Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Michal Rendla: Po utkání na Vyšehradě to vygradovalo

 
pondělí, 4. září 2017, 14:43

Cíle jsou vysoké a s nimi přichází také tlak, který byl v úvodu nové třetiligové sezony možná až přílišný. Fotbalisté FC Písek se s ním v prvních kolech potýkali jen těžko, ale duely s Královým Dvorem a Benátkami nad Jizerou dávají tušit, že sílu tým Ondřeje Prášila, rozhodně má.

Po domácí výhře nad Benátkami se i ke startu nového ročníku Fortuna ČFL vrátil kapitán mužstva Michal Rendla.

Tým zvládl velice důležité domácí utkání proti Benátkám nad Jizerou a získal druhou výhru v řadě. Jak bys shrnul průběh zápasu?
V první půli jsme měli převahu i hodně šancí. Škoda, že jsme nedokázali přidat třetí gól, protože bychom byli určitě klidnější. Výsledek 2:0 je vždycky ošemetný. Potvrdilo se to po změně stran, kdy jsme dostali kontaktní branku. Benátky nás lehce přečíslovaly ve středu pole, protože hráli na tři záložníky. My jsme si s tím moc dobře neporadili. Soupeři pak jedna akce vyšla a ze zápasu bylo drama.

Ty sám ses během utkání dostal ke třem hlavičkám ve vápně a zvlášť ta poslední volala po gólu.
To se mi nestalo strašně dlouho, abych měl třikrát šanci dát gól po rohových kopech, které výborně zahrával Aleš Hanzlík. Alespoň jedna měla skončit v síti.

Po nepovedeném úvodu to vypadá, že se začínáte výsledkově i herně zvedat. Co se dělo na samotném začátku ligy?
Všichni proti nám nastoupili s tím, že budeme na hřišti dominantní. Čeká se od nás, že budeme hrát na špičce tabulky. Tým doplnilo hodně nových hráčů a je potřeba, aby si vše pořádně sedlo. Přišlo hned několik zranění, což nebylo úplně optimální. Myslím si, že v prvním zápase na Vltavínu jsme byli lepší než soupeř, ale pak to začalo uvadat. Po Vyšehradu jsme si řekli, že se nebudeme za každou cenu snažit o fotbalovou krásu, a že se budeme soustředit na to, abychom dostávali málo gólů a odbojovali to tak, že začneme získávat body. S Královým Dvorem se nám to podařilo a proti Benátkám jsme na to navázali.

Byl Vyšehrad zlom, kdy už se muselo něco stát?
Po utkání na Vyšehradě to vygradovalo. Tam už přišla frustrace ze strany všech. Nikdo z nás tam nepodal ideální výkon. Oni na nás byli dobře připravení a my jsme hráli opravdu bídně. Možná nám to ale paradoxně pomohlo. Ve třetí lize však není žádný zápas jednoduchý, což potvrdil i druhý poločas s Benátkami. Pokud jen na chvilku polevíme v koncentraci, můžeme se až do konce bát o výhru.

Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle