Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pro Bertíka se vybralo téměř půl milionu. Dresy dodalo Bespo

 
úterý, 4. června 2024, 14:06

Olešník – Charitativní fotbalový zápas Kopeme za Bertíka se po všech stránkách vydařil. Do Olešníku se sjely legendy pražské Sparty, které poměřily síly s domácím mužstvem, účastníkem krajského přeboru.

Charitativní utkání sledovala zhruba tisícovka diváků a ve prospěch zdravotně postiženého chlapce z Oslova se vybralo 480 tisíc korun. Symbolický šek převzal od Davida Lafaty Bertíkův otec.

„Ani jsem nečekal, že se vybere tak vysoká částka. Nakonec vyšlo i počasí, přestože to vypadalo všelijak, takže déšť nenarušil ani autogramiádu. Byla to povedená akce,“ pochvaloval si David Lafata z organizátorského štábu.

Diváci sledovali v rudém dresu mj. Pavla Kadeřábka, Bořka Dočkala, Maria Holka, Nhamoinesu Costu, Tomáše Hübschmana, Jiřího Kladrubského, Zdeňka Svobodu, dorazil i trenér Vítězslav Lavička. Výsledek přestřelky s hokejovým výsledkem 7:4 pro sparťany nebyl důležitý.

Bývalý sparťan hájící nyní barvy Olešníku děkuje sponzorům a všem, kteří do olešnického fotbalového areálu přišli a akci podpořili. „Děkujeme také firmě Bespo, která vyrobila pro domácí tým speciální dresy, dále všem dobrovolníkům a klukům ze Sparty, kteří vážili cestu do Olešníku a přispěli tak na dobrou věc,“ ohlíží se David Lafata za vydařeným fotbalovým odpolednem.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák