Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Olympie sáhla do vlastních řad. Trenérské kormidlo převzal Jan Meidl

 
čtvrtek, 1. srpna 2024, 21:03

Týn nad Vltavou – Vltavotýnskou Olympii po sezóně opustil trenér Roman Hřib, který zamířil do divizní Hluboké. Vedení klubu sáhlo do vlastních řad a na opuštěný trenérský post angažovalo dlouholetého obránce Jana Meidla (43), který vyztužoval zadní řady Týna ještě na jaře. Meidl je vltavotýnským patriotem. Kromě dvou roků strávených v Rakousku působí již od žákovských ročníků v Týně, kde je i městským zastupitelem. Zároveň trénuje v týnský dorost, takže má před sebou náročnou sezonu.

Po odchodu Romana Hřiba jste se stal trenérem vltavotýnského áčka. Budete zároveň za Olympii dál hrát?

Možná občas nastoupím za béčko, jinak jsme se ale s vedením domluvili, že svoji hráčskou kariéru přeruším.

Patřil jste mezi opory mužstva, nebude vám hraní chybět?

Asi ano, neboť jsem předpokládal, že ještě jednu nebo dvě sezóny bych mohl odehrát. Bohužel nám ale odešel trenér a situaci jsme vyřešili tak, že trénovat budu já.

Budete na to sám, nebo vám někdo bude pomáhat?

Já budu hlavní trenér a Vláďa Dobal bude mým hrajícím asistentem.

Tohle je konečné řešení nebo bude hledání vhodného kandidáta na kouče dál pokračovat?

Uvidíme, jak nám to bude na podzim klapat. Pokud by se naskytla možnost přivést nějakého kvalitního trenéra, je možné, že v zimě dojde ke změně, přijde nový trenér a já zase půjdu hrát. Třeba nám to ale bude fungovat a dál budeme pracovat ve stejném složení.

Došlo v sestavě áčka k nějakým změnám?

Kádr jsme doplnili o kluky ze staršího dorostu, kteří ve své věkové kategorii skončili. Do přípravy jsme zapojili také některé mladší dorostence. Do Hluboké nad Vltavou odešel s trenérem Hřibem obránce Lukáš Gutwirth, jinak se nic nezměnilo. Možná se pokusíme oslovit ještě jednoho nového hráče.

V minulé sezóně jste trénoval dorost. O dorostencích tedy jistě máte přehled…

Dorost budu trénovat stále. Některé kluky jsem bral i do béčka, aby si zvykali na chlapský fotbal. Nemám obavy, že by v budoucnu nebylo možné A mužstvo doplňovat o mladé fotbalisty z dorostu.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle