Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestřihy, sestavy, fakta, nejlepší hráči a hodnocení trenérů z úvodního kola KP

 
úterý, 13. srpna 2024, 17:51

Jižní Čechy – Protivín předvedl Trhovým Svinům svoji útočnou sílu, Třeboň udeřila proti Oseku v oslabení, strunkovický nováček šokoval Olešník, Rudolfov vynuloval Mirovice, Roudné našlo recept na defenzivu Týna nad Vltavou, Třebětice loupily na hřišti Sokola Sezimovo Ústí, Dražice vyválčily cenný bod v Milevsku a Strakonice přetlačily nepříjemné Semice. To vše přineslo úvodní kolo krajského přeboru.

Výsledky 1. kola krajského přeboru (5. liga)


SK Rudolfov – SK Mirovice 3:0 (1:0)

Góly: 12. Baščevan, 54. Vejvar, 75. Nedoma. Rozhodčí: Němec – Kaštánek, Lepič. ŽK: 2:2 (Prokeš, Toman – Brabec, Peterka). Diváků: 100.

Rudolfov: Keřka – Kocina, Tyrpák, Říha (80. Dvořák) – Prokeš, Vejvar, Pouzar (46. Hajný), Toman, Peiger (80. Havel) – Baščevan (65. Sládek), Zach (72. Nedoma). Trenér Šindelář.

Mirovice: Chlanda – M. Viták (57. Huleš), Brabec, J. Viták (46. Kvěch), Peterka – Král (81. Havelka), Husar, Císař, Dolejš – Vondrák, M. Štochl. Trenér Čadek.

Nejlepší hráči: celý tým, Keřka – Vondrák, Dolejš.

Radim Pouzar (hráč Rudolfova): „Přáli jsme si vstoupit do nové sezony úspěšně, a to se povedlo. Celý první poločas jsme byli lepším týmem, vytvořili jsme si více brankových příležitostí, ale dokázali jsme zužitkovat pouze jednu. Úvod druhého poločasu patřil jednoznačně hostům a nás v důležitých momentech podržel brankář Keřka. V závěru jsme po rychlých protiútocích mohli vstřelit i více než tři branky. S velkou pokorou bereme toto vítězství. Rád bych pochválil celý tým za disciplínu a touhu, kterou do utkání vložil.“

Michal Huleš (hráč Mirovic): „Z výsledku jsem velmi zklamaný. Byl to zápas o prvním gólu. Úvodní poločas byl vyrovnaný, ale vedení se ujali domácí. Ještě jsme měli několik dobrých příležitosti vyrovnat, ale nepodařilo se nám to. Do druhého poločasu jsme museli vystřídat našeho stopera pro zlomený prst na noze a trochu změnit rozestavení. Hned od začátku druhého poločasu jsme byli aktivní a hnali jsme se za vyrovnáním, domácí se v podstatě jen bránili. Měli jsme trošku smůlu v koncovce a když už to vypadalo, že vyrovnáme, tak Rudolfovští dobře vyřešili brejk a zvýšili vedení na 2:0. I tento výsledek byl pořad z mého pohledu hratelný, ale museli bychom proměnit i vyloženě šance, a to se nám vůbec nedařilo. Ke konci jsme opět z brejku dostali na 3:0 a bylo hotovo. Myslím si, že výsledek úplně neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti, ale takový je fotbal. Soupeři gratuluji k důležitému vítězství.“


TJ Sokol Sezimovo Ústí – FK Třebětice 0:2 (0:1)

Góly: 12. R. Nehyba, 65. M. Kelbler. Rozhodčí: Mrosko – Boček, Vejčík. ŽK: 4:7 (Kupka, Trantýr, Škarda, Neužil – Pokorný, Havlík, R. Nehyba, P. Švarc, Trávníček, V. Švarc, Novák). Diváků: 160.

Sokol Sezimovo Ústí: Kuník – Kupka (75. Pajer), Trantýr, Fišer, Škrábek – Pekař (86. Červ), Říha, Kabeš, Škarda – Neužil, Doubek (46. Ott). Trenér Jelen.

Třebětice: Pokorný – Havlík, Trávníček, Solař, V. Švarc (78. Tříletý) – Sussenbek (91. Štěpán), R. Nehyba, F. Nehyba (78. D. Kelbler), Habr, P. Švarc (46. Gall) – M. Kelbler (86. Novák). Trenér Lukáč.

Nejlepší hráči: Pekař – R. Nehyba, Habr.

Miroslav Jelen (trenér Sokola Sezimovo Ústí): „Do zápasu jsme nevstoupili dobře a po nešťastném zpracování našeho stopera ve 12. minutě se dostal soupeřův útočník sám před brankáře Kuníka, kterého prostřelil. Celý první poločas se hrál vyrovnaný fotbal, při našich dvou šancích nás jednou zastavila konstrukce branky a podruhé Neužil našel pouze rukavice hostujícího brankáře. Do druhé půle jsme naskočili aktivně, drželi míč na kopačkách a vytvořili jsme si tři tutové šance, které jsme bohužel neproměnili. Potom přišel trest, když hosté v 65. minutě krásnou střelou zvýšili na 2:0. Zbytek zápasu si již pohlídali. Bohužel se musíme zlepšit v produktivitě, v krajském přeboru nebudeme mít tolik šancí jako v I. A třídě.“

Roman Lukáč (trenér Třebětic): „Zápas byl vcelku vyrovnaný, v úvodu jsme byli za naši aktivitu odměněni vedoucí brankou. Domácí nastoupili do druhé půle přeskupeni se snahou vyrovnat, své šance však neproměnili. Nám se naopak povedlo vstřelit pojišťovací branku a zápas jsme dotáhli do nakonec zasloužené výhry.“


FK Protivín – TJ Spartak Trhové Sviny 6:1 (3:1)

Góly: 39., 62. a 85. (pen.) J. Vorel, 10. T. Bečvář, 26. Říský, 50. Kozák – 23. Horelica. Rozhodčí: Frček – Dunovský, Pravda. ŽK: 2:6 (Štěpka, Matoušek – Chromčák, Hruška, Tomek, Horelica, J. Gažák, Fatura). Diváků: 350.

Protivín: Protivín: Hanus – Pícha, Z. Vorel, Polanský, Zach – Kozák (70. Stropnický), Štěpka (67. Buko), T. Bečvář, Zeman (76. Matoušek) – J. Vorel, J. Říský (76. Hodinka). Trenér Burda.

Trhové Sviny: K. Brůha – Tomek, Chromčák, D. Brůha, Hruška – Madar (61. Popovič), Horelica, Macák (76. Fatura), Valut – Šafránek (63. J. Gažák), Kolář. Trenér Písko.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo.

Pavel Burda (trenér Protivína): „Po krátké letní přípravě jsme se již všichni těšili na ostrý zápas. Hráčům jsme říkali, ať si jdou na hřiště užít a ukázat všem divákům (a bylo jich hodně), že chceme hrát útočný, kombinační fotbal. Bylo vidět, že si to vzali k srdci - viděl jsem během zápasu herní situace, které na trénincích nacvičujeme. Čeká nás ještě hodně práce, ale pokud budou všichni stále makat, tak jako tomu je nyní, tak věřím, že jsme na správné cestě. Nebudu chválit jednotlivce, ale musím pochválit všechny hráče, jak k zápasu přistoupili a jak ho odmakali.“

Martin Písko (trenér Trhových Svinů): „Úvodní zápas se nám vůbec nepovedl. Dalo by se říci, že jsme Protivínu darovali tři body. Děláme velké chyby v obraně, které soupeř snadno potrestá… Takhle nemůžeme hrát. Doufám, že nás to ponaučilo a do další fáze soutěže budeme hrát jednodušeji.“


FK Junior Strakonice – FC Semice 3:2 (2:1)

Góly: 10. D. Bálek, 44. Sádlo (vlastní), 59. Smola – 7. a 63. Kapinus. Rozhodčí: Votava – Novotný, Jelínek. ŽK: 4:4 (Kynkor, L. Bálek, Kubeš, Kotrba – Listopad, Kapinus, Holub, Císařovský). Diváků: 240.

Strakonice: Provazník – Kubeš, Kynkor, Smola, Sigmund – Janoch, Kotrba – L. Bálek, Uher (73. Míčka), D. Bálek (90. Stöger) – Krejčí (89. Zvonek). Trenér Šroub.

Semice: Dvořáček – Sádlo (66. Buchtele), Holub, Listopad – Václavík, J. Keclík, P. Valach (46. Císařovský), Šourek (78. Micka) – Kačírek, P. Keclík (78. M. Valach) – Kapinus (83. Řezáč). Trenér Breibisch.

Nejlepší hráči: L. Bálek – Kapinus.

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „První zápasy sezony jsou vždycky náročné, což se potvrdilo. Semice byly těžký oříšek a jsem nesmírně rád, že jsme urvali tři body. Na míči jsme byli lepší a hosté hrozili z tradičních zbraní. Dlouhé balóny do vápna. Hráče jsem na to upozorňoval, ale dvakrát jsme to nepohlídali. Přesto jsme ten zápas měli zvládnout lépe. Otočili jsme z 0:1 na 3:1 kvalitní hrou, ale bohužel snížení na 3:2 nás stálo klidný závěr. Mohli jsme vyhrát vyšším rozdílem, ale mohlo to skončit i plichtou. V úvodním kole jsme viděli řadu překvapivých výsledků, a proto je třeba se radovat ze tří bodů.“

Filip Breibisch (trenér Semic): „První poločas jsme začali velmi dobře a už v sedmé minutě jsme se dostali do vedení, bohužel jsme po vstřelené brance přestali hrát. Domácí srovnali, nám se nedařila kombinace a nechali jsme se zatlačit na vlastní polovinu. Smůlu prvního poločasu jsme si v závěru zavinili vlastním gólem a rázem jsme prohrávali. Do druhého dějství jsme šli s jednoznačným cílem, začali jsme aktivněji, byli více na balonu, ale bohužel to byli Strakoničtí, kteří ze standardní situace, kdy jsme si nedokázali přebrat hráče v 59. minutě, zvýšili na 3:1. My jsme ale nesložili zbraně, naopak jsme přidali v nátlaku a po chvilce snížili, kdy se podruhé trefil Honza Kapinus. Domácí zalezli a doufám, že jsme si vybrali smůlu, jelikož jsme dvakrát nastřelili břevno a měli hodně šancí minimálně na srovnání. Myslím, že pro diváka to byl velmi zajímavý a loupatelný zapas. V úmorném vedru obě mužstva předvedla slušné výkony. Gratuluji domácím a děkuji všem, kteří nás přijeli podpořit. Zároveň bych všechny rád pozval příští víkend konečně k nám do Semic – na své hřiště se vracíme po roční pauze.“


Jiskra Třeboň – TJ Osek 3:1 (1:1)

Góly: 5. Matoušek, 73. Martin Čapek (vlastní), 90. Holzepl – 20. Šourek. Rozhodčí: Krčín – Pečenka, Bartůněk. ŽK: 5:3 (Radosta 2, Kubata, Pitelka, Holzepl – Němeček, Gondek, Vachulka). ČK: 1:0 (62. Radosta). Diváků: 230.

Třeboň: Kopecký – Tůma, Širhal (45. Čada), Vrána (58. Andres), Candra (58. Pitelka), Zavadil, Kubata, Hromádka, Radosta, Zítek (65. Holzepl) – Matoušek (93. Hindy). Trenér Bicenc.

Osek: Satrapa – Zhyhora, Němeček, Brož, Martin Čapek, Jizba (70. Gondek) – Hoch, Kůst (90. Pešek), Brabec (85. Vachulka) – Hosnedl, Šourek. Trenér Hegenbart.

Nejlepší hráči: nehlášeni – Brož, Hosnedl.

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „V úvodu jsme si vytvořili několik šancí a v páté minutě jsme otevřeli skóre na 1:0 Matouškem. Tvořili jsme hru, ale dělali jsme chyby v kombinaci a pouštěli dobře postaveného soupeře do brejků. Ve 20. minutě jsme po rohu z dorážky dostali vyrovnávací branku. Do poločasu jsme si vypracovali stoprocentní šanci, kdy se Zítek řítil sám na brankáře, ale netrefil branku. Osečtí si rovněž vypracovali několik příležitostí, přičemž tu největší Kopecký zlikvidoval, takže v důležitém momentu podržel tým. Po změně stran jsme postupně prostřídali a získávali převahu. V 62. minutě jsme šli do deseti po druhé žluté Radosty. Paradoxně nám to pomohlo, dali jsme soupeři dva góly a vyhráli. Hra ještě nebyla podle mých představ, ale věřím že se budeme zlepšovat.“

Václav Hegenbart (trenér Oseku): „Pro nás velice smolné utkání. Hráli jsme proti favoritovi, který ukázal svou sílu. My ale na něj byli dobře připraveni. Domácí byli fotbalovější, ale my jsme byli nebezpečnější. Paradoxně nám uškodilo vyloučení třeboňského hráče, protože jsme se nechali vybrejkovat a pak jsme už neměli síly na vyrovnání. Škoda, že jsme nemohli pořádně vystřídat a v horku poslat na hřiště čerstvé síly. Kluky ale musím za přístup, převedenou hru a bojovnost pochválit. Když zopakujeme takový výkon i dalších zápasech, nemám o nás strach.“


FK Malše Roudné – FK Olympie Týn nad Vltavou 4:0 (2:0)

Góly: 33. Vávra, 39. Kadlec, 47. Míka, 69. Vlk. Rozhodčí: Brych – Barva, Jarolím. ŽK: 2:5 (Vogl, Kadlec – Dobal, J. Hudeček, Liška, Mezera, Podhradský). Diváků: 200.

Roudné: Hřebejk – Zachař (72. D. Cepák), Zach, P. Cepák, Vogl (75. Zíka) – Vávra, Míka, Vařil (61. Navrátil), Wohlgemuth (57. Šrámek) – Vlk (75. Benda), V. Kadlec. Trenér P. Cepák.

Týn: O. Kadlec – Houska (75. F. Hudeček), J. Hudeček, Brom, Mravec, Stoklasa – Liška (65. Procházka), Podhradský (65. Pešta), Dobal – Mezera (82. Ullrich), Vaníček (70. Maruška). Trenér Meidl.

Nejlepší hráči: Kadlec, Vávra – Brom.

Pavel Cepák (trenér Roudného): „Měli jsme ze soupeře respekt a také přijel s taktikou, že zalezl a hrál v bloku. I když jsme byli lepší na balonu, tak jsme se do nějaké 30. minuty nemohli do něj dostat. První gól vstřelil Vláďa Vávra po pěkné akci Vlka s Kadlecem, dostali jsme se do vedení a v tu chvíli jsme se zklidnili. Do poločasu jsme přidali druhý gól a o přestávce jsme si řekli, že chceme rychle přidat třetí zásah, což se nám hned ve 47. minutě podařilo. Skóre pak uzavřel v 69. minutě Vlk, jemuž připravil míč před prázdnou bránu po individuální akci Kadlec. Ještě nám nebyl uznaný jeden gól pro ofsajd. Naše vítězství bylo zasloužené, takže jsme maximálně spokojeni. Máme tři body, čtyřikrát jsme skórovali a ani jednou jsme neinkasovali.“

Jan Meidl (trenér Týna nad Vltavou): „Věděli jsme, že jedeme ke kvalitnímu soupeři, proto jsme se na to připravovali na trénincích. Do třicáté minuty nám naše taktika vycházela a soupeř měl problém se přes nás dostat, ale pak se ukázala kvalita jejich nejlepšího hráče Kadlece, jenž byl v zápase rozdílový. Po individuální akci připravil první gól a za pár minut po našem špatně odehraném míči z vápna a troše štěstí sám skóroval. Ve druhé půli jsme chtěli soupeře potrápit a pokusit se dát kontaktní gól, ale po pár minutách jsme inkasovali potřetí a bylo rozhodnuto. Nějaké příležitosti jsme si dokázali vytvořit, ale bohužel bez úspěchu. Soupeř dominoval na balónu a zaslouženě vyhrál.“


FK Olešník – TJ Blaník Strunkovice 1:3 (1:1)

Góly: 45. Martinec – 19. a 77. Požárek, 64. R. Žurek (penalta). Rozhodčí: Boček – Šťastný, Vican. ŽK: 4:4 (Toth, Vojta, Tlapa, Beko – Kadlec, Funda, Žurek, Miklas). Diváků: 301.

Olešník: Tomášek – Turek (46. Beko), Nohava, Kalášek, Tlapa (81. Pavlík) – Vrážek (85. Knietel), Szó, Vojta, Martinec – Toth, Řepa (46. Dudek). Trenér Chlumecký.

Strunkovice: Vojtíšek – J. Žurek, Fajtl, Dvořák, P. Beneš – Hromíř, Funda (92. Nosek), Kadlec, Pícha (50. Miklas) – Požárek (94. Hovorka), R. Žurek. Trenér V. Beneš.

Nejlepší hráči: nehlášeno – celý tým.

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Na první kolo se hrál dle mého kvalitní fotbal. Věděl jsem, že Strunkovice mají kvalitu, hlavně směrem dopředu a před sezonou ještě vhodně kádr doplnily. Vzadu nic nevymýšlí a hrají na brejky. První poločas po brance na obou stranách. Zápas rozhodl druhý gól. Pak už to bylo pro nás složité a hosté ke konci zápasu skórovali ještě jednou. Je třeba si to vyhodnotit, ale nedělat z toho vědu. Máme před sebou celou sezonu.“

Petr Kortus (asistent trenéra Strunkovic): „První zápas v krajském přeboru, venku a ještě na půdě jednoho z favoritů soutěže…  Odjížděli jsme do Olešníku s respektem, jak jinak, a touhou třeba něco uhrát. Povedlo se to za tři body a my jsme za to rádi. Herně jsme nebyli lepším týmem, soupeř měl povětšinu hrací doby míč na svých kopačkách, ale kromě snad dvou střel z šestnáctky si vyloženou šanci nevypracoval. My jsme mu gól darovali a tři se nám podařilo vstřelit, přičemž jsme šli sami ještě dvakrát neúspěšně na gólmana, ale to je už takový náš folklór. Vyhráli jsme zaslouženě, což bylo dílem celého kolektivu, všech hráčů, proto nelze vybrat jednotlivce. Všem jim díky.“


FC ZVVZ Milevsko – TJ Dražice 1:1 (1:0)

Góly: 36. Šťástka – 51. Januš. Rozhodčí: Novák – Kollárik, Petričák. ŽK: 5:6 (J. Hadáček, Souček, Kortan, Přibyl, Šťástka – Januš 2, Počinek, L. Stuchlík, Šmíd, Matoušek). ČK: 0:1 (88. Januš). Diváků: 220.

Milevsko: Lalák – Souček, Volf, Kotrba, Přibyl – Šťástka (62. F. Hadáček), Bártík (83. Pich), Hušek (73. Petřík), Kortan – J. Hadáček, Bílý. Trenér Smrčina.

Dražice: Počinek – Sváček (46. Kofroň), Veselý, Hornát, F. Matoušek (91. Cícha) – Šmíd (80. J. Stuchlík), Mareš, J. Matoušek, Smrž – Januš, L. Stuchlík (71. Běhoun). Trenér Karmazín.

Nejlepší hráči: J. Hadáček, Kortan - celý tým.

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „Čekali jsme možná od prvního kola trochu jiný průběh. Nedokázali jsme do něj přenést hru z přípravy. Zbytečně moc jsme byli svazovaní nervozitou, ale myslím, že máme natolik zkušené mužstvo, abychom se s tím dokázali poprat. Vytvořili jsme si poměrně dost šancí, ale i to bylo z naší strany málo. Pokud se budeme takovým výkonem prezentovat v dalších zápasech, budeme to mít podle mě těžké.“  

Vladimír Karmazín (trenér Dražic): „Do Milevska jsme přijeli s pokorou a s tím, že chceme uhrát co nejlepší výsledek. To se nám povedlo, remíza je pro nás úspěch, jelikož v Dražicích přebudováváme celé mužstvo. Odvedli jsme, na co máme a klukům mohu k výkonu jenom pogratulovat.“

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle