Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lišov dorovnával v závěru. Z Chýnova odvezl bod

 
pondělí, 9. září 2024, 07:56

Chýnovští fotbalisté nepotvrdili získané tři body před týdnem ze zápasu s Loko ČB a v dalším zápase na domácím hřišti uhráli s obětavě a dobře hrajícím celkem z Lišova jen nerozhodný výsledek.

Domácí začali náporem a hned v 1. min. se dostal na levé straně do slibného úniku J. Rabiňák, ale jeho přihrávku zakončil Václ. Hruška nedůraznou střelou, kterou zblokoval hostující obránce Bouchal. Ve 4. min. pronikl do pokutového území Lišova rychlý Mareš, ale branku Bočka minul.

Ve 12. min. zahrozili také hosté, ale hlavička nepokrytého Červenky se do branky nevešla. V 18. min. se však již hosté radovali, když po pravé straně unikl Martinec a jeho přihrávku dorazil s pomocí tyče za Průšova záda Dubský, (0:1).

Hned o dvě minuty měl na hlavě vyrovnání domácí F. Zadražil, jehož prudká hlavička po krásné přihrávce od Vl. Hrušky skončila těsně vedle Bočkovy branky. Potom si domácí celek vytvořil několik slibných příležitostí, ale jak Štrouf, F. Zadražil, tak i výborně hrající Václ. Hruška svými šancemi pohrdli…

Na druhé straně ale zahrozil šikovný hostující devatenáctiletý Hlaváč a s ním Červenka s Pechočem, ale chýnovská opora v brance Průša byl pokaždé na místě. A tak se štěstí nakonec přiklonilo ve 34. min. na domácí stranu, to když zatočený rohový kop J. Rabiňáka skončil za zády překvapeného Bočka, (1:1).

V závěru poločasu se již žádná vyložená šance ani na jedné straně neurodila a tak odcházela obě mužstva do šaten opět ve velkém horku za nerozhodného stavu.

Druhý poločas pro domácí celek nemohl lépe začít, hned ve 46. min. se prosadil hlavou po rohu J. Rabiňáka F. Zadražil a dostal tak svůj celek do vedení 2:1. Poté však začali získávat hostující hráči překvapivě iniciativu stále více na svou stranu, domácí se již do nějakých vyložených gólových příležitostí nedostávali a co prošlo na branku, s tím si poradil výborný gólman hostů Boček, který tím několikrát odčinil zaváhání při gólu domácích v první půli, který obdržel přímo z rohového kopu.

Naopak v 56. min. se opřel z dvaceti metrů do míče lišovský Kovačič a trefil zdálky břevno za již překonaným Průšou. Třetí gól domácích měl v 59. min. na kopačce F. Zadražil, ale jeho dorážka po centru z trestného kopu od J. Rabiňáka skončila těsně vedle levé tyče lišovské branky a to za pouhého přihlížení brankáře Bočka, který tuto střelu vytlačil z branky pouze očima... V 68. min. pak výborně vystřelil lišovský Hlaváč, Průša jeho střelu jen vyrazil a dobíhající Dubský trestuhodně minul poloodkytou domácí branku.

V 85. min. se již hosté dočkali zaslouženého vyrovnání, když svou zkušenost prokázal hrající trenér Červenka, který se obtočil v pokutovém území domácích kolem domácích stoperů a tvrdou ranou nekompromisně vyrovnal na konečných 2:2. Domácí tým si prakticky po celý druhý poločas koledoval o gól.

Ještě v 90. min. měl vítězný gól na noze domácí střelec J. Rabiňák, střelu z úhlu zázračně vytáhl konečky prstů na rohový kop. Stínem zápasu je nezaviněné vážné zranění lišovského Šachla, který si v 67. min. nešťastně natrhl zadní stehenní sval a skončil v táborské nemocnici.

Josef Holub, trenér Chýnova: „Samozřejmě, že mě hodně mrzí na domácím hřišti ztráta dvou bodů. Věřil jsem, že utkání dotáhneme do tříbodového zisku. Měli jsme rozhodnout již v prvním poločase, kdy jsme si vypracovali několik gólových šancí, ale opět jsme ztroskotali na naší produktivitě. Hosté toho ve druhé půli využili, několikrát nás vykombinovali a nakonec pět minut před koncem dokázali vyrovnat na 2:2. Je to škoda, nyní nás čeká v neděli další těžký zápas s SK Planá, na který se musíme kvalitně připravit.“

Aleš Červenka, hrající trenér Lišova: „Věděli jsme, že Chýnov má kvalitní tým s několika výbornými individualitami a také, že mají velmi dobře zvládnuté standardní situace. Bohužel jsme z nich obdrželi oba dva góly. Ve druhé půli jsme se však výkonnostně zvedli, příkladně jsme bojovali a tak od 60. min. jsme byli i lepším celkem. Remíza je nakonec zasloužená, neboť vyhrát za tři body mohlo jak domácí mužstvo, tak i náš celek. A co mě hodně mrzí, že jsme dnes přišli asi na delší dobu o Šachla, který byl převezen s těžkým svalovým zraněním do nemocnice…“

FC Chýnov – SK Lišov 2:2 (1:1)

Góly: 45. J. Rabiňák, 46. F. Zadražil - 18. Dubský, 85. Červenka. Rozhodčí: Kříž st. - Kříž ml., Herzog. ŽK: 1:0 (Mareš). Rohy: 12:2, 105 diváků.

Chýnov: J. Průša – Mareš, Doubrava, Rytíř, Vl. Hruška (89. Široký) – Havlík (70. Vácha), Václ. Hruška (59. Hladík), Štrouf (87. Kášek), J. Rabiňák – F. Zadražil, M. Rabiňák (75. Mládek). Trenér Holub.

Lišov: Boček – Mandík, Leština, Bouchal, Šachl (67. Zeman) – Hlaváč, Pechoč (80. M. Průša), Červenka, Kovačič, Martinec (63. Kyrián), Dubský. Hrající trenér Červenka.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer