Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bez tréninku se hrát nedá, říká v Oseku končící trenér Jindřich Dejmal

 
čtvrtek, 13. června 2024, 07:39

Osek – Trenér Jindřich Dejmal (75) má před sebou poslední zápas na střídačce krajského účastníka TJ Osek. Na vlastní žádost se po ročním účinkování rozhodl skončit. Oseckou misi završí v Třeboni, kde nedávno vedl tamní dorost a ve druhé polovině devadesátých let vytáhl Jiskru z krajského přeboru až do třetí ligy.

Zkušený lodivod oznámil funkcionářům TJ Osek ukončení spolupráce na začátku června. „Končím ze tří příčin. Manželka náhle onemocněla, kvůli náročnému cestování z Č. Budějovice do Oseka a třetím důvodem skutečnost, že jsem s mužstvem nemohl pracovat podle svých představ a zkušeností,“ uvedl Jindřich Dejmal, proč v Oseku nebude dále pokračovat.

Tréninková morálka je na štíru ve více klubech, Osek je však svým způsobem atypický, neboť většina hráčů je přes týden mimo Jihočeský kraj. „Na úterní trénink, kdy můžete s mužstvem pracovat hlavně kondičně i s nácvikem technicko-taktických cvičení přišli maximálně čtyři hráči. U některých je to omluvitelné, protože pracují nebo studují v Praze či v Plzni. Několikráte se mi stalo, že jsem byl na tréninku sám a zbytečně jsem cestoval 150 kilometrů. Až na páteční trénink se dostavilo osm deset hráčů. Najdou se i tací, kteří mají jeden až tři tréninky za měsíc. Krajský přebor se bez tréninku hrát nedá,“ řekl Dejmal k mizerné docházce, která byla důvodem jeho předčasného konce i v českobudějovické Slavii.

Osek několikrát ukázal svou sílu. V podzimní části byl dokonce jediný, kdo obral o body postupující Hlubokou. Mužstvo se s předstihem zachránilo, závěr sezony však dohrává s torzem hráčů a to se podepisuje na nelichotivých výsledcích na venkovních hřištích. „Klobouk dolů před hráči, kteří mužstvo táhli a pomohli mi splnit cíl zachránit Osek v soutěži,“ ocenil Dejmal přístup nejvěrnějších hráčů, jimž nebyl osud týmu lhostejný.

V klubu ze strakonického okresu strávil Dejmal jednu sezonu. „Rád budu vzpomínat na paní Hochovou, Patrika Pazderníka a jeho manželku, kterou jsem viděl síct hřiště na traktůrku a ještě stačila připravit našim hráčům a veřejnosti něco k snědku v hospůdce na hřišti. Všem budu držet palce,“ loučí se Jindřich Dejmal, který možné další trénování nezavrhuje. „Pokud by to byla zajímavá nabídka, měla smysl a splňovala moje představy o trénování, určitě bych o ní přemýšlel,“ nastínil někdejší kouč Dynama ČB, Slavie Praha, Drnovic či Jablonce.

Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Jan Škrle