Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Jasno nahoře i dole. Hluboká vítězem, přebor opouští Jankov

 
neděle, 2. června 2024, 19:48

Jihočeský kraj – Už od pátku známe jméno krajského mistra. Hluboká udělala v utkání s Protivínem poslední krok a po výhře 2:0 mohly pod zámkem vypuknout oslavy. O druhou příčku stále bojují Olešník a Roudné. Olešničtí uspěli v Trhových Svinech 4:1 a z gólové přestřelky v Mirovicích vyšli vítězně hráči Roudného. Jistým sestupujícím už je Jankov, který prohrál 3:0 ve Strakonicích. Důležitou výhru v poměru 3:2 vybojoval Osek nad Rudolfovem a stejným výsledkem udolaly Semice Týn nad Vltavou.

Hluboké scházelo k zisku krajského titulu jedno vítězství a toho dosáhla v pátek v duelu s Protivínem. Hlubočtí dobývali devadesát minut protivínskou obranu, překonat ji se domácím podařilo až v posledních pěti minutách zásluhou Zbyňka Stráského a Martina Škody. Díky výhře 2:0 mohla Hluboká slavit. Víc v samostatném článku.

Utkání bohaté na góly viděli diváci v Mirovicích. Míč skončil v síti celkem osmkrát, většina fanoušků ale odcházela domů zklamaná, neboť domácí tým podlehl Roudnému 3:5. Na těžkém terénu se přitom odehrálo pohledné utkání. „Narazili jsme na soupeře, který má v kádru individuality schopné zápas rozhodnout,“ uznale pokýval hlavou trenér Mirovic Michal Čadek. Domácí prohrávali už 1:4, Jakub Král a Jan Císař však dokázali ve druhém poločase udělat během dvou minut z utkání drama. Poslední slovo měl ale dvě minuty před koncem roudenský Václav Míka. „Za tři body z Mirovic, kde se vyhrává těžko, jsme rádi, mrzí mě jen, že jsme málem ztratili vyhraný zápas,“ řekl k zápasu trenér vítězné Malše Pavel Cepák.  

Fotbalisté Semic nehodlají ponechat nic náhodě a usilovně pracují na tom, aby se odpoutali ze sestupového pásma. S Týnem prohrávali Semičtí ještě necelou půlhodinu před koncem o dva góly, v závěrečné fázi utkání však předvedli gólovou smršť, a nakonec se radovali z plného bodového zisku. Týn vedl zásluhou gólů Štose a Dobala na začátku druhé půle 0:2. „Z několika důvodů jsme nezvládli zápas dohrát do bodového zisku,“ konstatoval zklamaný trenér vltavotýnské Olympie Roman Hřib. Domácí měli šance, až do 67. minuty však pro ně byl velkou překážkou brankář Týna Milan Kubík. Pak ho ale hlavou po rohovém kopu překonal Filip Blažek a zavelel k mohutné zteči. Velký obrat pak dokonali Pavel Keclík proměněnou penaltou a Pavel Listopad, který se trefil šest minut před koncem.

V Třeboni se představilo Milevsko a pohledné utkání nakonec skončilo dělbou bodů. U rybníku Svět na sebe narazila dvě fotbalová mužstva a diváci se fotbalem bavili. Jiskra nastoupila již s uzdravenými marody Martinem Průchou a kapitánem Janem Matouškem, první poločas ale patřil Milevsku, které se také ujalo ve 23. minutě vedení, když gól vzduchotechniků zaznamenal jejich elitní střelec Jaroslav Hadáček. Také Jiskra si vypracovala v první půli několik výborných příležitostí. Tu největší měl v 9. minutě Průcha, který šel sám na brankáře, své sólo ale neproměnil. Ve druhém poločase už byli lepší fotbalisté Třeboně a v 63. minutě se také podařilo Filipu Radostovi vyrovnat. „Měli jsme i další šance, překlopit zápas na naší stranu se nám ale nepodařilo,“ řekl k zápasu trenér Jiskry Karel Bicenc. "Hrál se dobrý fotbal, bod je nakonec spravedlivý," doplnil ho trenér Milevska Tomáš Smrčina. 

Ve Strakonicích se žádné překvapení nekonalo. Domácí Junior zvítězil podle očekávání nad Jankovem 3:0 a dvě kola před koncem je jisté, že Jankov zůstane na poslední sestupové příčce. Strakonice položily základ k vítězství již v prvním poločase, který Junior vyhrál po gólech exjankovského Lukáše Fajtla a Karla Krejčího 2:0. Ve druhém poločase už domácí zvolnili tempo, Jankov ale do žádné výraznější šance nepustili. Strakoničtí naopak svou výhru pojistily třetím gólem, který dal v 75. minutě Tomáš Janoch. Kromě toho ještě Strakoničtí nastřelili tyč a jejich vítězství mohlo být i výraznější. „Myslím si, že podobný zápas bychom měli vyhrát vyšším rozdílem, ale hráčům nic nevyčítám,“ byl za výhru rád strakonický trenér Přemysl Šroub.

V utkání s Dražicemi byly Třebětice doma favoritem, v úvodu utkání však byla vidět větší vůle po vítězství u hostů z Dražic, kteří potřebují body k záchraně. O přestávce však odcházeli do kabin spokojenější hráči Třebětic, kteří gólem do šatny otevřeli skóre. Hosty inkasovaný gól nezlomil a ve druhé půli dokázali zápas otočit. Z penalty nejprve vyrovnal Matyáš Stuchlík a v 83. minutě poslal po rohovém kopu Michal Mareš hosty do vedení. Dražičtí si ale opět nepohlídali závěr poločasu a Jaroslavu Cechovi se podařilo svým druhým gólem v utkání vyrovnat na konečných 2:2. "Po několika individuálních chybách jsme domácím v závěru darovali vyrovnání," krčil smutně rameny hrající kouč Třebětic Miloš Veselý. S výsledkem však nebyli spokojeni ani domácí. „Jsme zklamaní, chtěli jsme vyhrát, ale vzhledem k průběhu zápasu bod nakonec bereme,“ řekl asistent trenéra Třebětic Petr Kelbler.

Fotbalisté Trhových Svinů potřetí v řadě prohráli, tentokrát nestačili doma na Olešník a druhému týmu tabulky podlehli 1:4. Spartak nezačal špatně, hrál pozorně vzadu, velký rozdíl mezi oběma týmy byl ale v produktivitě. Spartak měl v první půli víc šancí, góly však dávali pouze hosté. Domácí se gólově prosadili až v 74. minutě zásluhou Ondřeje Hrušky, to už ale Olešník vedl o čtyři góly. Ve druhém poločase už hráčům Trhových Svinů ubývaly síly a hosté byli pány na hřišti. Za Olešník dvakrát skóroval Jakub Martinec, po jednom gólu přidali Jan Turek a Lukáš Vojta. „Na Olešník jsme se připravovali celý týden, hosté ale ukázali svou kvalitu,“ uznal sportovně kouč Trhových Svinů Martin Písko.

Důležitou výhru si připsali fotbalisté Oseku. Doma zdolali Rudolfov 3:2, posunuli se v tabulce na desátou příčku právě před svého soupeře a do závěrečných dvou kol mohou jít Osečtí klidnější. Oproti poslednímu utkání v Milevsku už mohl do zápasu zasáhnout v domácím dresu kapitán Jan Hoch a do brány se vrátil Jakub Pokorný. Stále však chyběli bratři Jakub a David Říští. Utkání se vyvíjelo jako na houpačce. Osek začal nešťastně, když si v 10. minutě dal vlastní gól Jiří Balogh. Domácí pak skóre otočili, když se trefili Sebastian Hosnedl a Jan Hoch. Na gól oseckého kapitána však vzápětí zareagoval Radim Pouzar a ve 34. minutě to bylo 2:2. Drama rozetnul ve druhé půli svým druhým gólem Sebastian Hosnedl, který v 70. minutě rozhodl o výhře Oseku 3:2.

Výsledky 27. kola krajského přeboru


TJ Hluboká n. Vltavou – FK Protivín 2:0 (0:0)

Góly: 86. Stráský, 89. Škoda. Rozhodčí: Němec - Lepič, Žemlička. ŽK: 3:2 (Kössl, Rubick, Kadlec - Stropnický, Štěpka). Diváků: 150.


SK Mirovice – TJ Malše Roudné 3:5 (1:2)

Góly: 19. a 79. Císař, 77. Král - 3. a 88. Míka, 39. vlastní (J. Štochl), 62. Šrámek, 73. Kadlec. Rozhodčí: Votava - Dunovský, Frček. Bez karet. Diváků: 100.


FC AL-KO Semice – FK Týn nad Vltavou 3:2 (0:1)

Góly: 67.(pen.) a 84. P. Keclík, 69. Blažek - 32. Štos, 55. Dobal. Rozhodčí: Frček - Dunovský, Votava. ŽK: 2:2 (Blažek, Šourek - Brom, Dobal). Diváků: 60.


TJ Jiskra Třeboň – FC ZVVZ Milevsko 1:1 (0:1)

Góly: 63. Radosta – 23. J. Hadáček. Rozhodčí: Barva – Pečenka, Brych. ŽK: 3:4 (Průcha, Hromádka, Kubata – Souček, Přibyl, Vakoč, Martin Hejl). Diváků: 80.


TJ Spartak Trhové Sviny – FK Olešník 1:4 (0:2)

Góly: 74. Hruška – 44. a 60. Martinec, 13. Turek, 50. Vojta. Rozhodčí: Brych – Pečenka, Barva. ŽK: 1:1 (Šafránek – Vojta). Diváků: 80.


FK Třebětice – TJ Dražice 2:2 (1:0)

Góly: 45. a 89. Cech – 74. M. Stuchlík (pen.), 83. Mareš. Rozhodčí: Smola – Kaštánek, Hrušková. ŽK: 1:2 (D. Kelbler – J. Štecher, M. Stuchlík). Diváků: 110.


TJ Osek – SK Rudolfov 3:2 (2:2)

Góly: 25. a 70. Hosnedl, 33. Hoch – 10. Balogh (vlastní), 34. Pouzar. Rozhodčí: Boček – Kollmann, Leiš. ŽK: 2:1 (Hoch, Sýkora – Šindelář). Diváků: 70.


FK Junior Strakonice – SK Jankov 3:0 (2:0)

Góly: 16. Krejčí, 31. Fajtl, 75. Janoch. Rozhodčí: Vican – Šťastný, Krčín. ŽK: 1:2 (Zahrádka – Jirkovský, Kysela). Diváků: 150.

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák