezi nejpovedenější ve vaší kariéře?

Určitě ano. V tom utkání se mi povedlo všechno, do čeho jsem kopnul. Pokaždé jsem byl na správném místě.

Na druhou stranu, Dražice byly jedním z lehčích soupeřů?

Dražice přijely nekompletní a pouze s jedenácti hráči. Byly určitě slabší než na podzim, ale i tak jsme si ten zápas s klukama užili.

Trenér Čadek vás velmi chválil. Hodně jste vyčníval, bez zbytku týmu byste ale prý ty čtyři góly nedal. Koho ze spoluhráčů byste vyzdvihl nejvíc?

Skutečně musím poděkovat všem. Dobré přihrávky jsem dostal od Kuby Krále a Jirky Vitáka. V prvním poločase jsem dorážel do brány střelu Andriiho Husara, u jednoho gólu mi taky výborně asistoval Roman Peterka. Těžíme rovněž z výborných centrů Petra Dolejše, který vstřelil první branku. Pod výhru nad Dražicemi se podepsal opravdu celý tým.

Jak jste spokojený s premiérovou sezónou v nejvyšší krajské soutěži?

V krajském přeboru jsme první rok. Uhráli jsme čtyřicet pět bodů a skončili na sedmém místě, což je super. V příští sezóně bychom rádi zamířili zase o něco výš.

Jaké poznatky si odnesete do příštího ročníku?

V krajském přeboru se pohybuje řada kvalitních fotbalistů. Jsou rychlí, vědí o sobě, my jsme ale dokázali, že s nimi můžeme hrát vyrovnaný fotbal. V létě snad přijdou další posily, takže věřím, že budeme opět schopni hrát minimálně uprostřed tabulky.  

Jste rád, že už je dohráno a čeká vás letní pauza?

Jsem rád, že si chvilku odpočinu, zároveň se ale těším, až na to v červenci zase vlétneme.

Už jste měli v Mirovicích dokopnou, nebo ji teprve chystáte?

Už jsme ji měli. Po zápase s Dražicemi jsme se zdrželi na hřišti a koukli se na naše béčko. Samozřejmě jsme si u toho dali něco k pití a měli jsme i raut. Taky jsme si zajeli zatancovat do Prahy, udělali jsme si to prostě hezké (úsměv)

Jak budou vypadat vaše příští dny?

Budu chodit do práce a jinak sleduji fotbalové Euro a fandím našim. Od fotbalu si chvilku odpočinu, brzy ale zase začnu individuálně trénovat. Obvykle chodím do posilovny a určitě si půjdu i zaběhat.

Ideální jedenáctka 29. kola krajského přeboru:

Tomáš Teringl (Rudolfov)

Miroslav Zach (Protivín), František Pavel (T. Sviny), Josef Brom (Týn nad Vltavou)

Kryštof Kadlec (Hluboká), Jan Matoušek (Třeboň), Filip Nehyba (Třebětice), Ladislav Vávra (Roudné)

Tomáš Vondrák (Mirovice), Ondřej Hruška (T. Sviny), Martin Průcha (Třeboň)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle