Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kemp Jihočeského fotbalu našel útočiště ve Čtyřech Dvorech. Děti si pochvalovaly zázemí

 
úterý, 16. července 2024, 12:47

České Budějovice – V uplynulém týdnu proběhl tradiční příměstský kemp Jihočeského fotbalu. Na čtyřdvorských hřištích se pod vedením zkušených trenérů připravovalo padesát mladých hráčů různých věkových kategorií, kteří byli rozděleni do čtyř skupin (mladší a starší přípravka, žáci a brankáři).

Tradiční letní akce pro děti se opět vydařila, což vystihují i slova šéftrenéra kempu Ladislava Bernáta. „Znovu se zaměřili na věci, které děti v klubech nemají možnost poznat. K trénování patřily i pestré doprovodné akce. Věřím, že si to všichni užili,“ uvedl Bernát. „Jednalo se o jeden z nejvydařenějších ročníků,“ dodal Jiří Krauskopf starší, někdejší šéftrenér dynamácké mládeže a předseda KFS.

Na úvod prvního dne se konalo tradiční focení všech účastníků a nejen o pravidlech přišel besedovat ligový rozhodčí Jiří Pečenka mladší, který šéfuje sudím v jižních Čechách.

Nejstarší skupina hráčů dostala v úterý pořádně zabrat třífázovým tréninkem. Ráno zahájila ve fitness centru Davida Oulíka na Vltavě a náročnou hodinku pod hokejovým koučem si náramně pochvalovala. Úterní besídka se věnovala historii evropských šampionátů s návazností na probíhající EURO 2024 v Německu. Soutěžilo se o fotbalové kartičky a velké album. Středeční ráno zavítal kemp Jihočeského fotbalu na prohlídku stadionu na Střeleckém ostrově a odpoledne dorazila návštěva ze ZOO Hluboká s trojicí zvířátek. Čtvrteční den zpestřily dovednostní soutěže o ceny.

Jubilejní pátý ročník zakončilo v pátečním parném odpoledni slavnostní vyhlášení. Děti obdržely pamětní diplomy a věcné ceny od partnerů. „Příští rok se přihlásíme zase,“ uvedla většina účastníků, které oceňovali hlavní koordinátor Michal Průcha, technický manažer kempu Jiří Krauskopf starší, předseda fotbalového klubu ve Čtyřech Dvorech Zdeněk Kuna, a o děti pečující Lenka Průchová, zdravotnice, svačinářka a vychovatelka v jedné osobě.

Tréninkové jednotky probíhaly na třech hřištích útulného areálu SK Čtyři Dvory, kde bylo vše po ruce, včetně stravování v sousedním Tenis klubu. „Měli jsme tu vše potřebné. Místní funkcionáři nám vyšli maximálně vstříc,“ kvitoval změnu prostředí Michal Průcha. „Jsme moc rádi, že děti u nás našly kvalitní zázemí a líbilo se jim u nás,“ doplnil Zdeněk Kuna, jenže je čerstvě novým trenérem čtyřdvorského A-týmu.

Kemp byl obsazen zkušenými trenéry, kteří mají u mládeže už něco za sebou. Ladislav Bernát, Jiří Krauskopf st., kouč brankářů Jiří Prokeš, Jaroslav Vondrášek st., Radim Pouzar a Jiří Hrbáč z Regionální fotbalové akademie Jč. kraje, grassroots trenéři Václav Míka a Richard Mazanec, soběslavský kormidelník Richard Florian, trhosvinenský Zdeněk Krauskopf, asistovali jim Jaroslav Vondrášek ml., Dominik Cepák a Matyáš Filip.

Záštitu nad letošními akcemi pro děti znovu drželi jihočeští senátoři Tomáš Jirsa z Hluboké nad Vltavou, Ladislav Faktor z Č. Budějovic, Tomáš Fiala ze Strakonic a Marek Slabý z Tábora. Poděkování směřuje také ke všem partnerům.

Napsal(a) Redakce | Foto Jihočeský fotbal