Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Do čeho slávisté kopli, to spadlo do branky Chýnova

 
středa, 6. listopadu 2019, 15:12

V Chýnově dostali domácí velkou lekci z produktivity a bojovné a příkladně bojující Slavii Č. Budějovice odevzdali všechny body.

Začátek zápasu však měli plně pod kontrolou domácí fotbalisté a hosté jen s největší dávkou bojovnosti a i s velkým štěstím odolávali jejich trvalému tlaku. Již ve 4.min. unikl svým typickým způsobem po levé straně Vl. Hruška, hledal ve vápně nabíhajícího Václ. Hrušku, ale míč těsně před ním zablokoval v posledním okamžiku vracející se Bohůnek. Hned o minutu později si podobný únik Vl. Hruška zopakoval, tentokrát jeho centr našel Krále, ale ten v gólové šanci hostující branku přestřelil. A v 8.min. již měli domácí zcela vyloženou gólovou příležitost, kdy se Král uvolnil na pravé straně, běžel z úhlu zcela sám na brankáře Konečného, ale jeho střela těsně minula pravou tyč.

Do 20.min. utkání hodně pasivně hrající hosté nedali o sobě prakticky v útočné fázi ani vědět a až o pět minut později se prakticky poprvé dostali před branku domácích, ale hlavička Bravence šla vedle Průšovy branky. Ve 28.min. si však již hosté po brejku Hromádky vypracovali solidní příležitost, kdy útočník hostů obešel i Průšu, ale dostal se do velkého úhlu a centr na nabíhajícího spoluhráče již zablokoval domácí stoper F. Zadražil. Potom se ve 30.min. naskytla velká šance pro domácí, kdy zahrával z 20 metrů po faulu na Krále z ideální střelecké pozice trestný kop Doubrava, mířil však těsně nad Konečného branku.

Ve 32.min. přišla pro domácí hráče i pro domácí fandy sprcha, kdy vyrobil velkou chybu domácí D. Havlík, když propustil za sebe lehký míč, toho se zmocnil Dvořáček a prostřelil Průšu v domácí brance (0:1). Těsně před přestávkou mohl ve 43.min. srovnat skóre Vl. Hruška, kdy se ocitl po dobré kombinační akci sám před vyběhnuvším Konečným, ale nastřelil pouze jeho nohy a byl z toho jen další rohový kop.

Červenobílí vytáhli skóre až na 0:4

Do druhé půle vstoupili domácí s velkým odhodláním otočit skóre ve svůj prospěch, vytvořili si i několik náznaků šancí, ale uhodilo opět na druhé straně. V 52.min. podnikli hosté po další chybě domácích ve středu hřiště rychlý protiútok a na konci bleskové akce byl hlavičkující Rajzl, který dostal svůj celek již do dvoubrankového vedení (0:2). A to ještě nebylo ze strany hostů všechno, neboť v 59.min. byl úspěšný v dalším úniku do rozhozené domácí obrany Hromádka a vytáhl skóre již na tříbrankový rozdíl pro svůj celek (0:3). Domácí hráčům se vůbec nic nedařilo a kalich hořkosti vypili do dna v 75 min., kdy skóroval do jejich sítě po dalším přečíslení hostující kapitán Kindermann již na hrozivých (0:4)!

Až v 77.min. se dostali ke slovu i domácí, ale Václ. Hruška se v dobré střelecké pozici k zakončení nedostal. V 79.min. trefil Vl. Hruška tyč Konečného branky a podtrhl tak zmar svého celku v tomto utkání. Až v 80.min. se domácí gólově prosadili, kdy to vzal na sebe kapitán mužstva Mládek a technickou střelou snížil na (1:4). Poté ještě vrhli domácí zbylé síly do útoku, v 88.min. střílel tvrdě z dobré pozice, ale jen do Konečného rukavic Král, ale v 90.min. se tentýž hráč již dobře zorientoval před brankou hostů a z otočky uzavřel skóre na konečných (2:4). Po rozehrání ve středu hřiště sudí Brych zápas ihned ukončil a hosté se tak mohli radovat z nečekané výhry.

Hodnocení zápasu domácím trenérem Petrem Holotou: „Prvních 25 minut bylo zcela jasně v naší režii, kdy jsme hráli útočný nátlakový fotbal, ale gól se nám vstřelit i přes několik vyložených příležitostí nepodařilo. Poté nás soupeř po našem kiksu potrestal vedoucí brankou a zápas se otočil. Hosté postupně zvýšili po rychlých brejcích do naší otevřené obrany své vedení až na 0:4. Jsem rád, že jsme zápas dohráli důstojně a v závěru jsme dokázali také dvakrát skórovat a výsledek alespoň trochu zkorigovat. K poslednímu podzimnímu zápasu cestujeme do Č. Budějovic na hřiště Lokomotivy a tam bychom rádi dnešní bodovou ztrátu z domácího hřiště nahradili.“

Hodnocení zápasu trenérem hostů Pavlem Janků: „Polovinu první půle jsme s velkým štěstím přežili bez inkasované branky a to zápas zřejmě rozhodlo. Kdyby domácí v tu dobu vedli dva nebo tři nula, nikdo by se nemohl divit. Ve zbytku utkání jsme pak prakticky proměnili po našich rychlých protiútocích všechny své gólové šance a odvážíme si z Chýnova velmi cenné tři body.“

FC Chýnov – SK Slavia Č. Budějovice 2:4 (0:1)

Branky: 80. Mládek, 90. Král – 33. Dvořáček, 52. Rajzl, 59. Hromádka, 75. Petr Kindermann. Rozhodčí: Brych - Jevčák, Muzika. ŽK: 2:4 (Mládek, Václ. Hruška - Dráb, Bohůnek, Hromádka, P. Kindermann). Rohy: 10:5. Diváků: 100.

Chýnov: Průša – J. Hruška, Doubrava, F. Zadražil, (71. O. Hladík), Ursacher – D. Havlík, (38. J. Hladík), Mládek, Václ. Hruška, (81. Š. Doucha), R. Kučera – Vl. Hruška, Král. Trenér Petr Holota.

Slavia ČB: Konečný – Šťastný, Boček (84. Toman), Bohůnek, Dvořáček (81. Klimeš) – Dráb, Vršitý, Rajzl, P. Kindermann – Hromádka (87. Hronek), Bravenec (54. Wejskrab). Trenér Pavel Janků.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer