Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov po povedeném závěru s Dačicemi bere všechny body

 
pondělí, 20. května 2024, 10:31

Chýnovští fotbalisté otočili v samém závěru výsledek a vybojovali nad kvalitním soupeřem z Dačic všechny tři body, které pro ně v tabulce hodně znamenají.

Úvod utkání přinesl vyrovnaný boj s minimem šancí na obou stranách. Výjimkou byla hned 8. min., kdy domácí Havlík vnikl do pokutového území hostů, ale jeho přihrávku na volného F. Zadražila zablokovala na poslední chvíli dačická obrana. Ve 29. min. vystřelil krásně z otočky chýnovský F. Zadražil a jeho prudká střela šla jen těsně vedle hostující branky.

Dačice se dostaly poprvé ke slovu ve 29. min., kdy Toman nedosáhl před domácí odkrytou brankou nepokrytý na výborný centr Zejdy, ale ve 32. min. se již hosté dostali do vedení, když vyražený míč gólmanem Průšou dopravil do domácí branky Přikryl (0:1).

Ve 36. min. přišla největší šance domácích, kdy se výborně uvolnil před trestným územím středopolař Hladík a tvrdou střelou levačkou orazítkoval pouze tyč přihlížejícího dačického gólmana Marka. A závěr poločasu patřil opět dačickým hráčům, respektive kanonýru Štolbovi. Ve 44. min. trefil z trestného kopu dobře postavenou zeď domácích a ve 45. min. hlavičkoval po rohu Přikryla z ideální pozice na malém vápně pouze nad Průšovu branku. I tak se za stavu 0:1 daleko lépe odcházelo do šaten na poločasovou přestávku hostům z Dačic.

Do druhého poločasu však nastoupili domácí daleko lépe než hosté a hned si vypracovali Doubravou a M. Rabiňákem dvě velmi dobré příležitosti, ale oba pokusy se do branky nevešly. Na druhé straně nebezpečnou střelu dačického Distela zneškodnil Průša. V 64. min. a v 70. min. měl vyrovnávací gól na noze opět M. Rabiňák, ale gólové zakončení mu ani v jednom případě nevyšlo. Zápas se lámal v 73. min., kdy Tomanovu prudkou střelu do šibenice reflexivní zákrokem vyrazil zázračně na rohový kop skvělý Průša.

A pak přišel již povedený závěr domácích. Nejprve v 81. min. vyrovnal hlavou po rohu J. Rabiňáka neobsazený střídající Václav Hruška (1:1) a v 84. min. dostal po rychlém brejku a přihrávce J. Petrů chýnovský celek do vedení povedenou střelou na zadní tyč F. Zadražil (2:1). Hosté se zlobili, že rozhodčí Vejčík nechal bez povšimnutí předcházející zákrok na Tomana v pokutovém území, ale vítězný gól chýnovského celku platil. Za zmínku ještě stojí 83. min. utkání a udělená červená karta domácímu trenéru Holubovi za protesty.

Josef Holub, trenér Chýnova: „Pro nás to jsou v těžkém utkání hodně důležité body. Jsem rád, že jsme dodrželi až do konce zápasu zvolenou taktiku a odměnou je nad výborným soupeřem strašně cenná výhra. Všichni hráči, kteří se objevili na hrací ploše, včetně těch střídajících ve druhé půli, si zaslouží pochvalu.“

David Leitgeb, asistent trenéra Dačic: „Dobře jsme věděli, že nás čeká v Chýnově těžké utkání, domácí mají kvalitní mužstvo a výborně nás dostupovali. V prvním poločase jsme hráli dobře, dostali jsme se do vedení, ale po přestávce jsme domácí celek dostali na koně a v závěru dokázal Chýnov výsledek otočit. Vyrovnávací gól jsme dostali po rohovém kopu, když jsme trestuhodně nechali neobsazeného domácího hráče a hned o tři minuty po sporném zákroku na našeho útočníka v domácím pokutovém území, vstřelili domácí z rychlého protiútoku vítězný gól. K vítězství domácímu celku gratuluji.“

FC Chýnov – FK Dačice 2:1 (0:1)

Góly: 81. Václav Hruška, 84. Zadražil - 32. Přikryl. Rozhodčí: Vejčík – Pečenka, Hnilička. Delegát: Hanzal. ČK: 1:0 (trenér Holub). ŽK: 3:2 (Doubrava, M. Rabiňák, Vlast. Hruška - Přikryl, Chyška). Rohy: 5:7. Diváků: 70.

Chýnov: Průša – Mareš, Doubrava (71. Václ. Hruška), Rytíř J. Rabiňák – Havlík (64. Pajer), Mládek (78. Široký), Hladík (81. Petrů), Vl. Hruška – M. Rabiňák (91. J. Hruška), F. Zadražil. Trenér Josef Holub.

Dačice: Marek – Přikryl (82. Burian), Chyška, Kněžínek, Leitkep (71. Šívr), – Zejda, Brtník, Šimánek, Distel – Štolba, Toman. Trenér Roman Bujdák.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer