Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Meteor Tábor uspěl v okresním derby na půdě Veselí

 
středa, 13. dubna 2022, 19:54

Veselí nad Lužnicí - I. A třída měla na programu 16. kolo a ve skupině B svedl los dohromady celky Veselí nad Lužnicí a Meteoru Tábor. V okresním derby potvrdili hosté z Tábora roli favorita a zvítězili 0:2.

Veselská Lokomotiva v prvních dvou jarních zápasech nevyválčila ani jeden bod a ani třetí jarní duel nedopadl pro Veselí dobře, když v posledních deseti minutách sebral domácím bodovou naději dvěma trefami zkušený Fiala.

V utkání mohli diváci vidět gól už ve druhé minutě, ale domácí Ježek v brejkové situaci netrefil branku. Poté už se hrálo téměř celý poločas na polovině domácích.

První obrovská šance Meteoru se zrodila ve 20. minutě, kdy na Syrovátku zívala prázdná brána, jenomže balón do ní nedopravil. Za další minutu poslal Syrovátka dobrý centr do vápna na osamoceného Nerudu, ale ani on si ve velké příležitosti nedokázal poradit.

Třetí šance Meteoru přišla po chybě domácí obrany, ale Fiala tváří v tvář brankářovi Hejlovi střelou na zadní tyč na domácího gólmana nevyzrál. Poslední šance poločasu byla k vidění krátce před pauzou, ale Nerudu vychytal výborným zákrokem opět bezchybný Hejl.

Rozhodnutí padlo v závěru

Ve druhém poločase se hrálo více opatrně, bez větších příležitostí. Když už se do šance mohl dostat střídající Klestil, tak mu byl odmáván ofsajd. V 70. minutě měl velkou možnost poslat svůj tým do vedení Kollárik, ale ani on z dobré pozice netrefil bránu.

Už to vypadlo, že Meteor ztratí body i ve druhém venkovním zápase jara, jenomže v 80. minutě přišel faul na Lachouta v nadějné pozici. Trestného kopu se chopil Fiala a krásnou střelou nedal Hejlovi šanci.

Po této trefě se Meteor trochu stáhl a čekal na protiútoky. Jeden takový přišel v 84. minutě, když se míč dostal na Fialu, který si všiml, že je brankář daleko mimo svoji bránu a střelou ze čtyřiceti metrů rozvlnil síť podruhé.

Zápas už další šance nenabídl a Meteor tak zaslouženě zvítězil 2:0. Pod tuto výhru se podepsal i debutující mladý brankář Včelák, který předvedl velmi jistý výkon.

Příští kolo se Meteor představí doma v Čekanicích, kam přijede poslední tým tabulky Nová Včelnice. Veselí vycestuje do Českých Budějovic, kde se utká se Slavií.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – FK Meteor Tábor 0:2 (0:0)

Branky: 80. a 84. Fiala. Rozhodčí: Průchová – Bartůněk, Syrovátka. Delegát: Kučera. ŽK 2:2 (Nuhlíček, Fichtner - Klestil, Fiala). Diváků: 54.

Veselí nad Lužnicí: Hejl - Hájek, Čížek, Fichtner, Mikeska (80. Kadlec), Ježek, Bursík, Nuhlíček, Marcilis, Kolář, Návara.

Meteor Tábor: Včelák - Neruda (46. Jan Pípal), Široký, Syrovátka (55. Lachout), Pecka, Jakun Pípal, Štumfol, Sedláček (83. Štrincl), Kollárik (88. Mrázek), D. Velek (63. Klestil), Fiala.

Napsal(a) FK Meteor Tábor | Foto FK Meteor Tábor