Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestřihy, sestavy, fakta, nejlepší hráči a hodnocení trenérů z třetího kola KP

 
úterý, 27. srpna 2024, 21:10

Jihočeský kraj – Po třech odehraných kolech nejvyšší krajské soutěže zůstávají pouze dvě mužstva, která ještě nepoznala hořkost porážky – Roudné a Strakonice. Ani tentokrát však nebyla nouze o překvapení. Nováček ze Strunkovic nad Blanicí si přivezl výhru z Rudolfova, zatímco druhý nováček ze Sezimova Ústí remizoval v Protivíně. Dražice vybojovaly bod v Třeboni a Milevsko překvapivě podlehlo Semicím. Osek v utkání nevalné úrovně remizoval s Mirovicemi a Olešník přetlačil Trhové Sviny, které jako jediné stále čekají na bodový zápis.

SK Rudolfov – TJ Blaník Strunkovice 1:2 (1:2)

Góly: 30. Šindelář – 20. R. Žurek, 34. Koloušek. Rozhodčí: Kollmann – Šťastný, Ovčáček. ŽK: 2:3 (Hajný, Pouzar – Funda, Koloušek, Požárek). Diváků: 150.

Rudolfov: Keřka – Kocina, Tyrpák, Hajný – Peiger (76. Štolba), Šindelář, Pouzar, Toman (70. Říha), Prokeš – Baščevan (89. Havel), Zach (64. Sládek). Hrající trenér Šindelář.

Strunkovice: Vojtíšek – J. Žurek, Fajtl, Iliev (90. Nosek), Dvořák – Hromíř, Funda, Kadlec, Koloušek (90+2. Pícha) – R. Žurek, Požárek (86. Hovorka). Trenér Beneš.

Nejlepší hráči: střídající Štolba – Vojtíšek, R. Žurek.

Jan Šindelář (trenér Rudolfova): „Chtěli jsme navázat na dvě předchozí výhry, což se nám bohužel nepodařilo. V prvním poločase se hrál podle mého názoru slušný fotbal. Věděli jsme, jakým stylem se Strunkovice prezentovaly v předchozích zápasech – jednoduchým bojovným fotbalem s množstvím nakopávaných míčů na útočníky. I když jsme se na tuto hru připravili, individuálními chybami jsme soupeře nejprve dostali do vedení 1:0. Následně se nám podařilo vyrovnat z rohového kopu a zdálo se, že zápas otočíme v náš prospěch. Bohužel se tak nestalo, a po další chybě a nedůrazu jsme inkasovali branku na 1:2. Poločas tedy skončil po dvou šancích hostů tímto stavem. Po změně stran jsme více otevřeli hru a tlačili se dopředu, čímž jsme dali hostům prostor k protiútokům – naštěstí nebyli v koncovce úspěšní. My jsme měli ve druhé půli několik náznaků šancí, ale bez gólového efektu. Z mého pohledu jsme si minimálně za první poločas bod zasloužili a utkání by více slušela remíza. Nedá se nic dělat, musíme se připravit na příští zápas v Semicích.“

Václav Beneš (trenér Strunkovic): „Na Rudolfov jsme jeli s velkým respektem a zároveň s přáním uhrát dobrý výsledek. Začátek zápasu se nám vydařil, když Roman Žurek po zaváhání soupeřovy obrany hlavou přehodil brankáře. Domácí následně zvýšili tempo a po rohovém kopu vyrovnali. Krátce poté však Tomáš Koloušek prudkou střelou z úhlu opět obrátil skóre v náš prospěch. To vše se odehrálo do 35. minuty. Od té doby se útoky přelévaly z jedné strany na druhou, ale bez gólového efektu až do konce utkání. Vyhráli jsme sice o gól, ale myslím, že zaslouženě. Kluky musím pochválit za to, jak zodpovědně k tomuto utkání přistoupili. Odměnou jim jsou tři body. Teď se ještě musíme připravit na dalšího favorita z Třeboně.“


FK Olešník – TJ Spartak Trhové Sviny 2:1 (1:1)

Góly: 9. Vojta, 75. Řepa – 36. Macák. Rozhodčí: Brych – Petričák, Frček. ŽK: 1:2 (Szó – Hruška 2). ČK: 0:1 (90. Hruška). Diváků: 150.

Olešník: Tomášek – Turek, Nohava (46. Dudek), Kalášek, Tlapa (46. Pavlík) – Vrážek (69. Knietel), Szó, Vojta, Beko – Řepa (83. Miklík), Martinec. Trenér Chlumecký.

Trhové Sviny: K. Brůha – Tomek, Chromčák (46. Šafránek), D. Brůha, Hruška – Madar (69. Bahenský), Horelica (83. Fatura), Popovič (46.Pavel), Mrkvička – Kolář (90. Korčák) Macák. Trenér Písko.

Nejlepší hráči: Tomášek – Horelica, D. Brůha.

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Chtěli jsme navázat na minulý výkon a potvrdit jej třemi body. To se nám povedlo, ale musím říci, že výkon nebyl dle našich představ. Podržel nás gólman a zápasu by spíše slušela remíza. Teď nás čeká derby v Týně, a to nebude nic jednoduchého.“

Jan Gažák (předseda a vedoucí mužstva Trhových Svinů): „Ve třetím kole v Olešníku jsme bojovali o první body. Domácí, jak se očekávalo, měli po většinu utkání míč na svých kopačkách, ale my jsme si vytvořili více brankových příležitostí. Fotbal je však o gólech, a ty dali domácí dvakrát, což jim zajistilo 3 body za výhru 2:1. Mrzí nás to, měli jsme bodovat. Výborně zahrál v útoku Horelica a na stoperu D. Brůha.“


TJ Malše Roudné – FK Třebětice 5:0 (4:0)

Góly: 12., 31., 38. Kadlec, 39. Benda, 84. Navrátil. Rozhodčí: Novotný – Jarolím, Juráň. Bez karet. Diváků: 80.

Roudné: Hřebejk – Zachař (59. D. Cepák), P. Cepák, Zach, Vogl (84. Zíka) – Vávra, Míka, Vařil (54. Wohlgemuth), Šrámek (64. Navrátil) – Kadlec, Benda (73. Michálek). Trenér P. Cepák.

Třebětice: Pokorný – Havlík, Trávníček (46. Šimka), F. Nehyba, V. Švarc, Přívětivý, Gall (78. Novák), Habr, R. Nehyba, Solař, Sussenbek (68. Švarc). Trenér Lukáč.

Nejlepší hráči: Kadlec – nikdo.

Pavel Cepák (trenér Roudného): „Nabádali jsme hráči hlavně k tomu, aby soupeře nepodcenili, jelikož doma dostal veliký výprask. Nic takového se ale nestalo a do utkání jsme vstoupili dobře a hned od prvních minut jsme byli aktivnější, rychle jsme vedli 2:0 a do přestávky jsme přidali další dva góly. Bylo rozhodnuto, hosté nás de facto neprověřili. Utkání ublížilo hlavně počasí, za úmorného horka se druhá půle spíše už jenom dohrávala. Přidali jsme ještě pátý gól, takže jsme spokojeni a navíc jsme opět neinkasovali.“

Roman Lukáč (trenér Třebětic): „Na domácí jsme nestačili a jejich vítězství jim usnadnili ztrátami míče na vlastní polovině, i když jsme se jich chtěli vyvarovat. Druhou půli i soupeř spíše dohrával.“


FK Protivín – TJ Sokol Sezimovo Ústí 1:1 (1:0)

Góly: 41. J. Vorel (pen.) – 63. Pajer. Rozhodčí: Boček – Votava, Vejčík. ŽK: 2:2 (Zeman, Říský – Kuník, Škrábek). Diváků: 110.

Protivín: Hanus – Pícha, Čibera, Z. Vorel. Zach – Kozák (74. Stropnický), Rauscher (71. Štěpka), Bečvář, Zeman – M. Vorel, Říský. Trenér Burda.

Sokol Sezimovo Ústí: Kuník – Kupka, Škrábek, Fišer, Staněk – Pekař, Kabeš, Neužil, Balogh (56. Pajer) – Ott (89. Čech), Doubek (46. Do Trung). Trenér Jelen.

Nejlepší hráči: Čibera – Kuník.

Pavel Burda (trenér Protivína): „Chtěli jsme získat tři body, a to nejen pro diváky, ale i pro sebe, abychom napravili remízu z předchozího utkání. Začali jsme aktivně a zejména v první polovině měli míč více ve svém držení a byli jsme směrem dopředu nebezpečnější. Bohužel šance, které jsme si vypracovali, skončily na nejlepším hráči soupeře, kterým byl jednoznačně jejich brankář. První polovina měla rozhodně skončit větším rozdílem než 1:0. Ve druhé půli, po naší nedůslednosti ve vápně, se soupeř dostal do šance a srovnal na 1:1. Měli jsme další příležitosti, jak zápas dotáhnout ke třem bodům, ale bohužel nás opět zastavil brankář soupeře. Pro nás je to druhá remíza za sebou a ztráta dvou bodů.“

Miroslav Jelen (trenér Sokola Sez. Ústí): „Zápas jsme začali aktivně a hned v úvodu domácí zatlačili do jejich vápna. Poté se hra vyrovnala a soupeř si vypracoval dvě velké šance, při kterých nás podržel brankář Kuník. Bohužel jsme ke konci poločasu inkasovali z penalty. Do druhé půle jsme provedli dvě střídání a oživili naši hru směrem dopředu. Odměnou bylo v 63. minutě vyrovnání střídajícím Pajerem, který se prosadil po centru Kupky. Když náš brankář vychytal domácího Vorla, zápas směřoval k remíze. Před koncem zápasu ještě Neužilova střela těsně minula tyč protivínské brány. Za bod jsme vzhledem k těžkému losu rádi.“


TJ Osek – SK Mirovice 1:1 (1:1)

Góly: 19. Hosnedl – 15. Dolejš. Rozhodčí: Lepič – Kaštánek, Smola. ŽK: 2:2 (Hoch, Brabec – Husar, Král). Diváků: 110.

Osek: Satrapa – Jizba, Brož, Němeček, Matěj Čapek (70. Balogh) – Hoch, Brabec – Zhyhora, Váchal (81. Martin Čapek), Hosnedl – Šourek. Trenér Hegenbart.

Mirovice: Chlanda (37 R. Převrátil) – M. Viták, Kocourek, Husar, Brabec – Král (90. Havelka), Čadek (63. Kvěch), Pechar, Vondrák - Mašek (89. R. Dolejš), P. Dolejš. Trenér Čadek.

Nejlepší hráči: nikdo – R. Převrátil.

Václav Hegenbart (trenér Oseku): „Především se chci omluvit všem fanouškům, kteří na zápas přijeli. Byl to fotbal na úrovni okresního přeboru, na který se nedalo dívat. Nechápu, co se stalo, ale úplně jsme zapomněli hrát fotbal. Všechno bylo špatně, zejména ve druhém poločase, kdy to byla naprostá beznaděj. V prvním poločase jsme si vytvořili minimálně pět stoprocentních gólových šancí, ale v zakončení jsme naprosto selhali. Kdybychom skórovali, mohl se zápas zlomit v náš prospěch, ale nestalo se, a pak už to bylo jen trápení. Hodinu hry stál v bráně hostů Radek Převrátil, a přesto jsme na něj nebyli schopni vystřelit. Takhle se prostě hrát nedá.“

Michal Čadek (trenér Mirovic): „V utkání nevalné úrovně jsme nakonec vydolovali bod. Osek byl v první půli lepší, ale nedokázal si vytvořit výrazný náskok. Naopak musel dorovnávat skóre. Po zranění našeho brankáře se hra vyrovnala a z trávníku se vytratil fotbalový náboj. V naší současné personální situaci bod bereme jako pozitivum a věřím, že se brzy dáme dohromady. Za zmínku z tohoto zápasu stojí výkon Radka Převrátila, který skvěle zaskočil v brance po zranění Jaroslava Chlandy. Jemu přeji brzké uzdravení.“


TJ Jiskra Třeboň – TJ Dražice 0:0

Rozhodčí: Bartůněk – Boček, Šťastný. ŽK: 3:3 (Kubata, Zavadil, Pitelka – Mareš, Šmíd, J. Matoušek). Diváků: 201.

Třeboň: Kopecký – Širhal, Tůma, Zavadil, Vrána (46. Čada) – Kubata, Hromádka, Holzepl, Průcha (67. Pitelka), Matoušek (74. Zítek) – Radosta (74. Candra). Trenér Bicenc.

Dražice: Počinek – Bareš (68. Sváček), Veselý, Hornát, Štecher – Mareš (82. Kofroň), Šmíd – J. Matoušek, Januš, Smrž (77. J. Stuchlík) – F. Matoušek (90. Páša). Trenér Karmazín.

Nejlepší hráči: nehlášeno – Januš, Veselý, D. Štecher, Mareš

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Hráli jsme aktivně se zabezpečenou obranou. Soupeře jsme dostávali pod tlak, ale bohužel se nám nepodařilo vstřelit branku. Naším cílem bylo udržet vzadu nulu, což se nám povedlo. Nicméně v útoku jsme se trápili a nedokázali jsme proměnit šance, které jsme si vytvořili. Snažili jsme se hru oživit střídáním, ale ani tak se nám nepodařilo skórovat. Ačkoli jsme neprohráli, považujeme to za ztrátu. Pozitivní však je, že dokážeme překonávat soupeřovu obranu a dostávat se do šancí.“

Vladimír Karmazín (trenér Dražic): „Stejně jako do Milevska, i do Třeboně jsme odjížděli s pokorou a vůlí ukázat, co v nás je. Zápas byl vyhecovaný a na můj vkus hodně tvrdý. Domácí nás možná trochu podcenili, byli ale herně lepší, my jsme zase byli bojovnější. Šance byly na obou stranách, a myslím, že diváci měli z fotbalu dobrý pocit. Máme mladé mužstvo, které sbírá zkušenosti, a musím ho pochválit. S remízou jsme spokojení, bod z Milevska i z teď z Třeboně je pro nás výhra. Škoda, že jsme mezitím nezvládli domácí zápas.“


FK Junior Strakonice – FK Olympie Týn nad Vltavou 3:0 (1:0)

Góly: 43. a 90. Uher, 49. Krejčí. Rozhodčí: Němec – Smola, Černý. ŽK: 1:2 (Zahrádka – Liška, Vaníček). Diváků: 213.

Strakonice: Lízal – Sigmund (16. Míčka), Kotrba, Janoch, Smola – Zahrádka, L. Bálek (85. Stöger) – Kubeš, Uher, D. Bálek – Krejčí (89. Zvonek). Trenér Šroub.

Týn nad Vltavou: Kubík – Maxa, J. Hudeček, Brom, Mravec, Stoklasa – Podhradský, Liška (54. F. Hudeček) – Dobal – Vaníček (82. Procházka), Mezera. Trenér Meidl.

Nejlepší hráči: L. Bálek, Uher – nikdo.

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „Vyhráli jsme třetí zápas v řadě, takže jsme spokojeni. Týn jsem měl dobře zmapovaný z předchozích zápasů a tušil jsem, že nebude jednoduché prolomit jejich obranný blok, protože se prezentují velmi defenzivní taktikou. Bylo důležité po zisku míče rychle přecházet do útoku, a to se nám v první půli dařilo hlavně po levé straně. Po jedné takové akci jsme se zásluhou Uhera dostali do vedení, přičemž chvíli předtím Lukáš Bálek nastřelil tyč. Těsně před poločasovým hvizdem šel ještě Krejčí sám na bránu, ale gólman ho skvěle vychytal. Do druhé půle jsme vstoupili výborně, když Krejčí trefil z přímého kopu šibenici. Hosté se sice snažili, ale za celý zápas si nevytvořili žádnou vyloženou šanci. Uherovi navíc nebyl uznán gól kvůli ofsajdu. Na konci jsme naše naprosto zasloužené vítězství pečetili dalším gólem Uhera. Hráčům chci poděkovat za dobrý výkon proti houževnatému soupeři. Jedinou kaňkou na zápase bylo zranění Sigmunda, kterému přeji, aby jeho zranění kolene nebylo vážné.“

Vladimír Dobal (záložník Týna): „První poločas ve Strakonicích se vyvíjel podobně jako před 14 dny v Roudném. Hráli jsme v bloku, dobře se posouvali a soupeře jsme kromě jediné příležitosti, kdy domácí hráč trefil břevno, nepustili do žádné velké šance. Těsně před přestávkou jsme však soupeři dovolili odcentrovat a domácí útočník hlavou z malého vápna otevřel skóre. Hned vzápětí jsme po ztrátě míče a rychlém brejku mohli inkasovat znovu, ale brankář Kubík tuto šanci zneškodnil. Na začátku druhé půle sudí odpískal faul na hranici vápna a Krejčí tečovanou střelou o zeď zvýšil na 2:0, což prakticky rozhodlo zápas. Snažili jsme se o vstřelení kontaktního gólu, ale kromě několika střel zpoza vápna jsme si nevytvořili žádnou stoprocentní šanci. Gól na 3:0 padl až v samotném závěru, což definitivně uzavřelo utkání. Bohužel jsme ani podruhé venku nezískali bod a zůstali bez vstřeleného gólu.“


FC ZVVZ Milevsko – FC Semice 0:1 (0:0)

Gól: 88. Zborník. Rozhodčí: Krčín – Pečenka, Novotný. ŽK: 2:3 (J. Hadáček, Přibyl – Kačírek, Šourek, Václavík). Diváků: 80.

Milevsko: Lalák – Souček (80. Baštýř), Volf, Kotrba, Přibyl – Kortan, Hušek, Bártík (80. Samec), Bílý – J. Hadáček (68. Pich), Petřík (46. Šťástka). Trenér Smrčina.

Semice: Dvořáček – Listopad, Holub, Hrdlička – Václavík (74. Říha), J. Keclík, Blažek, Šourek (68. Pohnán) – Kačírek (80. P. Valach), Micka (46. Zborník) – Kapinus (90+1. M. Valach). Trenér Breibisch.

Nejlepší hráči: nehlášeno – Dvořáček.

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „S ohledem na průběh zápasu a šance, které jsme si vytvořili, je pro nás výsledek trochu krutý. Pět minut před inkasovaným gólem jsme měli dvě příležitosti zápas zlomit na svoji stranu a místo toho jsme inkasovali dvě minuty před koncem. V mezihře nebo poslední třetině jsme nepodali špatný výkon, ale fotbal se hraje na góly a v tom jsme byli horší. Zkusíme tuhle sérii bez vítězství zlomit v příštím kole.“

Luboš Machovský (asistent trenéra Semic): „První poločas byl vyrovnaný, oba týmy si vytvořily několik šancí, ale žádnou z nich nedokázaly proměnit. Hra se odehrávala převážně mezi vápny, což charakterizovalo celý zápas. Po změně stran mělo územní převahu Milevsko, ale my jsme jim nedovolili vytvořit si velké šance. Když už se jim nějaká podařila, skvěle nás podržel brankář Honza Dvořáček. My jsme se snažili hrozit z rychlých protiútoků a na konci zápasu se nám jeden vydařil. Štěpán Říha utekl po lajně, nacentroval, a Luděk Zborník nám vystřelil první výhru v letošní sezóně. Tento zápas připomínal jarní utkání v Milevsku, ale tentokrát jsme byli na konci zápasu šťastnější my.“

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle