Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov se nadřel s Mladou Vožicí. Skóre otáčeli Zadražil s Havlíkem

 
pondělí, 9. srpna 2021, 22:53

Chýnov - V poslední přípravě na nastávající podzimní mistrovskou sezónu zvítězili fotbalisté Chýnova nad Mladou Vožicí, účastníkem I. B třídy, která se však představila ve velmi dobrém světle a domácím byla po celé utkání vyrovnaným soupeřem.

Již v 7.min. se prodral hostující Dušek sám před domácího gólmana Průšu a dostal hostující celek do vedení (0:1). Ve 21.min. se dostal do dobré šance navrátilec do chýnovského dresu Štiller, ale branku z dobré pozice netrefil.

O čtyři minuty později již bylo vyrovnáno, když napodobil hostující brankář Sarvadi slávistického brankáře Koláře v minulém týdnu v pohárovém zápase v Budapešti… A po jeho nevídané hrubce skóroval snadno do opuštěné branky domácí F. Zadražil (1:1).

Ve 31.min. se uvolnil v pokutovém území střelec hostující branky Dušek, ale tentokrát byl domácí gólman Průša na místě a jeho pokus kryl. Ve 44.min. ještě hlavičkoval nebezpečně mladovožický T. Kukla nad domácí branku a tím skončil první poločas.

I ve druhém dějství se hrálo celkem vyrovnané utkání s několika šancemi na obou stranách. Gólově se však prosadil již jen v 61.min. chýnovský D. Havlík, který pohotově vystřelil z hranice pokutového území a střela se od tyče odrazila za Sarvádiho záda (2:1).

V 65.min. předvedl parádu hostující T. Kukla, který se krásně uvolnil přes jednoho z domácích beků a technickou střelou zatřásl břevnem za již překonaným Průšou. V 68.min. se dostal do velké šance také domácí Král, ale ideální možnost prováhal a gól z toho nebyl.

O pět minut později měl velmi dobrou příležitost i domácí středopolař Mládek, jehož gólovou střelu vyrazil z branky jeden z vracejících se hostujících obránců na rohový kop. Poslední příležitost zápasu měl na kopačce v 85. min. mladovožický Prokeš, prudká rána skončila jen těsně nad domácí brankou.

Utkání tak nakonec skončilo těsnou výhrou domácího celku, ale běhaví a kombinačně zdatní hosté neprodali na krásném trávníku v Chýnově kůži vůbec lacino. Pravdou ale také je, že závěrečná příprava nabídla i celou řadu nepřesností a chyb na obou stranách, což bylo a je samozřejmě zapříčiněno dlouhou zápasovou pauzou, zaviněnou covidovou pandemií…

Za týden, v neděli 15. 8. 2021, sehraje FC Chýnov po dlouhé koronavirové přestávce své první podzimní mistrovské utkání v I. A třídě. Na svém hřišti přivítá jednoho z aspirantů na postup do KP, mužstvo TJ Hluboké n/Vlt. Začátek utkání je v 17 hodin.

FC Chýnov - Sokol Mladá Vožice 2:1 (1:1)

Branky: F. Zadražil, D. Havlík - M. Dušek. Rozhodčí: P. Fiala, 50 diváků.

Chýnov: Průša – J. Hruška, Rytíř, Doubrava, Štrouf – D. Havlík, Petrů, V. Hruška, Vl. Hruška – Štiller, F. Zadražil. Střídali Mládek, Král, J. Hladík, T. Kučera.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer