Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Cesta k úspěchu? Bude záležet na tvrdé práci a pokoře, říká gólman Strunkovic Zdeněk Vojtíšek

 
Dnes, 08:28

Strunkovice – Čeká je čtvrtá výhra na hřišti soupeře? To je otázka, která se bude řešit v sobotu 21. září během sedmého kola krajského přeboru. Nováček ze Strunkovic se totiž stal noční můrou domácích celků – zvítězil v Olešníku, Rudolfově a naposledy také v Oseku, kde si gólman Zdeněk Vojtíšek dokonce připsal první čisté konto. Podaří se mu tento úspěch zopakovat i v Dražicích? „Domácí mají silný tým, bude to náročné,“ upozorňuje třiadvacetiletý brankář.

Strunkovický Blaník nezažil jen skvělý vstup do nováčkovské sezony v krajském přeboru, ale v posledních dnech také obavy z rozvodněné Blanice. Bylo pro vás úlevou, že se situace nakonec neukázala tak vážná, jak se původně předpokládalo, a že bude stačit jedna brigáda na opravu hřiště?

Myslím, že jsme si všichni oddechli, protože prognózy nevypadaly dobře. Naštěstí Mexiko aréna odolala, a jedna brigáda by měla vše dát do pořádku.

Dokážete si vůbec představit, že byste zbytek podzimu museli hrát na jiném hřišti, například v Husinci, kde jste tento týden trénovali?

To by pro nás byla komplikace a velká nepříjemnost, nehrát doma ve Strunkovicích. Husinci jsme ale vděční za tréninkový azyl.

Teď k samotné sezoně. I když jste nováčkem v krajské soutěži, zatím si vedete skvěle – tři výhry a dvě remízy to potvrzují. Je to výsledek nováčkovské euforie?

Řekl bych, že aspekt „euforie nováčka“ v tom může mít prsty. Držíme se nohama na zemi a dobrý start nás těší, ale až čas ukáže, jak na tom doopravdy jsme.

Zatím se vám výborně daří na hřištích soupeřů, když jste vyhráli v Olešníku, Rudolfově i Oseku. Sedí vám tato role, kdy nemáte co ztratit a můžete jen překvapit, čímž nejste pod takovým tlakem?

Nevím, jestli nám to vyhovuje, ale určitě nám to nevadí. Je to komfortnější pozice a můžeme z těchto zápasů jen získat.

V Oseku jste si naposledy připsal první čisté konto v krajském přeboru. Jak jste to oslavil a přispěl jste něčím do týmové pokladny?

Oslavu jsem věnoval hlavně s týmem, výhra je to nejdůležitější. Čisté konto je jen taková třešnička na dortu, ale jsem za něj rád. Co se týče klubové kasy, tak já nic neplatil a ta částka taky nesouhlasí.

V sobotu vás čeká zápas v Dražicích, které si také vedou dobře. Co od tohoto utkání očekáváte? Myslíte, že by na ně mohla platit stejná taktika jako na předchozí venkovní soupeře, nebo budete muset zvolit jinou strategii?

Očekávám těžké venkovní utkání, Dražice mají kvalitní tým a bude to tam složité. Každý zápas je jiný, takže musíme být připraveni na všechno.

Co vám ukázalo prvních pět kol?

Ukázalo se, že krajský přebor je náročná soutěž s vysokou kvalitou a letos to bude velmi zajímavé.

Myslíte, že Strunkovice mohou svou premiérovou účast v krajském přeboru proměnit v pěkné umístění? Na čem bude hlavně záležet?

Na to je ještě brzo, jsme teprve na začátku a sezona je dlouhá. Záležet bude na tvrdé práci a pokoře. To je určitý předpoklad k tomu, abychom mohli přemýšlet o nějakém pěkném umístění.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle