Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 15. kole krajského přeboru

 
středa, 16. listopadu 2022, 14:05

Jihočeský kraj - V krajském přeboru se odehrálo 15. kolo a máme tu konec podzimu. Co přineslo? Své vedoucí postavení potvrdil jasnou výhrou nad Jankovem Jindřichův Hradec. V závěru podzimu zabral Olešník a na jaře ještě určitě promluví do bojů o krajský titul. Konec podzimu naopak nevyšel fotbalistům Týna, což potvrdila i prohra s béčkem Táborska. Olympie se několik kol vyhřívala na čele tabulky, nakonec jí ale po podzimu patří pátá příčka. Táborsko bude díky výhře v Týně nad Vltavou přezimovat na třetím místě, stejně bodů má i Hluboká, která v posledním kole přehrála Rudolfov.

Výsledky 15. kola krajského přeboru


TJ Hluboká nad Vltavou – SK Rudolfov 3:0 (1:0)

Góly: 16. Hájek, 62. Funda, 90. Křiváček. Rozhodčí: Krčín - Novotný, Barva. Delegát: Třeštík. ŽK: 2:2 (Kössl, Kadlec – Peiger, Šindelář). Diváků: 150.

Hluboká: Moudrý – Kőssl (90. Šestauber), Antoš, Otepka, Krejčí – Kadlec (72. Kolafa), Funda, Škoda (86. Křiváček), Blažek (72. Hrachovec) – Rubick, Hájek (83. Pecka). Trenér Táborský.

Rudolfov: Keřka – Peiger, Novotný, Říha, Prokeš – Sládek, Gerstner, Hajný, Pouzar (46. Vejvar), Šindelář (83. Tušl) – Tlamsa. Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: nehlášeni – nikdo.

Ladislav Táborský (trenér Hluboké): „Rudolfov první poločas nehrál vůbec špatně a zajímavé právě je, že gól, který jsme dali my, pomohl hostům. Ve druhém poločase jsme se uklidnili až po druhém gólu. Zbytek zápasu jsme dohráli v pohodě a na závěr přidali ještě jednu branku.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Hluboká vstoupila do zápasu velmi aktivně a svůj výkon zaslouženě korunovala vedoucím gólem. Poté jsme hru dokázali vyrovnat a měli jsme i několik dobrých možností ke vstřelení branky. Druhý poločas jsme ale bohužel vůbec nezvládli. Svůj podíl na tom určitě mělo vynucené střídání Radima Pouzara, s jehož odchodem naše hra úplně přestala fungovat. Po druhém gólu jsme se už v podstatě pouze bránili a umožnili soupeři zápas v klidu dohrát.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Jankov 6:1 (3:0)

Góly: 17. a 19. Šmíd, 27. Jaroš, 55. Votava, 64. Völfel, 68. Janák - 75. Kollár. Rozhodčí: Dimitrov - Albert, Tauber. Delegát: M. Urban. ŽK: 0:1 (Mizera). Diváků: 100.

J. Hradec: Hulík – Fical (80. Fiža), Koktavý, Rejthar, Hauser – Janák (71. Petr), Jaroš, Šmíd (71. Ježek), Mischnik, Waník (55. Völfel) – Votava (80. Toman). Trenér Lukáč.

Jankov: Skála – Tůma (33. Vokurka), M. Bláha, Kupka, Kroneisl – Borovka (80. A. Píša), Fajtl, Kollár, Hüttner, Mizera (68. J. Píša) – Bohoněk. Trenér Kadlec.

Nejlepší hráči: Jaroš, Šmíd, Votava - nikdo

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Zápas jsme tentokrát zvládli bez komplikací, když Jankovu se podařilo vsítit branku až v závěru zápasu. Jinak jsme soupeře nepouštěli do šancí a zvítězili zaslouženě.“

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Domácí nás předčili ve všech herních činnostech a v pro ně pohodovém utkání jednoznačně zvítězili. Nás může mrzet to, že jsme většinu obdržených branek soupeři nabídli v podstatě velmi lacině. Překvapení se tedy nekonalo a my se teď  v klubu musíme v pauze zaměřit na to, abychom v soutěži na jaře hráli důstojnější roli.“


FC AL-KO Semice – FK Protivín 0:5 (0:2)

Góly: 48. a 87. Zb. Vorel, 3. Petr, 15. Bečvář, 61. Holub (vlastní). Rozhodčí: Lepič - Pravda, Smola. Delegát: Přibyl. ŽK: 4:0 (Holub, Šourek, Zborník, Forman). Diváků: 200.

Semice: Dvořáček – Pšenička (64. Řezáč), Holub, Listopad – P. Keclík (46. Buchtele), Hrala, J. Keclík, Šourek – Zborník (64. Valach), Blažek, Veleman (46. Forman). Trenér Nousek.

Protivín: Váverka - Kulík (70. Urban), Z. Vorel, Vojta, Vojík – Martin Říha, Daniel Bečvář (46. Leroy Abawata), David Bečvář, Nedvěd -  J. Vorel (80. Hrachovec), Petr. Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: nikdo - celý tým

Macel Nousek (trenér Semic): "Poslední zápas roku na domácí půdě, a ještě derby s Protivínem, se nám vůbec nepovedl.Nebojím se říct, že to byl jeden z nejhorších výkonů vůbec. Od začátku bylo vidět, jak má soupeř větší chuť hrát a bojovat. Všude jsme byli druzí a veškeré odražené balony měl soupeř. Špatně se hodnotí utkání, když hraje pouze jedno mužstvo. Protivín zaslouženě vyhrál a nezbývá než mu gratulovat."

Miroslav Říha (trenér Protivína): „V okresním derby jsme se chtěli se sezónou rozloučit vítězstvím, a to se nám také podařilo. První čtvrthodinka byla herně vyrovnaná, oba týmy se dostaly do dvou nebezpečných situací, ale my jsme byli tentokrát produktivnější a šli do dvoubrankového vedení. Nás to uklidnilo a zaskočení domácí se v podstatě již do zápasu nevrátili. A když jsme po nástupu do druhého poločasu navýšili Zbyňkem Vorlem na rozdíl tří branek, bylo prakticky o utkání rozhodnuto. Na výborně připraveném hřišti se nám dařila kombinace, přidali jsme ještě dvě branky a po zásluze vyhráli.“


FK Olympie Týn n/Vlt. – FC SILON Táborsko B 2:3 (1:3)

Góly: 38. Stoklasa, 86. Dumbrovský - 12. a 37. Neužil, 5. Trantýr. Rozhodčí: Vican - Hošek, Prinz. ŽK: 1:3 (Kubík – Neužil, Trantýr, Činčura). Diváků: 140.

Týn: Kubík - Vařil, Maxa, Meidl, Račák - Stoklasa, Dumbrovský, Dobal, Hudeček – Procházka (46. Brom), Mezera (70. Dvořák). Trenér Mareš.

Táborsko B: Chára - Pajer, Chotovinský, Pánek, Koblasa (86. Voneš) - Kupka, Praveček (77. Jíra), Neužil, Činčura - Ott, Trantýr. Trenér Jelen.

Nejlepší hráči: nehlášeni – Neužil, celý tým

Václav Mareš (trenér Týna): „Měli jsme špatný vstup do zápasu. Neuběhlo ani dvacet minut a prohrávali jsme 3:0. To byl rozhodující faktor celého utkání. Zlepšili jsme se až za tohoto stavu, ale vyrovnat se nám s tak silným soupeřem, jakým bylo Táborská, nepodařilo. Bohužel neproměňujeme vyložené šance. Špatná koncovka nás za ty poslední dva zápasy, jak v Rudolfově tak doma s Táborskem, stála body.“

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Do zápasu jsme vstoupili dobře, již v páté minutě se prosadil po Neužilově vysunutí Trantýr. Poté přidal dva góly Neužil a zdálo se být rozhodnuto. Bohužel hned vzápětí  po třetím gólu jsme inkasovali. Celý první poločas jsme kontrolovali hru. Bohužel do druhé půle jsme nastoupili pouze bránit výsledek a iniciativu přenechali domácím. Ti stačili pouze snížit na konečných 3:2 Dumbrovským. Musím pochválit celý tým, že zápas na velmi těžkém terénu zvládnul.“


FK Tatran Prachatice – FC ZVVZ Milevsko 0:2 (0:1)

Góly: 20. Petřík, 55. Marvan. Rozhodčí: Votava - Jarolím, Vejčík. Delegát: Hanzal.  ŽK: 3:1 (Kasík, Linhart, Makoš – Hejl). Diváků: 50.

Prachatice: Hopfinger – Luňáček, Miesbauer, Gramblička, Škopek – Kasík, Makoš, J. Pravda (54. Hrbek), Řezník – Fischer (73. Kovář), Linhart. Trenér Raušer. 

Milevsko: Lalák – Martin Hejl, Vakoč, Kosobud, Kálal – Bártík (82. Pich), Maršík, Souček, Stejskal (76. Sedláček) – Marvan (86. Imbr), Petřík (89. Michal Hejl). Trenér Strnad.

Nejlepší hráči: Makoš, Kasík - celý tým

Josef Raušer (trenér Prachatic): "Naši hráči bojovali, ale udělali jsme v obraně dvě chyby, které soupeř potrestal. Jinak hosté v podstatě žádné další šance neměli. Milevsko však podalo kompaktní výkon a prokázalo svou větší kvalitu." 

Miroslav Strnad (trenér Milevska): "Samozřejmě jsme věděli, že soupeř má za celý podzim jediný bod a nachází se na chvostu tabulky, takže se dá říct, že jsme si do Prachatic jeli pro povinné tři body. Ale nechtěli jsme nic podcenit a myslím, že ve finále bylo naše vítězství absolutně zasloužené. Mohli jsme dát ještě o dva, tři góly více. Utkání jsme měli od začátku pod kontrolou, projevila se naše zkušenost hlavně v zadních řadách, kde tým dobře řídili Vakoč s Kosobudem, doplněni o mládí a gólmana Lukáše Laláka. Svůj střelecký potenciál opět potvrdil Dan Petřík, jehož gól nás uklidnil. Měli jsme zápas pod kontrolou, domácí vystřelili snad jednou na bránu v první půli, po přestávce už se k ničemu nedostali. Akorát už se hrálo na horším terénu, takže klukům občas uskočil balon a soupeř měl pár možností dostat se k naší bráně."


TJ Osek – TJ Dražice 5:5 (4:2)

Góly: 34., 39. a 81. Říský Jakub, 20. Šrámek, 38. Hosnedl - 27., 64., 70. (pen.) a 83. M. Stuchlík, 10. J. Stuchlík. Rozhodčí: Jevčák - Němec, Kaštánek. Delegát: Krauskopf. ŽK: 3:3 (Martin Čapek, Němeček, Kuneš – Novotný, Veselý, J. Štecher). Diváků: 60.

Osek: Pavelka - Kuneš, Krejčí, Němeček, Martin Čapek - Hosnedl (88. Zelenka), Šrámek, J. Hoch, Sigmund - Matěj Čapek (66. Brabec), J. Říský. Trenér K. Hoch.

Dražice: Počinek - Veselý, D. Štecher, Bareš, Turek - J. Štecher, Mareš, J. Stuchlík (75. Běhoun), Novotný - Horka, M. Stuchlík. Trenér Hořejší.

Nejlepší hráči: J. Říský – M. Stuchlík, celý tým

Karel Hoch (trenér Oseku): „Poslední zápas podzimní sezony jsme chtěli vyhrát, ale spousta našich hrubých chyb nám to nedovolila. Jako tradičně jsme na začátku zápasu inkasovali a museli dotahovat. Když už se nám podařilo vyrovnat, během pár minut jsme zase prohrávali. Před koncem poločasu se nám podařilo utkání otočit v náš prospěch a s nadějí jsme šli do druhé půle. Nepochopitelně jsme ale přestali hrát a dovolili soupeři, aby vyrovnal. V hektickém závěru jsme znovu strhli vedení v náš prospěch, ale hosté se štěstím za pár minut vyrovnali a odvezli si tak cenný bod, který jsme jim věnovali jako na zlatém podnose.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „V zápase bohatém na góly jsme v první části dvakrát vedli, ale koncovku jsme vůbec nezvládli a domácí zápas otočili třemi góly v řadě. Do druhé půle jsme šli s tím, že nemáme co ztratit a dvěma slepenými góly jsme srovnali. Poté šli domácí zase do vedení, ale opět jsme dokázali srovnat a tak si odvážíme zasloužený bod. Gólově se zápas povedl domácímu Jakubu Řískému, který skóroval třikrát a Matyáši Stuchlíkovi, ten se prosadil čtyřikrát. Celkově musíme kluky pochválit, že se dokázali opět zvednout a vybojovat příznivý výsledek.“


Spartak Trhové Sviny – FK Olešník 1:2 (0:1)

Góly: 75. Kolář - 25. Toth, 78. Szó. Rozhodčí: Kollmann - Cigáň, Herzog. Delegát: Jodl. ŽK: 4:2 (Popovič, D. Kodras, O. Hruška, D. Brůha – Miklík, Beko). Diváků: 200.

T. Sviny: Vrábek - Novák, Šafránek (58. Kurali), M. Kodras, Kolář, Popovič, Valut, D. Kodras, Macák (80. Chromčák), O. Hruška, D. Brůha. Trenér Písko.

Olešník: Tomášek - Miklík, Nohava, Kalášek, Eric Vida Normandeau – Beko (86. Heller), Szó, Vojta, Martinec – Vonášek (90. Vrážek), Toth (89. Rajzl). Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: Vrábek – celý tým

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Olešník i bez Davida Lafaty potrvdil své postavení v tabulce. První poločas nás přehrával svým důrazem a přesností přihrávek. A bohužel zase po naší chybě jsme darovali soupeři gól. Měli jsme pár slibných příležitosti, ale Brůha ani Macák bohužel neměli dost klidu k přesnému zakončení. Druhá půle už byla vyrovnanější, Olešník již nebyl tak důrazný a my toho využili v 75. minutě Kolářem. Bohužel jsme v 78. špatně dostoupili hráče a tak z vápna krásnou střelou dal druhý gól Szó a Olešník už si tento stav pohlídal a zaslouženě zvítězil. Klukům děkuji za předvedený výkon a za celý podzim.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Na hřiště nováčka soutěže jsme jeli s respektem, ale s touhou vyhrát a následně si užít dokopnou. První poločas byl v naší režii a zaslouženě jsme šli do vedení. Ve druhé půli jsme neudrželi balón nahoře, domácí zjednodušili hru a tím jsme se dostali pod menší tlak. Domácí srovnali, když jsme na malém vápně nechali trestuhodně osamoceného hráče a ten se nemýlil. Chtěli jsme ale vyhrát. Zvýšili jsme tedy aktivitu a podařilo se nám vstřelit deset minut před koncem utkání vítěznou branku.“


TJ Jiskra Třeboň – FK Junior Strakonice 5:0 (4:0)

Góly: 37. a 89. Tůma, 2. Matoušek, 7. (pen.) Hromádka, 16. Bartoš. Rozhodčí: Šťastný - Boček, Vican. Delegát: Eibl. ŽK: 1:4 (Kopecký – Rybák, Krejčí, Chalupa, Bílý). Diváků: 80.

Třeboň: Flaška - Zavadil (66. Kocanda), Kopecký, Týnavský, Schneider, Bartoš, Candra (77. Pitelka), Hromádka, Matoušek (81. Beníšek), Radosta, Tůma. Trenér Bicenc.

Strakonice: Lízal  – Novotný, Rybák, Boukalík, Zahrádka, Prajzler – Míčka – Bílý, Chalupa, Máška – Krejčí. Trenér Čakrt.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Do prvního poločasu jsme vstoupili výborně. Ve druhé minutě se postavil Hromádka k rozehrání standardní situace a kvalitním centrem našel nabíhajícího Matouška ve vápně, ten před brankářem šikovně protečoval do branky na 1:0. V sedmé minutě Strakonice  faulovaly ve vápně Bartoše a nařízený pokutový kop proměnil zkušeně Hromádka. V 16. minutě jsme z rohového kopu po kombinaci Hromádky, Radosty a střílejícího Bartoše zvýšili krásně trefenou brankou na 3:0. Ve 36. minutě chytil brankář Flaška míč do rukou a rychlým rozehráním založil gólovou akci, když výkopem našel Tůmu a ten zakončil na přední tyč. Poločas tak skončil 4:0. V druhém poločase se soupeř soustředil spíše na obranu a my jsme dobývali. Až v 89. minutě se nám povedlo po standardní situaci skórovat, kopající Hromádka našel nabíhajícího Tůmu a ten zakončil hlavou na konečných 5:0.“

Jiří Cibulka (vedoucí týmu Strakonic): „Poslední utkání podzimu jsme hráli v Třeboni a opět jsme doplatili na stejné chyby z posledních zápasů, když v první čtvrthodině dostaneme rychlé góly po individuálních chybách a všechny ze standardních situací. První gól přišel hned ve druhé minutě po trestném kopu z hlavy Matouška. Druhý gól nenechal na sebe dlouho čekat. V šesté minutě se kopala penalta za faul ve vápně, kterou proměnil Hromádka na 2:0. V 16. minutě po rohovém kopu nikým nehlídaný Bartoš dal pohodlně na 3:0. Ještě do poločasu nám domácí dali z rychlého brejku čtvrtý gól, konkrétně ve 38. minutě Tůma. Druhý poločas nic zajímavého nepřinesl, pouze jednu šanci hostí a jednu domácích. Ta hostí přišla v 63. minutě, když Bílý poslal do brejku Krejčího, ale včasné vyběhnutí domácího brankáře mu znemožnil vstřelit čestný gól a ke gólu nevedla ani následná dorážka Mášky. Zato domácí udeřili v 88. minutě opět po standardce a nikým nehlídaný Tůma uzavřel skóre na 5:0. Pro trenéry byl milým překvapením výkon dorostence Adama Novotného.“


 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle