Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roman Hřib přešel z Týna na Hlubokou. Zlákala jej divize a práce s Otepkou

 
středa, 24. července 2024, 15:28

Hluboká nad Vltavou – Fotbal v podzámčí se po 22leté odmlce probojoval na celostátní úroveň. Sice už to nebude v divizi, ale ve čtvrté lize, jak se soutěž nově jmenuje. Nové tváře získali Hlubočtí nejen na soupisku, ale i do realizačního týmu. Odcházejícího asistenta Petra Kadlece nahradil dnes už bývalý týnský trenér Roman Hřib (40 let).

Z Týna se vám od rozdělané práce asi neodcházelo lehce, že?

Vůbec ne, povedlo se mi tam nastavit tréninkovou morálku a musím říct, že ten půl rok byl opravdu skvělý. Sice úplně ne výsledkově, ale celkový dojem byl dobrý. Za krátký čas jsem si rychle zvykl, ale…

Kdo vás zlákal do hlubockých řad a co při rozhodování rozhodlo?

Jako první to byl Ruda Otepka a pak i Karel Vácha, protože jsem ambiciózní, nebylo moc o čem váhat. Divize byl můj krátkodobý cíl a pracovat s Rudou beru jako skvělou možnost se učit.

Jak zatím klape trenérská spolupráce s Rudolfem Otepkou?

Máme za sebou první týden, zrovna jsem odjel na dovolenou, kterou jsem měl v plánu ještě před “přestupem”. Takže se poznáváme a hodně intenzivně spolu komunikujeme.

Už jste se stihl za pár dnů rozkoukat?

Za týden opravdu jen lehce, po dovolené budeme pokračovat. Dojmy jsou dobré, prostředí je famózní, kluci trénují výborně a i na tréninku je to opravdu jízda.

Co vás čeká během červencové letní přípravy?

Příprava je krátká. Po týdnu máme za sebou dva zápasy v Č. Krumlově a se Sedlčany, ve středu juniorka Dynama a pak už v sobotu 3. srpna pohár v Soběslavi.

Jak se daří posilovat kádr pro vyšší soutěž? Koho se vám podařilo získat?

Máme několik mladých kluků na testy, budeme si to teď vyhodnocovat. Hotový je Šmrha z Loko ČB, Gutwirth z Týna, Patrik Hrachovec z Protivína a do zimy Sebastian Novák z Písku. Rýsují se ale ještě nějaké další možnosti, tak uvidíme.

Divize změnila název na 4. ligy. Zamlouvá se vám přejmenování soutěže?

Mně osobně se to líbí, ale je to formalita.

Jistě s potěšením jste přivítali pozměněné složení skupiny A. Celky z Karlovarska byly přesunuty do skupiny B. Tím odpadly daleké výlety na konec západních Čech...

Je to tak, ty dojezdy jsou kratší, je to fajn.

Divizi dobře znáte. Kde by se měla Hluboká pohybovat v tabulce?

Tak i tím, že se soutěž přeskupila, je nováčků více. Věřím, že tým na Hluboké bude trápit ostatní a budeme hrát v klidnějších pozicích.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle