Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Minimálně moji babičku s dědou to potěšilo, že můj gól viděli v televizi, říká Muž kola Viktor Kadlec

 
čtvrtek, 22. srpna 2024, 17:38

Roudné - Jeho gól byl nejen hitem sociálních sítí, ale dokonce se dostal i na televizní obrazovku, kde se objevil na Nově v rubrice Borec na konec. Útočník Roudného Viktor Kadlec se blýskl na hřišti Sokola Sezimovo Ústí parádními nůžkami, jimiž odstartoval svoji cestu za hattrickem. Je tedy jasné, kdo tentokrát získal titul Muž kola!

Kolikrát jste viděl svoje nůžky na videu?

Myslím si, že tak desetkrát určitě...

A určitě vás neomrzely...

Ne ne, musím říci, že se mi ten gól docela povedl (smích).

Jak se vůbec celá situace z vašeho pohledu seběhla? Proč jste se rozhodl na hranici šestnáctky pro tak náročné zakončení?

Popravdě jsem nevěděl, jak daleko od brány jsem. Míč se dobře odrazil a jelikož u mě nikdo nebyl, nebylo riziko, že bych někomu ukopnul hlavu. V rychlosti jsem se rozhodl, že to zkusím.

Dá se to natrénovat?

Od mala alespoň vím, jak padnout a poprvé jsem nůžky nedělal.

Co jste říkal, že jste se dokonce stal Borcem na konec televize Nova?

Docela mě to překvapilo, nenapadlo mě to. Marek Baloun, náš moderátor a vedoucí ve futsalovém týmu, mi řekl, že video poslal svým známým v televizi. Říkal jsem si, že by to mohlo vyjít. Minimálně moji babičku s dědou to potěšilo, že můj gól viděli v televizi.

Na kolik vám to pokladník spočítá? Má ve svém sazebníku nějakou takovou kolonku pro speciální účely?

Myslím si, že taková kolonka tam nebude, nečekali jsme, že by se někdo dostal do televize, ale myslím, že určitě něco vymyslí...

I druhý váš gól byl pěkný, když jste poslal balon do sítě rybičkou. Máte rád akrobatická zakončení?

Úplně mi nevadí, ale zakončení hlavou není rozhodně moje parketa. Možná to byla teprve moje druhá trefa hlavou, co jsem v Roudném. Věděl jsem, že bych na míč už nohou nedosáhl, tak jsem tam skočil. Nejčastěji zakončuji tak, že jdu sám na gólmana.

Vstup do sezony se vám vydařil skvěle. Po dvou zápasech máte plný počet bodů a k tomu skóre 8:1, když jste jedinou branku inkasovali z penalty. V tomhle směru maximální spokojenost?

Určitě, protože chceme mít celou sezonu úspěšnou. K tomu patří i začátek. Na úvod jsme se utkali s Týnem, na který se nám moc nedařilo a konečně jsme mu dali více než jeden gól. Od Sezimova Ústí jsme moc nevěděli co očekávat, ale přiznám se, že mě mile překvapilo. Hraje hezký fotbal, mají mladý tým a jejich hra mi připomíná styl Táborska. Myslím, že by se mohl pohybovat ve středu tabulky.

A ambice Roudného? Mnoho lidí vás pasuje na hlavního favorita...

Ne že ambice nemáme, ale asi by bylo alibistické říkat, že nechceme být minimálně v nejlepší trojce. Máme mladý tým, který spolu hraje dlouho pohromadě. Oproti minulé sezoně by ta letošní měla být papírově vyrovnanější, některé týmy posílily, tak uvidíme.

Ideální jedenáctka 2. kola KP


Lukáš Lalák (Milevsko)

Daniel Vogl (Roudné), Tomáš Janoch (Strakonice), Lukáš Holub (Semice)

Sebastian Hosnedl (Osek), Petr Dolejš (Mirovice), Jiří Toman (Rudolfov), Filip Nehyba (Třebětice)

Karel Krejčí (Strakonice), Viktor Kadlec (Roudné), Jakub Martinec (Olešník)

Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová