Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestřihy, sestavy, fakta, nejlepší hráči a hodnocení trenérů z druhého kola KP

 
středa, 21. srpna 2024, 08:12

Jižní Čechy - Druhé kolo 5. ligy (krajský přebor) domácím týmům nepřálo. Ani jeden z nich nedokázal využít výhody svého hřiště k tomu, aby zvítězil. Všechny body se stěhovaly z Dražic do Rudolfova, z Trhových Svinů do Strakonic, ze Semic do Olešníku, z Třebětic do Oseku, ze Sezimova Ústí do Roudného a partie v Týně nad Vltavou a Strunkovicích skončily nerozhodně. Vše už tak může směřovat k domácímu souboji s Třeběticemi.

TJ Spartak Trhové Sviny – FK Junior Strakonice 0:4 (0:3)

Góly: 28. a 35. Krejčí, 19. Uher (pen.), 61. D. Bálek. Rozhodčí: Šťastný – Kollmann, Votava. ŽK: 4:0 (Hruška, Šafránek, Mrkvička, Popovič). Diváků: 150.

Trhové Sviny: K. Brůha – Tomek, Chromčák (46. Gažák), D. Brůha, Hruška, Madar (76. Korčák), Horelica, L. Gažák (40. Popovič), Valut, Šafránek (46. J. Mrkvička), Kolář. Trenér Písko.

Strakonice: Provazník – Sigmund, Janoch, Michal Kynkor, Smola – Kotrba, L. Bálek (66. Míčka) – Kubeš (71. Stöger), Uher, D. Bálek – Krejčí (78. Zvonek). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: nikdo – Janoch, Kubeš, Krejčí.

Martin Písko (trenér Trhových Svinů): „Prvních 20 minut jsme se Strakonicemi drželi krok, a to bychom nebyli my, kdybychom soupeři nenabídli první branku naší chybou, po které se kopala penalta. Od té doby se hosté dostali do pohody a bylo jich celé hřiště. Do poločasu přidali ještě dvě branky a po změně stran si to už zkušeně pohlídali a zaslouženě vyhráli.“

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „V Trhových Svinech jsme podali výborný výkon a zaslouženě jsme vyhráli. Z minulého zápasu jsme se poučili z chyb v defenzivě, překopali sestavu a vyšlo to. Na předzápasovém tréninku jsme nacvičovali křídelní hru, a jsem moc rád, že to kluci převedli do zápasu. Dali jsme všechny góly po krásných akcích a dalo se na naši hru koukat. Skvěle zahrál Kubeš, který byl u všech gólů. Ještě jsme řadu akcí zbytečně zbrkle nedotáhli do finále, ale i tak musím všechny včetně lavičky pochválit. Mohli jsme vystřídat a pošetřit síly. Sebevědomý výkon je skvělá pozvánka pro všechny fanoušky na domácí zápas s Týnem nad Vltavou."


TJ Dražice – SK Rudolfov 0:2 (0:1)

Góly: 24. Zach, 67. Prokeš. Rozhodčí: Pravda – Brych, Petričák. ŽK: 3:2 (Veselý 2, Mareš – Vejvar, Havel). ČK: 1:0 (66. Veselý). Diváků: 150.

Dražice: Počinek – Hornát, Veselý, Kofroň (36. Sváček), J. Matoušek (89. Páša) – Smrž (82. J. Stuchlík), D. Štecher, Mareš, Šmíd – L. Stuchlík (23. Běhoun), Januš (68. F. Matoušek). Trenér Karmazín.

Rudolfov: Teringl – Říha, Tyrpák, Kocina – Peiger, Šindelář, Toman, Vejvar (82. Havel), Prokeš – Baščevan (63. Sládek), Zach (73. Hajný). Trenér Šindelář.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým, Zach, Toman.

Vladimír Karmazín (trenér Dražic): „Jsem zklamaný, protože jsme nehráli tak, jak to umíme. Máme nové hráče, sestavu teprve dáváme dohromady, nicméně zápas se nám nepovedl. Potřebujeme přidat hlavně po fyzické stránce. Rudolfov byl po fotbalové stránce dobrým mužstvem, kdybychom ale po patnácti minutách hry vedli o dva góly, mohl zápas dopadnout jinak. Dopustili jsme se však několika chyb, navíc jsme opět dostali červenou kartu, a to se pak těžko obrací. Na disciplíně musíme rovněž zapracovat. Nyní je třeba připravit se na Třeboň, což bude zase úplně jiný soupeř.“

Jan Šindelář (trenér Rudolfova): „V Dražicích se hrálo na dobře připraveném trávníku, my jsme chtěli navázat na minulý vítězný zápas, a to se nám podařilo. Nicméně ze začátku utkání se výhra nerodila jednoduše a v prvních zhruba patnácti minutách měli více ze hry domácí. Vytvořili si i šance, které naštěstí neproměnili. Poté jsme převzali otěže zápasu my a vytvořili si spoustu příležitostí – jenom v prvním poločase jsme šli minimálně dvakrát sami na bránu. Uklidnil nás až gól Vojty Zacha. Po změně stran jsme si vypracovali další šance, a to především po vyloučení dražického stopera Veselého. Bohužel jsme nebyli příliš kvalitní ve finální fázi. Uklidnil nás až gól Prokeše na 2:0. Z mého pohledu jsme byli ve hře kvalitnější, než soupeř a vítězství jsme si zasloužili.“


SK Mirovice – TJ Jiskra Třeboň 3:3 (1:2)

Góly: 20. Král, 55. Vondrák, 58. Císař – 32. Průcha, 41. Čejdík (vlastní), 78. Hromádka. Rozhodčí: Vican – Boček, Smola. ŽK: 5:2 (Dolejš, Císař, Husar, Brabec, Huleš – Matoušek, Kubata). Diváků: 120.

Mirovice: Čejdík – M. Viták (84. Huleš), Kocourek, Husar, Brabec – Pechar, Peterka (64. Mašek), Císař, Dolejš – Vondrák, Král (90. Jelínek). Trenér Čadek.

Třeboň: Kopecký – Zavadil (64. Čada), Širhal, Tůma, Vrána (81. Andres), Kubata, Hromádka, Matoušek (74. Zítek), Pytelka (46. Radosta), Holzepl, Průcha. Trenér Bicenc.

Nejlepší hráči: celý tým, Vondrák, Dolejš a Král – nehlášeno.

Michal Huleš (hráč Mirovic): „Před zápasem jsem klukům říkal, že Třeboň je technicky a rychlostně vyspělé mužstvo a že pokud chceme uspět, musíme být hlavně aktivní v naší obranné třetině hřiště a vyrážet do rychlých protiútoků. A to se nám od začátku zápasu dařilo. Jakmile jsme získali míč, chtěli jsme rychle nahoru přes strany a zakončovat. Tak padl i náš první gól na 1:0, kdy Král zakončil krásnou akci do prázdné branky. Ještě do poločasu soupeř strhl vedení na svou stranu, ale byly to spíše góly po našich zaváháních. Věděli jsme, že když budeme aktivní, můžeme s výsledkem ještě něco udělat. Do druhého poločasu jsme vstoupili za silného deště, ale musím říct, že se i tak hrál dobrý fotbal. Po našich rychlých brejcích se nám během tří minut podařilo zápas otočit na 3:2, kdy se trefili Vondrák a Císař. Ještě za stavu 3:2 jsme měli krásnou střelu, kterou kdyby Dolejš proměnil, tak si myslím, že bychom zápas dovedli do vítězného konce. Hosté se pak začali tlačit před naši branku a po jednom centru ze strany se jim podařilo vyrovnat na 3:3. V závěru jsme měli ještě tři brejkové situace a je škoda, že jsme je nedotáhli. I tak je pro nás bod cenný, protože kluci podali skvělý týmový výkon.“

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „V prvním poločase jsme dokázali otočit skóre. Ve dvacáté minutě jsme obdrželi první branku a prohrávali jsme 0:1. Ve 32. minutě po pěkné akci vyrovnal Průcha a o devět minut později to zkusil Pytelka, jehož střelu si brankář tečí srazil do vlastní brány. Déšť a poločasová přestávka nám neprospěla a dvakrát jsme inkasovali. Na začátku druhého poločasu se šikovně mezi stopery uvolnil Radosta a sám vstříc proti brankáři neuspěl. Hned z protiútoku jsme obdrželi vyrovnávací branku a v 58. minutě jsme už prohrávali, když jsme dostali gól opět z brejku soupeře. Hráli jsme aktivně do pevného a zavřeného bloku soupeře. V 78. minutě jsme se dočkali vyrovnání, kdy Zítek naservíroval přihrávkou před branku Hromádkovi a ten se nemýlil. Na střely bylo utkání vyrovnané, na příležitosti také. Zkomplikovali jsme si to neproměněnými šancemi a z venku bereme jenom bod. Tímto jsme ukončili tři anglické týdny za sebou. Jsme dobře fyzicky připraveni a věřím, že se budeme nadále zlepšovat.“


FC Semice – FK Olešník 1:3 (0:1)

Góly: 82. M. Valach – 22. Beko, 66. Vrážek, 92. Martinec. Rozhodčí: Dunovský – Frček, Toucha. ŽK: 3:2 (J. Keclík, Zborník, P. Valach – Vojta, Szó). Diváků: 250.

Semice: Dvořáček – Hrdlička, Holub, Listopad – Buchtele (75. Pohnán), J. Keclík, P. Valach, Václavík – P. Keclík, Micka (82. Řezáč) – Zborník (75. M. Valach). Trenér Breibisch.

Olešník: Tomášek – Pavlík (77. Miklík), Nohava, Kalášek, Tlapa – Vrážek, Szó, Vojta, Knietel (89. Rys) – Martinec, Beko (89. Pícha). Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: Holub – Vrážek, Martinec.

Filip Breibisch (trenér Semic): „V prvním poločase jsme se na začátku z přemíry respektu k soupeři, který patří léta mezi elitu, nechali zatlačit a chvíli nám trvalo, než jsme se osmělili. Vlastně jsme začali hrát opět až po obdržení branky, kterou nám Olešník po hezké kombinaci nadělil ve 22. minutě. V prvním poločase jsme si ale vytvořili dostatek šancí na vstřelení branky, bohužel jsme síť rozvlnit nedokázali. Po změně stran sice tolik šancí ani na jedné straně nepřinesl, ale soupeř nám dal lekci z produktivity, kdy zvýšil na 0:2. Nám se podařilo snížit v 82. minutě, kdy se ve vápně ve skrumáži zorientoval Marek Valach a pak jsme hráli buď anebo. Tentokrát to ale bohužel to druhé a hosté v 92. minutě upravili na konečných 1:3.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Jeli jsme do Semic s cílem vyhrát a odvézt si tři body. Myslím si, že celý zápas jsme měli pod kontrolou a zaslouženě vyhráli. Vstřelili jsme tři branky po pěkných akcích, škoda obdržené ke konci utkání. Teď je třeba navázat na výkon a potvrdit doma.“


TJ Sokol Sezimovo Ústí – TJ Malše Roudné 1:4 (1:3)

Góly: 41. Neužil (pen.) – 8., 22. a 89. Kadlec, 14. Míka. Rozhodčí: Kaštánek – Němec, Černý. ŽK: 1:2 (Fišer – P. Cepák, Vařil). Diváků: 150.

Sokol Sezimovo Ústí: Kuník – Kupka, Brůžek (67. Jelen), Fišer, Staněk – Pekař, Neužil, Kabeš, Červ (89. Čech) – Doubek, Ott. Trenér Jelen.

Roudné: Hřebejk – Zachař, P. Cepák, Zach, Vogl – Vávra (78. Benda), Míka, Vařil (85. D. Cepák), Wohlgemuth (54. Šrámek) – Vlk (60. Navrátil), Kadlec (89. Zíka). Trenér P. Cepák.

Nejlepší hráči: nehlášeno – celý tým, Kadlec, Míka, Vogl.

Miroslav Jelen (trenér Sokola Sez. Ústí): „Před těžkým utkáním jsme měli velké problémy se sestavou kvůli zraněním a nemocem, a tak museli nastoupit někteří hráči B-týmu. Roudné od začátku utkání ukazovalo svou vysokou kvalitu, v 8. minutě si našel odražený balon Kadlec a nůžkami nedal brankáři Kuníkovi šanci. Ve 22. minutě jsme už prohrávali 0:3. Naštěstí se kluci nevzdali a začali jsme si také vytvářet šance. Ve 30. minutě šel sám na brankáře hostů Doubek, ale bohužel neuspěl. Ve 41. minutě jsme byli odměněni za naši aktivitu, když se po faulu na Otta prosadil z penalty Neužil. Druhý poločas byl vyrovnaný a odehrával se spíše mezi vápny. Poslední gól jsme inkasovali v 89. minutě, kdy Kadlec dokončil svůj hattrick. Přestože jsme podruhé doma prohráli, musím kluky za předvedenou hru a bojovnost pochválit.“

Pavel Cepák (trenér Roudného): „K soupeři jsme jeli s velikým respektem, ale do utkání jsme vstoupili dobře a v úvodní půlhodině jsme byli dominantní. Vstřelili jsme tři branky a kdybychom proměnili šance, mohli jsme přidat ještě dvě. Za zmínku stojí hlavně první Kadlecův gól, který se nevidí ani v Lize mistrů, když z hranice vápna skóroval nůžkami. V tu chvíli bylo o vítězi rozhodnuto. Od 30. minuty jsme se trochu uspokojili a domácí měli nějaké náznaky příležitostí. Přežili jsme je, ale nakonec přišlo snížení z penalty. Do druhého poločasu jsem hráče nabádal, aby byli v klidu, vrátili se ke své hře a soupeře do ničeho nepouštěli. To se nám vcelku dařilo, i když jsme měli hodně ztrát. Domácího toho zaplaťpánbůh nevyužili a ke konci jsme přidali čtvrtý gól. Naše vítězství bylo zasloužené.“


FK Olympie Týn nad Vltavou – FK Protivín 1:1 (1:0)

Góly: 19. Vaníček – 58. Bečvář. Rozhodčí: Smola – Boček, Vican. ŽK: 4:1 (Podhradský 2, Kadlec, Liška – Rauscher). ČK: 1:0 (86. Podhradský). Diváků: 220.

Týn nad Vltavou: Kadlec – Procházka (46. Mezera), Hudecek, Brom, Mravec, Stoklasa – Liška (49. Maruška), Podhradský – Maxa, Dobal, Vaníček (76. Pešta). Trenér Meidl.

Protivín: Hanus – Zach, Pícha (46. Čibera), Polanský, Z. Vorel, Zeman (88. Stropnický), Štěpka (54. Rauscher), Říský, J. Vorel, Bečvář, Kozák (80. Buko). Trenér Burda.

Nejlepší hráči: Vaníček – nehlášeno.

Jan Meidl (trenér Týna): „Na soupeře jsme se připravovali s podobnou taktikou jako na Roudné, ale po dvou zbytečných ztrátách uprostřed hřiště se právě soupeř dostal do nadějných příležitostí. Pak jsme se dokázali dostávat do hry i my. Po dvou dobře zahraných rohových kopech, které gólem ještě neskončily, se nám povedla krásná akce, kdy Dobal skvělou přihrávkou vyslal Vaníčka, který utekl obraně, obešel i brankáře a šli jsme do vedení. Po pár minutách jsme si vytvořili i další příležitosti, kdy jsme mohli skóre navýšit. Hlavně Dobal, který bohužel pro nás trefil jen břevno. Ve druhé půli opět byli trochu více na balonu hosté a po našem špatném důrazu před vápnem vyrovnali. Do konce byly zajímavé šance na obou stranách, ale bez gólu. Myslím si, že remíza byla zasloužená.“

Pavel Burda (trenér Protivína): „V Týně jsme chtěli potvrdit vítězství z domácího zápasu, což se nám bohužel nepovedlo. První poločas naše hra postrádala rychlost, přesnost. Většinu našich útočných akcí jsme hráli přes střed hřiště, místo toho, abychom hráli po stranách. Soupeř velmi dobře bránil a spoléhal na rychlé brejky. Z jednoho takového rychlého brejku také šel do vedení.  My jsme měli v první půli jednu velikou šanci, kterou jsme bohužel neproměnili a místo toho inkasovali jako první. Do druhého poločasu jsme vstoupili o poznání aktivněji, což se projevilo na naší celkové hře. Vstřelili jsme krásný gól a nadále byli aktivní. To potvrdila i červená karta v podání soupeře. Druhý gól se nám již vstřelit nepodařilo, takže bereme z venkovního zápasu jen bod.“


FK Třebětice – TJ Osek 3:7 (3:4)

Góly: 21. a 45. F. Nehyba, 40. M. Kelbler (pen.) – 67. a 72. Hosnedl, 23. Brabec, 25. Šourek, 28. Brož, 42. Váchal, 79. Zhyhora. Rozhodčí: Novotný – Bartůněk, Kříž. ŽK: 3:3 (V. Habr, R. Nehyba, Trávníček – Brož, Kůst, Váchal). Diváků: 250.

Třebětice: Pokorný – Havlík, Habr, M. Kelbler (80. Dolák), Solař (34. Tříletý), R. Nehyba, P. Švarc (54. Gall), Trávníček (66. Novák), Sussenbek, V. Švarc (72. D. Kelbler), F. Nehyba. Trenér Lukáč.

Osek: Satrapa – Matěj Čapek (70. Gondek), Brož, Němeček, Jizba (85. Pešek) – Kůst (72. Vachulka), Hoch – Hosnedl, Váchal (60. Zhyhora), Brabec – Šourek. Trenér Hegenbart.

Nejlepší hráči: nehlášeno – Hosnedl, Šourek, Kůst.

Roman Lukáč (trenér Třebětic): „Zápas rozhodla pětiminutovka z první půle, kdy jsme po vstřelení vedoucí branky třikrát inkasovali po hrubých chybách. Ve druhé půlce jsme se snažili o vyrovnání. Hosté toho využili k rychlým kontrům, ze kterých nám uštědřili lekci z produktivity.“

Václav Hegenbart (trenér Oseku): „Hrál se atraktivní, ofenzivní fotbal, padlo deset gólů, diváci se rozhodně nenudili. Trenéři však takové zápasy zrovna nemusejí. Byl to fotbal se spoustou chyb, hlavně směrem dozadu. My jsme udělali – v uvozovkách – jen tři. Domácí nám jich nabídli daleko více. Jsem moc rád, že jsme takový zápas zvládli a vezeme cenné body. Moc mě těší, že se nám dařila hra dopředu a dali jsme sedm gólů.“


TJ Blaník Strunkovice – FC ZVVZ Milevsko 1:1 (0:1)

Góly: 70. Pícha – 14. Bílý. Rozhodčí: Pečenka – Krčín, Barva. ŽK: 2:2 (Koloušek, Fajtl – Kortan, Pich). Diváků: 300.

Strunkovice nad Blanicí: Vojtíšek – Dvořák, Kadlec, Funda, Žurek, Koloušek, Požárek, R. Žurek, Fajtl, Pícha (70. Iliev), Hromíř. Trenér Beneš.

Milevsko: Lalák – Souček, Pich, Volf, Přibyl – Šťástka (86. Baštýř), Samec (73. Petřík), Hušek, Kortan (91. Martin Hejl) – J. Hadáček, Bílý. Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: Fajtl, Koloušek – Hušek, Lalák.

Petr Kortus (asistent trenéra Strunkovic): „První půle nám nevyšla. Soupeř nás zatlačil na vlastní půli a my těžko hledali recept, jak vyrazit dopředu. Nechtěli jsme spoléhat pouze na rychlé brejky, vědomi si, že tohoto jsou si hosté dobře vědomi a bylo by to příliš čitelné. Ale nedařilo se nám ani v kombinaci a Milevsko mohlo v poločase vést i vyšším rozdílem. Druhý poločas si myslím, že jsme byli lepším týmem, zaslouženě jsme srovnali a měli jsme další minimálně dvě stoprocentní šance. Škoda, že jsme nedokázali bodovat naplno, ale i bod ve druhém kole je k záchraně v soutěži, případně ke klidným vodám, velmi cenný.“

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „Soupeře jsme viděli na videu v zápase s Olešníkem a věděli jsme, v čem spočívá jejich největší přednost. Tomu jsme přizpůsobili taktiku, zejména při zajišťování našich obránců a rychlém přechodu soupeře směrem dopředu. Zároveň jsme kvůli tomu oproti zápasům v přípravě změnili i rozestavení. První poločas byl z naší strany podle představ, škoda jen, že jsme nepřidali druhou branku. Oproti zápasu s Dražicemi jsme hráli s míčem podstatně rychleji. Ve druhém poločase jsme se v určitých částech nechali zatlačit, když jsme se zbytečně dostali středovou řadou příliš blízko k našim obráncům. Ke konci zápasu už se hra přelévala nahoru a dolů, protože oba týmy chtěly získat tři body. S ohledem na vývoj zápasu je bod asi spravedlivý.“

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová