Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestupovou tajenku rozlouskla až derniéra sezony. Č. Krumlov se udržel, padají Dražice

 
sobota, 15. června 2024, 20:10

Čechy – Odpověď na počet sestupujících v krajských soutěžích daly sobotní dopolední zápasy v divizi. I přes vítězství v derniéře neopustily sestupové pozice Katovice, zatímco Krumlovští slaví záchranu na poslední chvíli.

Slavojáci po změně stran Kordíkovými góly otočili výsledek v Komárově a zůstávají v celostátní soutěži i pro příští rok. Po zpackaném podzimu nakonec obsadili se ziskem 33 bodů jedenácté místo, neboť mají lepší vzájené zápasy s B-týmem Příbrami. K udržení ani nemuseli sledovat výsledek utkání v divizní skupině B mezi domácím Štětím s Ostrovem (0:2), které je desátým sestupujícím.

Katovice se po pětiletém účinkování loučily s divizí vítězně. Poslední Klatovy porazily 2:0 góly v poslední desetiminutovce. Trefili se Michal Kynkor a Martin Souhrada. Loučila se řada hráčů a trenér Vašica, který odchází právě do Klatov. Novou éru začne katovických fotbal v I. A třídě.

Krajský přebor opouští společně s posledním Jankovem také Dražice. Zachránit je mohl snad jen zázrak. Ohrožený tandem Týn nad Vltavou a Semice si mohl před závěrečnými zápasy zhluboka oddechnout. Nováčky příštího ročníku budou Strunkovice a čerstvě Sokol Sezimovo Ústí.

Z I. A třídy sestupují čtyři celky, dva nejhorší z obou skupin. Po roce sousedé Borek a Hrdějovice ve skupině A. Černého Petra dostaly k poslednímu Kovářovu ve skupině B nečekaně Čtyři Dvory, které nezvádly městské derby s Lokomotivou.

V B třídě postihl pád dohromady sedm mužstev. Po posledním utkání sezony smutní v Bělčicích a Lomnici. Postupová radost naopak propukla v K. Řečici a Sepekově.

Složení příštího ročníku určí až přihlášky stvrzené na losovacím aktivu. Administrativně by se měl posunout do krajského přeboru v I. A třídě druhý Meteor Tábor. Pokud by na dodatečný postup nereflektoval, dalším na řadě by byla Zlatá Koruna.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle