Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbal utopený ve sněhu. Trenér Roudného Tomášek nechápal, proč se hrálo

 
neděle, 3. dubna 2022, 10:41

Před týdnem fotbalisté Roudného rozstříleli doma Novou Ves 11:0, a zdálo se, že se hráči Malše na začátku jara dostali do střelecké formy. Ve Čkyni se ale v sobotu po obědě gólově neprosadili a domácí tak díky gólům Fiedlera a Krále z prvního poločasu vyhráli 2:0.

Trenér Malše Marcel Tomášek byl pořádně naštvaný. Nikoliv kvůli výsledku nebo předvedené hře, ale především kvůli skutečnosti, že se vůbec ve Čkyni hrálo. „S fotbalem to nemělo vůbec nic společného, nebyly vidět ani lajny,“ kroutil nevěřícně hlavou roudenský kouč.

Narážel pochopitelně na stav hrací plochy po vydatném sněžení. „Na hřišti bylo patnáct centimetrů sněhu. O deset kilometrů dál, ve Vimperku, byl zápas odložen, ale my jsme museli hrát,“ nechápal Tomášek. Odloženy byly i další sobotní odpolední zápasy. Nehrálo se ve Vodňanech ani v Semicích. Kromě duelu Čkyně – Roudné se hrálo jen v Nové Vsi, ta ale hrála s Netolicemi už dopoledne, tedy dřív, než se hrací plocha ocitla pod sněhem.

Marcel Tomášek neměl ani chuť utkání hodnotit. „Fotbal se za daných podmínek hrát nedal. Vůbec nerozumím tomu, jak může krajský svaz dopustit, aby se v naší skupině odehrálo jediné utkání,“ byl pořádně rozčilený. Podle jeho názoru se mělo celé kolo odložit.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Malše Roudné