Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Žádný z domácích týmů nevyhrál. Po dvou kolech je stoprocentní trio Roudné, Strakonice a Rudolfov

 
neděle, 18. srpna 2024, 19:15

Jižní Čechy – Po druhém kole krajského přeboru se na čele usadila Malše Roudné. V Sezimově Ústí nasměroval Malši k výhře nádhernými nůžkami Viktor Kadlec, který navíc v předposlední minutě zkompletoval hattrick. Šest bodů mají na kontě také Strakonice, které si bez problému poradily s Trhovými Sviny. Bez ztráty kytičky je po dvou zápasech i třetí Rudolfov, který jako jediný z šestnácti týmů ještě neinkasoval. Tři body si Rudolfovští odvezli z Dražic. Olešník napravil domácí zaváhání se strunkovickým nováčkem a v Semicích vyhrál 3:1. Osek vyhrál nečekaně v Třeběticích. Hosté byli mimořádně produktivní a domácímu celku nasázeli sedm branek. Smírně se rozešly Týn s Protivínem, Mirovice s Třeboní a Strunkovice s Milevskem.

Fotbalisté Trhových Svinů zažívají těžký vstup do nového soutěžního ročníku, když ve dvou zápasech inkasovali už deset gólů. Po debaklu 1:6 v Protivíně, musel Spartak spolknout další hořkou pilulku v podobě domácí porážky 0:4 se Strakonicemi. Skóre otevřel v 19. minutě z penalty Vladimír Uher, v rozmezí sedmi minut se pak dvakrát trefil Karel Krejčí a v poločase bylo jasno. „Naší chybou jsme soupeři nabídli první branku a ten se pak dostal do pohody,“ uznal porážku trenér Trhových Svinů Martin Písko. Strakonice se prezentovaly výbornou křídelní hrou, dávaly pěkné góly a zaslouženě vyhrály. „Z minulého zápasu jsme se poučili z chyb v defenzivě, překopali sestavu a vyšlo to,“ netajil se spokojeností strakonický kouč Přemysl Šroub.

Dražičtí na sebe v prvním kole upozornili ziskem bodu na hřišti silného Milevska a svým výkonem naznačili, že v této sezóně nechtějí prodávat svou kůži lacino. Plni elánu vstoupili i do domácího utkání proti Rudolfovu, v úvodní čtvrthodině měli více ze hry, své šance ale neproměnili. Pak převzal otěže zápasu Rudolfov a prokázal i lepší koncovku, když ve 24. minutě dal Vojtěch Zach na 0:1 pro hosty. Rudolfovu pomohlo ve druhém poločase vyloučení domácího Miloše Veselého a bezprostředně po odchodu domácího matadora z trávníku Štěpán Prokeš výhru hostů pojistil druhým gólem. Dražice mají druhého vyloučeného hráče od začátku sezóny. „Herně jsme byli kvalitnější než soupeř a vítězství jsme si zasloužili,“ zhodnotil zápas hrající trenér Rudolfova Jan Šindelář.

Fotbalisté Třebětic potěšili v minulém kole početnou skupinu svých fandů, kteří s nimi vyrazili do Sezimova Ústí. Doma ale Třebětičtí tři body ze hřiště nováčka nepotvrdili a své příznivce tentokrát nepotěšili. Oseku podlehli nečekaně vysoko 3:7. V Třeběticích se hrál ofenzivní fotbal, padlo deset branek a diváci se rozhodně nenudili. „Trenéři však takové zápasy zrovna nemusejí. Byl to fotbal se spoustou chyb, hlavně směrem dozadu,“ řekl k utkání trenér vítězného Oseku Václav Hegenbart. Hostující kouč byl ale nakonec rád, že jeho svěřenci udělali mnohem méně chyb než soupeř a že se jim dařila hra dopředu. Výsledkem bylo sedm gólů v síti Třebětic. Na defenzivě ale bude muset Osek ještě zapracovat, protože i ve druhém utkání inkasoval tři branky.

Po šokující prohře se strunkovickým nováčkem Olešník další senzaci na svůj účet nepřipustil a ze Semic si odvezl po výhře 3:1 všechny tři body. Semice se po loňské sezóně strávené v azylu vrátily na vlastní zrekonstruované hřiště a Olešníku byly více než vyrovnaným soupeřem. Favorita Semičtí opět potrápili, stejně jako před týdnem Strakonice, na první body si ale musí ještě počkat. „Pro diváky to bylo atraktivní utkání, hrál se pěkný fotbal a těší nás, že jsme si konečně zahráli na vlastním hřišti,“ našel pozitiva na porážce svého týmu semický kouč Filip Breibisch. Obránce Olešníku Pavel Nohava potvrdil, že výhra jeho mužstva se nerodila právě lehce. „Semičtí kluci mají jednak svoji kvalitu, ale i výšku a váhu. Není jednoduché proti nim hrát,“ řekl.

Nováček ze Sezimova Ústí měl na úvod výhodu dvou domácích zápasů, ani v jednom však nebodoval. Roudné si šlo od úvodních minut za vítězstvím. Účet zápasu otevřel v 8. minutě nádhernými nůžkami z hranice vápna Viktor Kadlec. „Kadlecův gól se nevidí ani v Lize mistrů. V tu chvíli bylo o vítězi rozhodnuto,“ popsal klíčový moment utkání trenér Roudného Pavel Cepák. Malše dominovala a další góly na sebe nenechaly dlouho čekat. Ve 14. minutě přidal druhý gól Václav Míka a za dalších osm minut to bylo po další trefě Kadlece už 0:3. Až ke konci poločasu pustili Roudenští ke slovu také domácí a David Neužil z penalty snížil na 1:3. Ve druhém poločase Malše kontrolovala hru a tečku za utkáním udělal v předposlední minutě Viktor Kadlec, který gólem na 1:4 zkompletoval svůj hattrick.

Týn hostil ve druhém kole krajského přeboru Protivín. Zápas neměl vítěze a oba celky si tak připsaly po jednom bodu. První poločas patřil Týnu a v 19. minutě ho František Vaníček po přihrávce Dobala poslal do vedení. Při chuti byl zejména aktivní Vladimír Dobal, který ještě v první části utkání trefil břevno. Ve druhé půli byli častěji na balónu hosté z Protivína a také jim se podařilo jednou skórovat. Letní posila Tadeáš Bečvář využil špatný důraz domácích před vápnem a v 58. minutě srovnal na 1:1. V závěrečné půlhodině mohly strhnout vedení na svou stranu oba týmy. Dobré šance si vypracovaly jak Týn, tak i Protivín, na nerozhodném stavu se však už nic nezměnilo. „Myslím si, že remíza byla zasloužená,“ poznamenal k zápasu vltavotýnský trenér Jan Meidl.

Duel mezi domácími Mirovicemi a Jiskrou Třeboň se vyvíjel jako na houpačce. Domácí vedli od 20. minuty po krásné akci zakončené Králem do prázdné brány 1:0, Třeboň ale dvěma brankami zápas ještě do přestávky otočila. Podobný kousek se ve druhém poločase podařil také domácím. Mirovicím vyšly dva brejky a v rozmezí tři minut se Vondrák a Císař trefili na 3:2. Do konce utkání chyběla půlhodina a Jiskra vrhla všechny síly do útoku. V 78. minutě se pak Třeboňští dočkali zaslouženého vyrovnání. Střídající Zítek našel svým centrem Leoše Hromádku a ten svému mužstvu zajistil alespoň bod. „Kluci podali skvělý týmový výkon a bod je pro nás cenný,“ je rád za první získaný bod domácí hráč Michal Huleš. „Na střely bylo utkání vyrovnané a na šance také,“ potvrdil kouč Jiskry Karel Bicenc.    

Strunkovice navnadily své fanoušky v minulém kole výhrou na hřišti Olešníku a ti se nesmírně těšili na domácí premiéru v krajském přeboru proti Milevsku. Na strunkovické hřiště přišla nejlepší návštěva kola (300 diváků) a ani tentokrát je domácí nezklamali, i když na tři body Blaník tentokrát nedosáhl. V první půli však Strunkovice působily zakřiknutým dojmem, navíc ve 14. minutě propustil brankář Vojtíšek za svá záda lehkou střelu Toma Bílého. Vzduchotechnice v poločase po zásluze vedli o jeden gól. Ve druhém poločase už byli Strunkovičtí lepším mužstvem a v 70. minutě se dočkali zaslouženého vyrovnání, když se prosadil Karel Pícha. „Mohli jsme ještě nějaký gól přidat, prohra by však byla pro soupeře asi krutá,“ spokojil se nakonec s bodem trenér strunkovického nováčka Václav Beneš.  

Výsledky 2. kola krajského přeboru:


TJ Spartak Trhové Sviny – FK Junior Strakonice 0:4 (0:3)

Góly: 28. a 35. Krejčí, 19. Uher (pen.), 61. D. Bálek. Rozhodčí: Šťastný – Kollmann, Votava. ŽK: 4:0 (Hruška, Šafránek, Mrkvička, Popovič). Diváků: 150.


TJ Dražice – SK Rudolfov 0:2 (0:1)

Góly: 24. Zach, 67. Prokeš. Rozhodčí: Pravda – Brych, Petričák. ŽK: 3:2 (Veselý 2, Mareš – Vejvar, Havel). ČK: 1:0 (66. Veselý). Diváků: 150.


SK Mirovice – TJ Jiskra Třeboň 3:3 (1:2)

Góly: 20. Král, 55. Vondrák, 58. Císař – 32. Průcha, 41. Čejdík (vlastní), 78. Hromádka. Rozhodčí: Vican – Boček, Smola. ŽK: 5:2 (Dolejš, Císař, Husar, Brabec, Huleš – Matoušek, Kubata). Diváků: 120.


FC Semice – FK Olešník 1:3 (0:1)

Góly: 82. M. Valach – 22. Beko, 66. Vrážek, 92. Martinec. Rozhodčí: Dunovský – Frček, Toucha. ŽK: 3:2 (J. Keclík, Zborník, P. Valach – Vojta, Szó). Diváků: 250.


TJ Sokol Sezimovo Ústí – TJ Malše Roudné 1:4 (1:3)

Góly: 41. Neužil (pen.) – 8., 22. a 89. Kadlec, 14. Míka. Rozhodčí: Kaštánek – Němec, Černý. ŽK: 1:2 (Fišer – P. Cepák, Vařil). Diváků: 150.


FK Týn nad Vltavou – FK Protivín 1:1 (1:0)

Góly: 19. Vaníček – 58. Bečvář. Rozhodčí: Smola – Boček, Vican. ŽK: 4:1 (Podhradský 2, Kadlec, Liška – Rauscher). ČK: 1:0 (86. Podhradský). Diváků: 220.


FK Třebětice – TJ Osek 3:7 (3:4)

Góly: 21. a 45. F. Nehyba, 40. M. Kelbler (pen.) – 67. a 72. Hosnedl, 23. Brabec, 25. Šourek, 28. Brož, 42. Váchal, 79. Zhyhora. Rozhodčí: Novotný – Bartůněk, Kříž. ŽK: 3:3 (V. Habr, R. Nehyba, Trávníček – Brož, Kůst, Váchal). Diváků: 250.


TJ Blaník Strunkovice – FC ZVVZ Milevsko 1:1 (0:1)

Góly: 70. Pícha – 14. Bílý. Rozhodčí: Pečenka – Krčín, Barva. ŽK: 2:2 (Koloušek, Fajtl – Kortan, Pich). Diváků: 300.

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle, Lenka Průchová, Miroslav Jánský