Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestřihy, sestavy, fakta, nejlepší hráči a hodnocení trenérů z předehrávaného 30. kola KP

 
pátek, 10. května 2024, 10:22

Jižní Čechy - Ve vloženém 30. kole krajského přeboru rozdrtilo Roudné dvouciferným skóre Trhové Sviny 11:0. Jankov ukončil střeleckou mizérii a sahal po prvním jarním bodu v derby s Týnem, nakonec ale inkasoval smolně "vlastencem" v páté minutě nastavení. Olympie je mužstvem závěrečných minut, podruhé venku dotahovala v nastaveném čase. Třeboň už ztrácí po prohře v Olešníku na vedoucí trojku šest bodů. Vysoká venkovní vítězství si vystřílely Strakonic a Třebětice, pro které to byl první tříbodový zisk v odvetách.

Výsledky vloženého 30. kola krajského přeboru


SK Rudolfov - TJ Hluboká nad Vltavou 0:1 (0:1)

Gól: 4. Pecka. Rozhodčí: Brych – Frček, Petričák. ŽK: 3:1 (Prokeš, Mráček, Pouzar – Rubick). Diváků: 110. Domácí Prokeš v 66. min. nedal penaltu.

Rudolfov: Teringl - Dvořák, Mrkáček, Tyrpák - Prokeš, Peiger, Šindelář, Pouzar (77. Štolba), Vejvar (77. Toman), Boček – Sládek. Hrající trenér Šindelář.

Hluboká: Konečný - Krejčí, M. Otepka, Antoš, Kössl - Kadlec (76. Křiváček ml.), Rubick, Pecka (54. Sypal), Tauber, Hrachovec – Píša. Trenér R. Otepka.

Nejlepší hráči: celý tým - nikdo.

Jan Šindelář (hrající trenér Rudolfova): „Věděli jsme, že k nám přijíždí vedoucí tým tabulky krajského přeboru, který má podobnou kvalitu, jako například nedávný soupeř Roudné, a snažili jsme se na něj připravit. V prvním poločase jsme brzo obdrželi branku z přímého kopu za vápnem, bohužel začátky zápasů nám v poslední době nejdou. Soupeř ještě v prvním poločase nastřelil břevno, ale to bylo na šance z jeho strany všechno. My jsme pozorně bránili v hlubokém bloku se zahuštěným středem hřiště, což se ukázalo jako dobrá taktika. Do druhého poločasu jsme šli se stejnou taktikou a čekali jsme na naši příležitost. Ta přišla v podobě nařízené penalty, ovšem my jsme ji bohužel neproměnili! Soupeř ve druhé půli sice držel míč, ale měl snad jen jednu šanci po závaru v malém vápně. Jiné gólové příležitosti Hluboká neměla. Chci pochválit celý náš tým za předvedenou bojovnou hru, která nám v minulých kolech chyběla.“

Petr Kadlec (asistent trenéra Hluboké): „Nepříliš pohlednému utkání neprospěl ani silný vítr s deštěm. Nám se povedl vstup, když jsme se v úvodu prosadili z přímého kopu. Těžko jsme se dostávali do organizovaného bloku domácích a v poslední třetině hřiště jsme situace neřešili dobře. Za zmínku ještě stojí nastřelené břevno po individuální akci Kadlece. Domácí trpělivě čekali na svojí šanci, která přišla, když jsme jim umožnili zahrávání pokutového kopu, který brankář Konečný vychytal. V samotném závěru jsme mohli přidat druhou branku, když domácí vykopávali míč z brankové čáry. O konečném výsledku tedy rozhodly standardní situace.“ 


FK Olešník - TJ Jiskra Třeboň 3:0 (2:0)

Góly: 22. Beko, 33. (pen.) Szó, 89. Toth. Rozhodčí: Šťastný – Krčín, Novotný. ŽK: 1:4 (Szó – Tůma, Andres, Širhal, Schneider). ČK: 0:1 (54. Tůma). Diváků: 200.

Olešník: Tomášek – Vrážek (85. Lafata), Nohava, Kalášek, Pavlík (78. Heller) – Beko (83. Píša), Szó, Vojta, Miklík – Řepa (74. Knietel), Toth. Trenér Chlumecký.

Třeboň: Flaška - Tůma, Zavadil, Pánek, Andres - Hromádka, Matoušek, Radosta, Širhal - Schneider (82. Meškan), Vrána (70. Divoký). Trenér Bicenc.

Nejlepší hráči: celý tým - nehlášeni

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „Podali jsme velmi kvalitní výkon a zaslouženě zvítězili. Je třeba se připravit na sobotu, kdy nás čeká další nepříjemný soupeř v rozjetém anglickém týdnu.“ 

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Věděli jsme, že soupeř je dobrý na míči a je rychlý po stranách. Bohužel, po našich chybách v prvním poločase jsme inkasovali hned dvakrát. I my jsme si vytvořili šance na snížení, ale netrefili branku. Do druhého poločasu jsme šli s odhodláním vstřelit kontaktní gól. Bohužel v 54. minutě po chybě Tůma obdržel červenou kartu. Museli jsme hned reagovat na rozestavení. Hodně jsme bránili, i přesto jsme si ale vytvořili šanci na skórování. Střela však letěla vedle branky. V 89. minutě jsme dostali třetí gól. Olešník zaslouženě vyhrál. Nás zradil první dotek s míčem a zakončení.“


SK Jankov - FK Olympie Týn n/Vlt. 2:3 (1:0)

Góly: 24. a 88. Borovka - 68. (pen.) Meidl, 73. Štos, 90. (+5) vlastní (Sklář). Rozhodčí: Hrušková - Dunovský, Brych. ŽK: 3:2 (Točík, Kočí, Borovka - Brom, Hudeček). Diváků: 208.

Jankov: Komárek – Beníšek, Kočí, Jirkovský, Kysela – Vokurka (90. D. Šindelář), Bohoněk (43. Sklář), Troup, Borovka – Tejko, Točík (75. Hütter). Trenér Kročák.

Týn: Kubík – Mravec, Brom, Gutwirth (41. Maxa), Meidl – Šálený (46. Mezera), Ullrich, Procházka (41. Houska), Vaníček (78. Beránek), J. Hudeček – Štos. Trenér Hřib.

Nejlepší hráči: Borovka, Kočí, Komárek – Brom, Mravec.

Martin Kročák (trenér Jankova): „Byl to pro nás další důležitý zápas, ve kterém jsme chtěli konečně bodovat a od začátku jsme tomu šli naproti, abychom konečně zlomili naši nelichotivou bilanci, která nás provází celou jarní část sezóny. Od první minuty jsme většinu času drželi míč na našich kopačkách a trpělivě jsme si vytvářeli brankové příležitosti. Hosté hrozili pouze z nakopávaných míčů, které naše obranná řada zachytávala. Z naší aktivity a napadání soupeřovy obrany vznikla nepřesná rozehrávka hostujícího stopera, kterou ve 25. minutě potrestal Borovka a šli jsme do vedení 1:0, což se nám v jarní části sezóny povedlo poprvé. Bohužel ve 43. minutě jsme byli nuceni střídat Bohoňka, který po nešťastném odrazu míče utrpěl zranění v oblasti obličeje, které si vyžádalo osmnáct stehů. První poločas tak skončil naším zaslouženým vedením 1:0. Do druhého poločasu jsme chtěli nastoupit stejně aktivně jako do začátku utkání, ale to se nám bohužel nedařilo kvůli vystřídání Maxy a Housky z hostujícího týmu, kdy druhý jmenovaný dělal naší obraně problémy hlavně při vysokých balonech, uplatňoval své fyzické parametry a vytvářel tím brankové příležitosti. Po jedné z průnikových přihrávek se před našeho obránce Kyselu dostal hostující hráč, kterého právě Kysela fauloval v pokutovém území, a byla z toho penalta. Tu v 68. minutě proměnil Meidl. Za dalších pět minut hosté skóre otočili, když dorážku z malého vápna neudržel brankář Komárek a z poločasového vedení bylo najednou skóre 1:2 pro tým z Týna. Hosté po vstřelení druhého gólu začali bránit a jejich pasivitu podruhé v zápase potrestal po hezké individuální akci Borovka, který střelou zpoza bránícího hráče vyrovnal na 2:2. Vše směřovalo k remíze, ale po zbytečném zahrání míče hlavou domácího Skláře na roh a po jeho následném rozehrání do našeho pokutového území si právě Sklář srazil míč do vlastní branky. Hosté tak otočili skóre v 95. minutě ve svůj prospěch na konečných 2:3. Byl to pro nás smolný zápas, ale konečně se nám povedlo vstřelit branky a doufám, že v dalším domácím utkání konečně získáme i potřebné body do tabulky.“

Roman Hřib (trenér Týna): „Zápas na krásném hřišti začal držením balónu domácích v prvních minutách, zatímco my jsme se posouvali a čekali na možně brejky. Hned při tom prvním Vaníček orazítkoval tyč. Pak jsme udělali při výstavbě chybu my a Jankov nás potrestal. V dalších minutách jsme si vytvořili tlak a nějaké možnosti, ale bez vstřelené branky. Do druhé půle jsme změnili rozestavení, měli jsme v podstatě plošný tlak a zápas jsme postupně otočili. Měli jsme obrovské množství zakončení, trefili jsme tyče, břevna a nechali vyniknout i gólmana Komárka. Těsně před koncem nám propadla situace za vápnem a Jankov srovnal. Nicméně náš tlak pokračoval, byli jsme aktivní a dokázali jsme otočit opět v nastavení, kdy Mezera trefil z rohu zasloužené vítězství.“ 


TJ Osek - FK Sokol Třebětice 1:5 (1:2)

Góly: 13. Hoch – 23. a 75. V. Švarc, 10. Habr, 45. P. Švarc, 53. Solař. Rozhodčí: Kollmann – Nedvěd, Novotný. Bez karet. Diváků: 150.

Osek: Pokorný - Balogh, Carda (56. Vyorálek), D. Říský, Matěj Čapek - Brabec, Hoch, Martin Čapek, Hosnedl - Diviš, J. Říský (45. Šulc). Trenér Dejmal.

Třebětice: Zejda – Novák, Trávníček, F. Nehyba (46. Černoch), Tříletý (75. Gall) – V. Habr – V. Švarc, R. Nehyba, Solař (69. Cech), P. Švarc – M. Kelbler (80. D. Kelbler). Trenér Koutný.

Nejlepší hráči: nikdo – V. Švarc, Solař.

Jindřich Dejmal (trenér Oseka): „Nastoupili jsme velmi oslabeni. V neděli tři hráči A-mužstva odjeli pomoci B-týmu do Volyně. Při zpáteční cestě došlo k vážné nehodě, při níž musel zasahovat i vrtulník. Naši hráči měli čelní srážku s protijedoucím vozidlem a jsou od té doby v pracovní neschopnosti. Další komplikace nastala v den zápasu, kdy dva hráči ve službě byli odvoláni do práce kvůli poruše elektrického vedení. Museli jsme proto povolat tři hráče z béčka, z nichž Diviš nastoupil od začátku zápasu. Chtěl bych ho touto cestou pochválit za příkladnou bojovnost a snahu nám pomoci. Soupeř přijel v nejsilnější sestavě, včetně bratrů Nehybů, z nichž jeden hrál pravidelně druhou ligu v Jihlavě a druhý ve stejné soutěži ve Znojmě. Přesto jsme si vytvořili několik šancí na skórování, ale na rozdíl od soupeře jsme je nevyužili. Tento zápas musíme rychle zapomenout a dál bojovat o body, zvláště vzhledem k vývoji divize v našem kraji.“

Petr Kelbler (asistent trenéra Třebětic): „K dalšímu venkovnímu utkání jsme zajížděli do dalekého Oseku, který má na jaře dobrou formu, a věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. V prvním poločase jsme byli aktivnějším týmem, ale domácí pozorně bránili a vyráželi do rychlých protiútoků. Do vedení jsme šli po dorážce ze standardní situace, ovšem domácí bleskově vyrovnali krásnou střelou z přímého kopu. Důležitý moment přišel zhruba ve 40. minutě, kdy se náš stoper s domácím útočníkem srazili hlavami a po dlouhém ošetřování museli oba vystřídat. Tímto bych chtěl domácímu hráči popřát brzké uzdravení. V poslední minutě prvního poločasu jsme dali důležitý gól do šatny, který nás uklidnil. Vstup do druhého poločasu nám vyšel a hned jsme nastřelili tyčku, ale vzápětí jsme přežili obrovskou šanci domácích. Ve zbytku zápasu jsme už domácí jasně přehráli ve všech směrech a postupně zvyšovali vedení až na 1:5. Výhru jsme potřebovali jako sůl, herně jsme sice nikde nepropadli, ale pro psychiku hráčů byla takhle dlouhá série bez vítězství velmi náročná. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kterých do dalekého Oseku opět dorazilo mnoho, a mohli jsme s nimi oslavit vítězství.“


FC ZVVZ Milevsko - SK Mirovice 2:1 (1:1)

Góly: 2. Kortan, 69. Hušek – 45. (+1) Dolejš. Rozhodčí: Mrosko – Leiš, Valeš. ŽK: 1:3 (Bártík – M. Viták, Císař, Dolejš). Diváků: 250.

Milevsko: Michal Hejl – Pich, Vakoč, Volf, Přibyl – Bártík (82. Süsmelich), Kotrba – Souček (86. Martin Hejl), Hušek (74. Marvan), Kortan (62. Petřík) – J. Hadáček (89. Baštýř). Trenér Smrčina.

Mirovice: Čejdík – Mařík, Dolejš, R. Převrátil (80. Král), Císař - Husar, M. Viták, M. Štochl, Kocourek - J. Viták, Vondrák. Trenér Čadek. 

Nejlepší hráči: J. Hadáček, Bártík, Kotrba, Volf – celé mužstvo.

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „Mirovice mají kvalitní kádr a na hřišti to bylo vidět. Z jejich předchozích zápasů jsme věděli o jejich síle ve vzduchu, rychlých hráčích po krajích a o silné dvojici Dolejš – Viták, kteří hrají za sebou a umí si v lajně vyhovět. Tomu jsme pak i v průběhu museli upravit některé obsazení našich hráčů, protože Mirovice začaly trochu jinak, než jsme čekali. Směrem do defenzívy jsme se v posledních kolech zlepšili, ale zase jsme udělali hroznou chybu při gólu na 1:1 ve 45. minutě a tím jsme si zápas zbytečně zkomplikovali.“

Michal Čadek (trenér Mirovic): „Bylo to derby se vším všudy, od první do poslední minuty se pořád něco dělo. Pro nás dopadlo s hořkým koncem, ale pochvalu si zaslouží celé mužstvo. Byli jsme na domácí tým připraveni, ale vše se nám zatřáslo hned z prvního útoku. Nebyla to naše chyba ani dovednost domácích, ale stalo se. My jsme měli dost času na to dostat se zpět do utkání. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu díky Petru Dolejšovi. To se povedlo. Ve druhé půli se hra zase přelévala z jedné strany na druhou. Bohužel se začalo na obou stranách také přiostřovat. Myslím si, že se tomu dalo předejít. Rozhodující gól padl po rychlém přechodu domácích do útoku po našem rohu. Jedeme dál, soupeři gratulujeme. Těší mě množství našich fanoušků na tribuně. Děkujeme jim za podporu, ale mám i vzkaz pro naše kotelníky: Prohrát se dá i s grácií.“ 


TJ Dražice - FK Junior Strakonice 1:4 (1:2)

Góly: 28. Běhoun – 1. a 36. Bílý, 55. Váchal, 62. Krejčí. Rozhodčí: Krčín – Šťastný, Vican. ŽK: 6:3 (Turek 2, D. Štecher, Mareš, J. Štecher, M. Stuchlík – Kubeš, Krejčí, Zvonek). ČK: 1:0 (59. Turek). Diváků: 150.

Dražice: Počinek - Sváček, Veselý, Hornát, Turek - Štecher, Štecher, Studenovský (55. J. Stuchlík), Mareš (80. Cápek) - Běhoun, M. Stuchlík. Hrající trenér Veselý.

Strakonice: Lízal - Kubeš, Fajtl, Smola, Prajzler - Zvonek (68. Máška), Zahrádka, Pomej, Bílý - Váchal (76. Mrkvička) – Krejčí (79. Prokop). Trenér Šroub.
 
Nejlepší hráči: nikdo – Bílý, Zahrádka, celý tým.

Miloš Veselý (hrající trenér Dražic): „Středeční domácí utkání jsme bohužel vůbec nezvládli. Nepochopitelně jsme inkasovali hned v úvodní minutě, i když jsme měli úvodní výkop. Místo toho, abychom měli míč pod kontrolou, tak přišel rychlý protiútok hostujícího mužstva a úvodní branka v naší síti. Po velké snaze se nám podařilo vyrovnat, ale vzápětí nás do kolen poslala další rychlá individuální akce hostujícího hráče. Doslova boxerské KO jsme dostali v úvodu druhého poločasu, když jsme si dokonce vstřelili vlastní branku. Rozhodla individuální kvalita hostujících ofenzivních hráčů, kteří dovedli své mužstvo k zaslouženému vítězství.“

Přemysl Šroub (trenér Strakonice): „Vezeme naprosto zasloužené tři body z Dražic a můžeme být spokojeni. Předvedli jsme výborný výkon. Skóre mohlo být daleko vyšší. Zahodili jsme ještě plno brejkových situací, chodili jsme sami na gólmana a přehrávali domácí i kombinacemi ve středu pole. Obrana v čele s Lizalem působila jistě a vystupovali jsme jako kompaktní tým. Všechny kluky musím pochválit.“


Malše Roudné - Spartak Trhové Sviny 11:0 (5:0)

Góly: 22., 35., 47., 56. a 76. Kadlec, 9. a 41. Vlk, 63. a 71 Benda, 17. Míka, 88. Zach. Rozhodčí: Novák – Ondřej, Vejčík. ŽK: 1:3 (Vařil – Horelica, Fatura, Baštýř). Diváků: 120.

Roudné: Hřebejk – Zíka, P. Cepák, Zach, Vogl (46. D. Cepák) – Wohlgemuth (57. Šrámek), Míka, Zachař (63. Michálek), Vařil – Kadlec, Vlk (60. Benda). Trenér P. Cepák st.

T. Sviny: Vrábek – D. Brůha, Tomek, Fatura, Pavel (81. Valut) – Šafránek (46. Lukeš), Horelica, Majer (60. Baštýř), Gažák - Macák, Tůma. Trenér Písko.

Nejlepší hráči: Kadlec, celý tým - nikdo.

Pavel Cepák (trenér Roudného): „Jsem rád, že kluci soupeře nepodcenili a celých devadesát minut hráli naplno. Od začátku jsme byli aktivní a vyústilo to v jedenáctigólovou kanonádu. Už o poločase jsme mohli vést větším rozdílem. Hosté se k ničemu nedostali, ve druhé půli na ně padla deka a my to korunovali vysokým výsledkem, který je zřejmě pro nás v krajském přeboru nejvyšším v historii.“

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Výsledek mluví za vše, výborně hrající Roudné nás přejelo o dvě třídy.  Musíme se z toho oklepat a dát se dohromady. Máme hodně zraněných, tak snad v sobotu už budeme kompletní.“ 


FK Protivín - FC AL-KO Semice 1:2 (0:0)

Góly: 75. Hrachovec – 59. Sádlo, 90. P. Keclík. Rozhodčí: Smola - Frček, Kaštánek. ŽK: 1:1 (Sádlo – Hrachovec). Diváků: 200.

Protivín: Váverka - Polanský (78. Kulík), J. Vorel, Nedvěd, Zach - Stropnický (72. Štěpka), Abatawa Leroy, Daniel Bečvář, J. Pícha (62. Z. Vorel), Zeman - Hrachovec. Trenér Miroslav Říha. 

Semice: Dvořáček - Listopad, Holub, Sádlo (79. Řezáč) – Micka (66. M. Valach), J. Keclík, Blažek, Hrdlička – Hrala (73. P. Valach), P. Keclík, Veleman (46. Kačírek). Trenér Nousek.

Nejlepší hráči: J. Vorel, Polanský, Váverka - Blažek.

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Vůbec se nám nepovedl první poločas. Hosté byli důraznější, fotbalovější a jenom díky nepřesné mušce soupeře a brankáři Váverkovi jsme šli do kabin za stavu 0:0. Po hodině hry šli hosté po rohu do vedení. Po prostřídání a změně rozestavení jsme se zlepšili a byli lepší. V 75. minutě se nám podařilo Hrachovcem vyrovnat a od té doby se obě mužstva hnala za vítězstvím. My jsme nedotáhli dvě, tři dobré příležitosti, v 87. minutě jsme nastřelili tyč a z poslední akce zápasu po našem odkopu od brány a špatné rozehrávce jsme dostali na 1:2. Krutá, ale za první poločas zasloužená prohra.“

Marcel Nousek (trenér Semic): „Dneska jsme to dramatické utkání dotáhli do vítězného konce, ale zase jsme hlavně v první polovině předvedli, že naše zakončení ve vyložených šancích je teda něco. Zápas jsme rozehráli dobře a byli celý první poločas lepší. Ve druhé polovině jsme konečně dali branku a úplně jsme přestali hrát. Protivín začal hrát aktivněji a srovnal na 1:1. Naštěstí jsme to nevzdali a v 90. minutě nakonec rozhodli.“

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová