Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kluci mi hodně pomáhali, říká Muž kola Martin Kuník, který zkrotil protivínské střelce

 
čtvrtek, 29. srpna 2024, 20:12

Sezimovo Ústí – Nováček nejvyšší krajské soutěže ze Sezimova Ústí slaví zisk prvního bodu. Sokol jej vybojoval v Protivíně, kde remizoval 1:1 (0:1). Velikou zásluhu na tom měl dvaatřicetiletý brankář Martin Kuník, jenž zneškodnil několik velikých šancí a inkasoval pouze z penalty. Také proto byl zvolen Mužem kola.

Jak se vám poslouchá, že jste se stal Mužem kola?

Vždycky se to po tak dlouhé době poslouchá dobře, ale je to pro mě spíše překvapení.

Protivín má směrem dopředu velkou útočnou sílu. Bylo to pro vás hodně náročné utkání?

Spíše pro celý tým. Protivín byl směrem dopředu výborný a celou první půlku nás tlačil, kdy si vytvořil šance. Kluci mi ale hodně pomáhali, někdy mě domácí trefili a také jsem něco musel chytit. Těžká jsou pro nás každopádně všechna utkání. Je nás málo, máme nějaké zraněné hráče, tak musíme makat.

Má pro vás bod ze hřiště Protivína cenu zlata?

Určitě, i když si myslím, že jsme ve druhé půli byli trochu lepší. Měli jsme více příležitostí, ale nedaří se nám je dotahovat do konce. Pořád se s tím potýkáme. Za první půlku by si Protivín určitě zasloužil vyhrát, takže pro nás je ten bod zlatý. S ohledem na druhou půli je asi remíza spravedlivá.

Inkasoval jste akorát jednou z penalty. Vystihl jste směr střely, nebo vám kanonýr Jaromír Vorel nedal šanci?

Nedal mi šanci. I kdybych vystihl směr, stejně bych ji nechytil. Umístil to za háčky, takže penalta pro gólmana byla úplně bez šance. Zkušenosti byly znát.

V dalším kole se na vašem hřišti představí strakonický Junior, který ještě neztratil. Jak se na soupeře chystáte a co očekáváte?

Očekáváme velkou ofenzivu. Trénujeme třikrát týdně a že bychom se na někoho speciálně připravovali, to ne. A jestli Strakonice zatím neztratily, tak ztratí u nás (smích).

Po třech kolech máte na svém kontě bod. Odpovídá to vašim představám, nebo je to zisk za očekáváním?

Je to za očekáváním, chtěli jsme vyhrát alespoň domácí zápas, který se nám v prvním kole nepovedl. S tím už však nic neuděláme, musíme jít dál a získat body jindy.

Jaké máte coby nováček ambice?

Chtěli bychom se pohybovat ve středu tabulky, abychom neměli problémy se záchranou.

Ideální jedenáctka 3. kola KP


Martin Kuník (Sokol Sez. Ústí)

Gustav Čibera (Protivín), Pavel Cepák (Roudné), David Brůha (Trhové Sviny)

Lukáš Bálek (Strakonice), Daniel Januš (Dražice), Jan Pajer (Sokol Sez. Ústí), Luděk Zborník (Semice)

Roman Žurek (Strunkovice), Vladimír Uher (Strakonice), Viktor Kadlec (Roudné)

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák