Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lišov dal Chýnovu dva góly. Nikomu jinému se to na podzim dosud nepovedlo

 
středa, 3. listopadu 2021, 09:35

Lišov - K poslednímu utkání o body přijelo mužstvo trůnící na třetím místě skupiny B, ovšem pouze s jednou porážkou a suverénně nejmenším počtem obdržených gólů z obou skupin I. A třídy.

Hosté nastoupili velmi sebevědomě a agresivně a dostávali domácí pod tlak, a tak už ve 3. minutě po kombinaci Jana Hrušky a Zítka se zalekl šance Ondřej Hladík a zakončil vedle branky. Až ve 12. minutě zahřáli i domácí brankáře Průšu, když po ose Matěj Šachl, Pechoč a zpět vyrazil Matějovu střelu do rohu. Vzápětí po zbytečném faulu domácích zahrával trestný kop asi dvacet metrů od brány Doubrava, lišovskou svatyni ale překopl. V 17. minutě obral o míč stopera Kándla Král a šel sám na Dejčmara, který jeho střelu bravurně vyrazil do rohu. V 19. minutě si zopakoval trestný kop opět Doubrava, tentokrát asi z třiceti metrů tvrdě vystřelený míč proletěl na hranici vápna mezi nohama několika hráčů, ale Dejčmar si jej našel a vyrazil do rohu.

Ve 28. minutě se začala utužovat spolupráce Pechoče a Matěje Šachla, jehož okamžitý centr před bránu si našel Červenka, míč hlavou trefil vedle branky. Obdobnou situaci přinesla 30. minuta, kdy Červenka naběhl za obranu na dlouhý pas Kándla, vrátil míč Hlaváčovi, jehož centr skončil na hlavě kapitána Bouchala se stejným výsledkem. V 31. minutě hosté propásli druhou tutovku, když Král tentokrát připravil šikovným prohozem míč pro O. Hladíka. Ten sám před Dejčmarem kopl míč vedle branky. Ve 33. minutě naběhl na míč nasměrovaný Račákem za obranu Pechoč, proti jeho zakončení byl ovšem Průša.

Ještě v předposlední minutě poločasu zahrozili hosté, když centrovaný míč na penaltě ztlumil tělem opět Král pro Václava Hrušku, jenž překopnutím míče až přes ochrannou síť skóre nezměnil. Na všech hřištích jsou poločasové rozbory jeho průběhu podobné, možná leckde i stejné, a tak byl i zde názor domácích - bod by byl dobrý a kdo dá gól, vyhraje.

Do druhého poločasu vstoupili hosté ještě agresivněji a některé zákroky byly už za hranou únosnosti, což také patřičně řešila paní rozhodčí. Paradoxně první faul hned po zahájení opět asi třicet metrů kolmo před brankou způsobil Kándl a Doubrava si zopakoval s Dejčmarem souboj se stejným výsledkem. Ve 49. minutě si aktivní Král prohodil míč kolem Červenky, těsně v trestném území ale překopl. V 53. minutě hosté předvedli z rohového kopu signál, když míč zahraný do vápna po zemi pustil mezi nohama Mládek a opět Král, z prvního doteku minul branku.

V následující desetiminutovce došlo ke kumulaci několika přehnaných zákroků hostů, někteří z nich začali i paní rozhodčí radit, za což byli žlutě odměňováni. Fotbalově se jim přestalo dařit. Nabuzeným domácím se začaly dařit rychlé protiútoky, v čemž se dařilo Pechočovi a zejména Šachlovi. V 68. minutě se líbila akce „mlaďasů“ Hlaváče s Račákem, který zakončil slabou střelou.

Konec utkání se pomalu blížil a v 73. minutě přišel první gól utkání, když Bouchal prohodil míč za obranu Pechočovi, který jej z levé strany nacentroval před branku na Kandla, kterému míč obránce odrazil do výšky nad penaltu, ten si na míč pohotově počkal a zády k bráně, polo nůžkami, zavěsil - 1:0.

Hosté už na zvrat neměli hlavně morální sílu a euforií naplnění domácí zakončili „zlatým hřebem sezóny“, když vsítili branku, která se často nevidí ani v lize. V 83. minutě vrcholně namotivovaný, asi nejlepší hráč domácích, Matěj Šachl dotáhl k naprosté dokonalosti svůj možná desátý únik. V prostoru mezi střídačkami na půlce hřiště stylem „kam jdeš, kdy přijdeš“ obešel dva protihráče, „zidanovkou“ se zbavil levého obránce a doslova letěl k brance. U hranice trestného území se lehce vyhnul stoperovi a od brankové čáry přesně nahrál míč na penaltu volnému Pechočovi, který už si věděl rady - 2:0.

Na dokopné možná „Fansklub“ vyhlásí anketu o nejlepší gól podzimu a tenhle bude patřit k favoritům. Domácí vyhráli zaslouženě větší vůlí po vítězství, trpělivostí i obětavostí a góly už završily další drobný fakt, že nebyly jen krásné, ale i jedinečné, jelikož FC Chýnov na podzim víckrát dva góly za zápas nedostal. Po skončení utkání zhruba stovka diváků dlouhotrvajícím potleskem ocenila výkony mužstev i průběh zápasu. Došlo i k tradiční děkovačce domácího mužstva s diváky, která bylo letos poslední.

Jiří Beneda (trenér Lišova): „V prvním poločase byl Chýnov lepší, agresivnější a přežili jsme jeho šance. Ve druhém poločase jsme dali dva pěkné góly a nakonec zaslouženě vyhráli. Z vítězství máme velkou radost.“

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova): „Budu se opakovat, ale v Lišově jsme opět především v prvních čtyřiceti pěti minutách neproměnili asi tři nebo čtyři vyložené gólové šance a tím jsme si utkání prohráli… S tímto se potýkáme prakticky celý podzim a to nás pak stojí body. Druhý poločas se pak nesl ve znamení rozkouskované a často přerušované hry, což domácím vyhovovalo. Dvacet minut před koncem se pak dostali domácí šťastně do vedení, my jsme potom začali hrát vabank, ale z dalšího brejku jsme pak inkasovali podruhé. V posledním utkání podzimu hostíme v sobotu na domácím hřišti SK Nemanice a chceme se rozloučit s našimi fanoušky výhrou.“

SK Lišov – FC Chýnov 2:0 (0:0)

Branky: 71. Kandl, 82. Pechoč. Rozhodčí: Průchová Nikola – Tauber Lukáš, Valeš Radek. ŽK: 1:2 (64. Pechoč – 39. Doubrava, 60. Král). Diváci: 102.

SK Lišov: Dejčmar Jakub – Shýbal Petr, Šachl Matěj, Kándl Jan (61. Martinec Patrik), Brtna Daniel (6. Račák Karel), Hlaváč Jan, Koláček Miroslav, Červenka Aleš, Pechoč Libor, Bouchal Daniel (89. Ježek Jakub), Kandl Petr (86. Vávra Petr). Trenér Beneda Jiří

FC Chýnov: Průša Jiří – Zítek Martin, Rytíř Adam, Doubrava Jan (70. Hladík Jan), Hruška Vlastimil, Hruška Jan, Petrů Jan (64. Zadražil Filip), Mládek Ondřej (84. Štiller David), Hruška Václav, Hladík Ondřej (54. Havlík Daniel), Král David.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto David Hulák