Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Neříkej hop, dokud nepřeskočíš. Tím se řídíme i na Hluboké, říká Matěj Otepka

 
středa, 15. května 2024, 21:46

Hluboká nad Vltavou – Týnu nad Vltavou vstřelil v posledním utkání z pozice obránce dva góly. Kromě toho Matěj Otepka skvěle dirigoval obranu Hluboké a výsledkem bylo vítězství 3:0 nad Olympií. Syna hlubockého kouče Rudolfa Otepky jsme zvolili Mužem kola.

Po výhře v Týně nad Vltavou máte na čele tabulky již devítibodový náskok. Může se vám vůbec na cestě ke krajskému titulu ještě někdo postavit do cesty?

Ohrozit nás mohou další dva týmy pod námi, které jsou také hladové po zisku krajského titulu. Olešník i Roudné mají pořád dobře našlápnuto, Olešník má navíc příznivější los. Vyhráno tedy ještě nemáme, naopak musíme makat až do konce, abychom našim pronásledovatelům nedali šanci.

V pátek hrajete s posledním Jankovem. Podle papírových předpokladů by měl být zisk tří bodů jasnou záležitostí…

Do každého zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát, a nedíváme se na to, proti komu hrajeme. Jednotlivé soupeře ale samozřejmě sledujeme a připravujeme se na ně. Jakékoliv podcenění se nám může vymstít, a proto koukáme jenom na sebe a na náš výkon.

Hodně zápasů vyhráváte se štěstím v jejich samotném závěru. Štěstí se ale přikloní pokaždé k vám. Platí v případě Hluboké, že štěstí přeje připraveným?

Těsných výher o gól si často vážíme víc, než když vyhrajeme vyšším rozdílem. Hodně zápasů jsme rozhodli v samotném závěru. Vyplatila se nám trpělivost a to, že jsme neupustili od našeho herního stylu. Je krásné vyhrát třeba 6:0, ale hubené vítězství 1:0 je pro nás kolikrát cennější. Podívejte se v Bundelize na Leverkusen, který často rozhoduje zápasy také jedním gólem v posledních minutách. Hraje se, dokud rozhodčí nefoukne do píšťalky, a i nám už se to hodněkrát vyplatilo.

Nepanikaříte někdy, když se vám s blížícím se koncem zápasu stále nedaří vstřelit kýžený gól?

Někteří soupeři zalezou na svoji půlku a jenom brání. Někdy je těžké se k nim dostat. Pak býváme nervózní, že se nám nedaří dát gól, zároveň ale víme, že si šance dokážeme vytvořit a že je to jen o té trpělivosti. Až do posledních vteřin věříme, že se nám podaří gól dát. Samozřejmě bychom ale rádi o naší výhře rozhodli co nejdřív.

Jistě vám pomáhá i vědomí, že se můžete spolehnout na obranu, která zkrátka neinkasuje?

Jsme si vědomi, že máme na tuto soutěž nadstandardní obranu a že se nám daří. Naše obranná čtveřice je už tři roky prakticky neměnná a jsme na sebe zvyklí. Víme, co od sebe můžeme očekávat a vzájemně si věříme. To, že nedostáváme góly, je ale dobrá práce celého mužstva a nejenom obranné řady.

Co říkáte na úroveň krajského přeboru? Nepřipadá vám, že jde o souboj pouze tří mužstev?

Z mého pohledu odehrajeme za půlku sezóny zhruba pět zápasů, ve kterých si zahrajeme dobrý fotbal. Jedná se o týmy, které nezalezou a snaží se hrát otevřenou partii. Ostatní soupeři se proti nám pouze brání. Do Roudného, které už nastřílelo přes sto gólů, si přijedou zahrát na férovku, ale u nás zalezou na svoji polovinu a ani se nepokoušejí nás napadat. Tomu nerozumím. Je to škoda a k lepší úrovni krajského přeboru to nepřispívá. Také při pohledu na tabulku je vidět, že pět kvalitnějších mužstev je nahoře odskočených a ostatní, aniž bych je chtěl hanit, jsou zkrátka horší.

Přemýšlíte už v kabině o divizi?

Řídíme se pořekadlem: „Neříkej hop, dokud nepřeskočíš“. Situaci v tabulce sledujeme, mluvíme o tom, ale nenecháme se tím příliš unést. Soustředíme se na náš cíl, abychom zvládli nadcházející zápasy. Rádi bychom se zapsali do historie ať už počtem obdržených branek nebo postupem. Hledíme pouze týden dopředu k nejbližšímu utkání. Příští sezónu nyní neřešíme, takhle daleko ještě nekoukáme.

Na závěr malé odlehčení. Jak vzpomínáte na vaši účast v reality show Love Islands? Přinesla vám, co jste od ní očekával?

(úsměv) Dostal jsem nabídku, probrali jsme to s trenérem a domluvili jsme se, že si na rok odskočím. Bral jsem to spíš jako dovolenou, chtěl jsem si zpříjemnit sezónu. Vyzkoušel jsem si, jak to funguje v této branži. Byla to fajn zkušenost a tím bych to asi uzavřel.

Ideální sestava 24. kola krajského přeboru:

Daniel Konečný (Hluboká)
 
Matěj Otepka (Hluboká), Stanislav Legdan (Strakonice), Vojtěch Havlík
(Třebětice)
 
Filip Peiger (Rudolfov), David Bečvář (Protivín), Matyáš Zachař (Roudné),
Zbyněk Vorel (Protivín), Tom Bílý (Strakonice)

Viktor Kadlec (Roudné), Jakub Toth (Olešník)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák