Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Doufám, že budeme pokračovat v podobném stylu, přeje si Muž kola Michal Požárek

 
pátek, 6. září 2024, 09:04

Strunkovice – Hrát druhé housle? Nic takového nováček nejvyšší krajské soutěže ze Strunkovic nad Blanicí nepřipouští. Naopak si vede nad očekávání dobře. Během čtyř kol posbíral osm bodů a v tabulce mu patří šestá příčka. Naposledy mužstvo doma remizovalo s Třeboní 2:2 (1:1), když se mu podařilo dohnat ztrátu i v deseti. Obě trefy Blaníku zaznamenal útočník Michal Požárek, jenž si tak řekl o titul Muž kola.

Co na to říkáte, že jste byl zvolen Mužem kola? Udělá to radost?

Je to pro mě milé překvapení, kterého si vážím. Doufám, že mě to v dalším zápase vyhecuje k podobnému výkonu.

Z utkání proti Třeboni jste brali bod za remízu 2:2. Byl vzhledem k průběhu spravedlivý? A do jaké míry vás přibrzdila červená karta?

Myslím si, že vzhledem k průběhu zápasu je remíza spravedlivá. My jsme šli jako první do vedení, a chvíli poté soupeř srovnal. Šance byly na obou stranách a zlom přišel až ve druhém poločase, když šla Třeboň do vedení, a poté následovala červená karta. Ale i přesto jsme se nevzdali a dotáhli zápas k remíze.

I když se vám podařilo srovnat v závěru, tak jste místo oslav vzali balon rychle zpátky na půlku. Cítili jste, že by se skóre dalo ještě otočit?

No, ne každý to tak cítil, ale Kuba Miklas se s remízou nespokojil a chtěl zápas ještě otočit, takže naši oslavu gólu rychle ukončil. To mě mile potěšilo, ale bohužel už se to nepovedlo.

Jak padly vaše góly?

První trefu založil Nosál (Jiří Nosek – poznámka autora), který poslal míč Žurimu (Roman Žurek) po lajně. Ten mě naprosto přesným centrem našel ve vápně, a já to hlavou uklidil. Při druhém gólu vykopával Zdenys (Zdeněk Vojtíšek) z brány, a jakmile byl míč ve vzduchu, tak mi Jakub Miklas řekl, ať se rozběhnu, že to prodlouží. Ukázalo se, že opravdu nekecal, a najednou jsem se ocitl sám před gólmanem, kterého se mi povedlo přehodit.

Strunkovice zažívají na nováčka skvělý vstup do sezony. Může to být odrazový můstek pro to, aby byla i celá sezona úspěšná?

Vstup je to poměrně slušný, ale až další zápasy ukážou, jestli se nás drží nováčkovské štěstí, nebo na to, být nahoře, opravdu máme. Každopádně je na čem stavět a doufám, že budeme pokračovat v podobném stylu.

Do Blaníku jste přišel před začátkem letošní sezony, jak jste se tam zabydlel?

Na pár věcí jsem si musel zvyknout, ale řekl bych, že už jsem se zabydlel a že mě kluci mezi sebe přijali. Je to radost hrát s takovou partou „bláznů“.

Ideální jedenáctka 4. kola KP


Jiří Macoun (Mirovice)

Matěj Volf (Milevsko), Denis Klepsatel (Rudolfov), Jan Turek (Olešník), Lukáš Stoklasa (Týn nad Vltavou)

Karel Balogh (Sokol Sez. Ústí), Daniel Januš (Dražice), Roman Nehyba (Třebětice)

Jakub Říský (Protivín), Michal Požárek (Strunkovice), Jaroslav Hadáček (Milevsko)

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle