Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves v Lažištích jasně dominovala a porazila béčko Prachatic

 
úterý, 12. dubna 2022, 10:44

Lažiště - Ke třetímu jarnímu utkání zajížděli hráči Nové Vsi do Lažiště k utkání s Prachaticemi B. Čekalo se, kolik pendlů z A týmu budou mít domácí případně k dispozici.

Utkání začalo opatrně z obou stran. Jako první se ale osmělili hosté, když Neumannovo střelu z úhlu vyrazil gólman Forejtar nad svou bránu. Ve 14. minutě se osmělili také domácí. Do šance po nahrávce Škopka se dostal Kasík, ale jeho střela byla sražená na rohový kop.

Domácí byli do dvacáté minuty o trochu nebezpečnější, hosté si kazili šance nepřesnými přihrávkami. Vše se ale otočilo ve 33. minutě, to když byl ve vápně faulován novoveský Vazač. Pokutový kop s přehledem proměnil Pech - 0:1. Od této chvíle byli hosté z Nové Vsi lepším týmem.

Druhý gól přidali po nahrávce Boháče s poloviny hřiště na rozběhnutého Holého, který si patičkou přehodil obránce a bezpečně zavěsil - 0:2. Do poločasu padl ještě jeden gól, opět do branky Prachatic. K přímému kopu se ve 46. minutě postavil Beneš, a po jeho rozehrání si domácí Bízek dal nešťastně hlavičkou vlastní gól.

Druhý poločas již probíhal ve stejném duchu jako druhá polovina poločasu prvního. Hosté se snažili něco vymyslet, jen zakončení se nedařilo. Domácí při svých útocích naráželi na dobře organizovanou obranu hostů a do žádné větší šance se nedostali. Brankář Cába měl během celého zápasu pouze dva ostré zákroky.

Ani po několikerém vystřídání Prachatických se obraz hry nezměnil. Nejaktivnější z domácích byl Jakub Sova, ale ani jemu se nedařilo dostat se do koncovky.

Poslední gól zápasu přišel v 60. minutě, když se k přímému kopu z větší vzdálenosti postavil novoveský Neumann a k překvapení všech jeho "centr" prošel kolem všech až do prachatické svatyně - 0:4.

Poslední akcí, která stojí za zmínku, byla šance domácích hráčů. Po prostrčení míče Sovou na střed hřiště volnému Hrbkovi novoveský gólman Cába jeho střelu skokem zneškodnil. 

Domácí byli v tomto zápase téměř neškodní, hosté předvedli více fotbalového a také více chuti po vítězství.  

FK Tatran Prachatice B – TJ Nová Ves 0:4 (0:3)

Branky: 33. Pech (pen.), 43. Holý, 46. Bízek (vl.), 60. Neumann. Rozhodčí: Jeřábek - Ťupa, Černý. Delegát: Němeček. ŽK 1:2 (Luňáček – Pech, Beneš). Diváků: 29.

Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Michaela Vrábková