Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kapličtí vyhráli i potřetí a s plným bodovým ziskem jsou na čele

 
pondělí, 2. září 2024, 22:35

Kaplice - Po dvou výhrách v prvních dvou kolech hostili Kapličtí první zářijovou neděli soupeře ze Sousedovic. Spartakovci byli favority a chtěli v zápase potvrdit výhru z Vodňan.

Domácí nastoupili ve shodné základní sestavě. Od úvodních minut měli míč častěji na svých kopačkách. Ve čtvrté minutě Divoký přesnou přihrávkou našel na levé straně Gutheise, který si navedl balón na střelu, ale s přízemním pokusem si brankář Martínek bez větších problémů poradil. O chvíli později centroval z pravé strany Divoký, v gólové pozici našel před brankou Goretkiho, který však střelou z první poslal balón vysoko nad sousedovickou svatyni.

Hosté se poprvé vážněji o slovo přihlásili v minutě dvanácté, kdy se dostali do protiútoku do otevřenější domácí obrany. Po pravé straně zatáhl balón Prajzler, přihrávkou po zemi našel svého kapitána Hracha, který z hranice velkého vápna mířil nad branku Spartaku.

Bezbrankový stav se měnil v jednadvacáté minutě střetnutí. Gutheis křížným pasem našel rozběhnutého Fučíka, který se dostal až na hranici hostující šestnáctky, od něj se k míči dostal Artur Goretki, který prudkou přízemní křížnou ranou poslal míč za Martínkova záda – 1:0.

I po vstřelení vedoucí branky se častěji do zakončení dostávali fotbalisté kaplického Spartaku. Slibnou možnost k navýšení vedení měli v pětatřicáté minutě střetnutí, ale Pulec svou šanci prováhal, následně míč posunul Divokému, který však poslal míč vysoko nad bránu soupeře. O chvíli později se na pravé straně dokázal uvolnit Goretki, protáhl se až do střelecké pozice, proti střele po zemi zasáhl gólman Sousedovic Martínek reflexivně nohou.

To domácí gólman Říha v prvním poločase příliš práce neměl. Pozorný musel být až tři minuty před pauzou, kdy se zpoza vápna odhodlal Šimek, táhlou přízemní ránu kaplický gólman dokázal nadvakrát zkrotit ve svých rukavicích. Vzápětí na druhé straně Divoký kolmou přihrávkou oslovil střídajícího Vaniše, který se zleva dostal do vápna, pálil po zemi na bližší tyč, Martínek míč dokázal vyrazit na rohový kop. I díky tomu odcházeli na poločasovou přestávku o gól spokojenější Spartakovci.

Druhé dějství začali Kapličtí na výbornou. Po pěti minutách hry se jim totiž podařilo náskok zdvojnásobit. Na levé straně se zmocnil míče Vaniš, zatáhl jej po lajně, přesným centrem našel ve vápně Petra Gutheise, který se dokázal uvolnit a střelou po zemi překonal Martínka – 2:0.

Z dvoubrankového náskoku se Kapličtí radovali pouhé čtyři minuty. Po autovém vhazování se ve vápně do šance dostal Prajzler, toho dokázal ještě Říha vychytat, ale dorážka Přemka Sládka skončila v síti – 2:1.

Houževnatí hosté se nehodlali smířit s nepříznivým vývojem, ale góly mohli přidat spíše domácí. V 62. minutě, po rozehrávce rohového kopu nakrátko, pálil z levé strany tvrdě pod břevno Divoký, Martínek dokázal míč vyboxovat na další roh. O několik minut později měli domácí výhodu trestného kopu. Centr do vápna poslal Divoký, hlavička Hamiho postrádala gólové parametry, a tak míč skončil u připraveného brankáře.

Klidný závěr si Kapličtí mohli zajistit ve dvaasedmdesáté minutě, kdy měli loženou příležitost na třetí gól. Divoký našel na pravé straně rozběhnutého Gutheise, který v gólové pozici našel před brankou Goretkiho, který však sousedovickou branku pouze přestřelil.

Hosté s přibývajícími minutami se snažili smazat jednogólové manko, ale Kapličtí je do vážnějšího zakončení nepustili. Svůj jednobrankový náskok si pohlídali až do závěrečného hvizdu a do tabulky si připsali tříbodový zisk.  

TJ Spartak Kaplice – FC Znakon Sousedovice 2:1 (1:0)

Góly: 21. Goretki, 50. Gutheis – 54. Sládek. Rozhodčí: Votava – Valeš, Jelínek. ŽK: 1:4 (Divoký – Fábera, Doležal, Marcinko, Sládek). Diváků: 218.

Kaplice: F. Říha – Pál (78. Kuchař), M. Hami, Behman (71. J. Smolen), Pastier, Divoký, Nowak, M. Pulec (37. Vaniš), Goretki (85. Hranchak), Fučík (65. O. Říha), Gutheis.

Sousedovice: Martínek – Hrach, Šimek, Marcinko, Vaněček, Doležal (86. T. Glazunov), Fábera, Petráň, Kešner (65. Marek), Sládek, Prajzler.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec