Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hluboká dojela do cíle. V podzámčí vítají krajský přebor

 
středa, 25. května 2022, 21:44

Fotbalisté Hluboké nad Vltavou se po třech letech vrací do krajského přeboru. Definitivně to stvrdili sobotním vítězstvím v Nové Včelnici, kde Hluboká vyhrála jasně 5:1. Čtyři kola před koncem má nedostižný 15bodový náskok. V jarní části zatím neztratila ani bod, suverenitu vystihuje i samotné skóre v druhé části soutěže 33:5.

Do I. A třídy Hluboká sestoupila na konci sezony 2018/19, kdy v krajském přeboru obsadila předposlední 15. příčku. „Jak čas běžel, začínali jsme být trochu nervózní, že jsme stále v I. A třídě a nikoliv v krajském přeboru,“ přiznává funkcionář hlubockého klubu Karel Vácha mladší.

Hluboká se přitom do nejvyšší krajské soutěže vrátila v nejkratším možném termínu. Předchozí dvě sezony totiž zůstaly kvůli covidu nedohrány. Dohrání aktuálního ročníku soutěže už nic nestojí v cestě a čtyři kola před koncem už nikdo ze soupeřů Hlubokou neohrozí. „Jsme rádi, že to letos konečně vyšlo a těšíme se na krajský přebor,“ říká Vácha.

Mužstvo z podzámčí dosud nasbíralo nejvíc bodů, nastřílelo nejvíc gólů a nejméně jich obdrželo. Své soupeře Hluboká porážela vesměs hladce. Když má Karel Vácha hodnotit úroveň I. A třídy, tvrdí, že její kvalita odpovídá celkové úrovni fotbalu. „Nechci nikoho urazit, ale v soutěži je zhruba pět manšaftů na dobré úrovni. Mají hráče, kteří prošli mládežnickými akademiemi. S kvalitou ostatních týmu už je to horší,“ míní činovník Hluboké, kterou trénuje druhou sezonu Ladislav Táborský. 

Právě Hluboká je jedním z klubů, který před sezonou posílilo několik velice kvalitních fotbalistů se zkušenostmi z mládežnických týmů Dynama České Budějovice. Například tahoun Jiří Funda si v černobílém dresu vyzkoušel i první ligu a na Hlubokou přišel z Rakouska. „I. A třídou jsme proklouzli v klidu, ale uvidíme, jak si povedeme v krajském přeboru,“ je zvědavý Vácha.

Do třetice už to vyšlo

Do vyšší soutěže Hluboká nastoupí se stejným kádrem a vedení klubu doufá, že v létě uloví nové posily. „Potřebujeme posílit hlavně kvantitativně, protože se potýkáme s nedostatkem hráčů. Ideální by bylo, kdyby se nám na každý post povedlo přivést jednoho fotbalistu,“ přeje si Karel Vácha, který by rád viděl Hlubokou pohybující se v lepší polovině tabulky.

Hlubočtí fanoušci na mužstvo nezanevřeli ani po sestupu do I. A třídy a návštěvnost v některých případech předčila i krajský přebor. „Bylo to zejména v utkáních s týmy z okolí krajského města, která měla nádech derby,“ vysvětluje si to Vácha. Teď se mohou pod zámkem těšit na derby s Olešníkem.

Některé zápasy se také hrály v atraktivním pátečním termínu za nového umělého osvětlení a diváky mohlo přilákat i zmodernizované zázemí, které patří díky obětavé práci místních nadšenců k nejlepším v kraji. „Sestupem do nižší soutěže jsme nijak neutrpěli, pokud jde o zájem diváků, krajský přebor nám ale scházel. Má větší prestiž a na Hlubokou patří,“ je přesvědčený někdejší kanonýr Karel Vácha mladší.    

Utkání v N. Včelnici sledovalo 25 diváků a Hluboká stvrdila postup v sestavě Konečný – Blažek, M. Otepka, Antoš, Rottenborn, Křiváček, Funda, Krejčí, Škoda, K. Kadlec, Hájek. Na lavičce byli připraveni Stráský, hrající asistent Kokeš, Kolafa, náhradní brankář Moudrý a Jonáš.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák, TJ Hluboká