Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na duel s Rudolfovem Jaroslav Hadáček jistě nezapomene. Poprvé dal čtyři góly a přispěl ke klubovému rekordu Milevska

 
čtvrtek, 23. května 2024, 15:26

Milevsko – Jaroslav Hadáček (28 let) patří i v této sezóně mezi největší tahouny milevského týmu. Dokázal to i v utkání s Rudolfovem, kterému vzduchotechnici nasázeli na jeho hřišti neuvěřitelných devět gólů. Milevský útočník skóroval čtyřikrát a my jsme ho zvolili Mužem kola.

Pátrali jste po zápase s Rudolfovem v historických tabulkách, jestli se Milevsku někdy v minulosti povedlo vyhrát v soutěžním utkání rozdílem devíti branek?

Za mé éry v Milevsku určitě ne, řekl bych, že je to i nejvýraznější výsledek v historii klubu. Pokud vím, tak Milevsko už v minulosti vyhrálo 7:0, ale o devět gólů ještě asi nikdy.

Vedete si osobní statistiky? Už jste někdy dal čtyři góly nebo dokonce víc?

Dát čtyři góly, to se mi v dospělé kategorii ještě nepodařilo. Nějaký ten hattrick už jsem zaznamenal, abych ale dal čtyři góly, to jsem dokázal až teď poprvé.

Jaké byly vaše fotbalové začátky? Přibližte vaši dosavadní kariéru.

S fotbalem jsem začínal v Sepekově a přivedl mě k němu otec. Jinak jsem potom hrál za žáky také v Milevsku a v sedmnácti letech jsem byl v píseckém dorostu. Vyzkoušel jsem si i angažmá v Rakousku a jako dospělý jsem působil taky ve Veselí nad Lužnicí, byl jsem v Čimelicích a nyní hraji v Milevsku.

V mužstvu také hraje váš jmenovec Filip Hadáček. To je bratr?

Ne, to je jenom shoda jmen. Když na nás zavolají „hade“, přiběhneme oba dva. Mně tedy říkají „had starší“ (směje se).

V zápasech máte spoustu šancí, s koncovkou jste ale podle vašeho trenéra většinou na štíru. Čím si to vysvětlujete?

Řekl bych, že v koncovce nám chybí především klid. Některé situace neřešíme dobře. Někdy ukvapeně střílíme, přitom by bylo lepší raději přihrát, nebo naopak místo střely volíme zbytečnou přihrávku.

Hráče, kteří umí dávat góly, ať už jste to vy, Daniel Petřík nebo Jakub Kortan, přitom v mužstvu máte…

To ano, střelecky disponované hráče máme, ale jak už jsem říkal, v koncovce to není úplně ono.

Proti Rudolfovu jste se ale, jak se říká, utrhli ze řetězu?

Taky je ale fakt, že Rudolfovu zápas nevyšel a obrana soupeře nám to hodně usnadnila.

Někteří trenéři řadí Milevsko mezi vůbec nejlepší celky v soutěži. Jak jste spokojeni s aktuálním pátým místem a nebudete v příští sezóně cílit mnohem výš?

Možná by to mohlo být lepší, v některých zápasech jsme body ztratili zbytečně, jinak si ale myslím, že páté místo není špatné. Samozřejmě bychom hráli rádi v příští sezóně výš, bude však hodně záležet na tom, jaký budeme mít kádr. Uvidíme, kdo po sezóně odejde nebo případně přijde.

V neděli vás čeká Osek. Co očekáváte od tohoto soupeře?

S Osekem nás určitě čeká těžké utkání. Je to houževnatý tým, věřím ale, že navážeme na předchozí dobré výkony a domácí zápas zvládneme za tři body.

Ideální jedenáctka 25. kola KP


Tomáš Hřebejk (Roudné)

Michal Viták (Mirovice), Pavel Cepák (Roudné), Lukáš Gutwirth (Týn)

Martin Miklík (Olešník), Tom Bílý (Strakonice), Daniel Petřík (Milevsko), Tomáš Křiváček ml. (Hluboká), Ondřej Souček (Milevsko)

Jaroslav Hadáček (Milevsko), Karel Krejčí (Strakonice)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto FC ZVVZ Milevsko