Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

4. liga: Hvězdy Milína pohasly v Soběslavi, Hluboká v desíti udolala Komárov

 
pondělí, 21. října 2024, 11:59

Čechy – Výborné výkony předvedly v domácích střetnutích celky Soběslavi a Hluboké. Spartakovci jako první dokázali získat skalp vedoucího Milína. Nováček z podzámčí v oslabení vydřel všechny body nad třetím Komárovem, když střídající Píša využil zaváhání hostujícího brankáře. Krumlovský Slavoj prospal začátek v Hořovicích a marně doháněl třígólovou ztrátu. Hradečtí se po 10. kole a další porážce s Královým Dvorem stále krčí u dna s pouhými dvěma body a čeká je velmi těžká sezona.

SK Hořovice – FK Slavoj Český Krumlov 3:2 (3:1)

Góly: 10. Landa, 14. Vostárek (pen.), 22. Mareš – 30. Bauer, 80. Kordík. Rozhodčí: Mičan – Pálek, Mazanec. ŽK: 1:2 (Průša – Dordevič, J. Matuška). Diváků: 120.

Č. Krumlov: Beránek – Kubát, Gelnar, Kabele, Trmal (77. Maurer) – J. Matuška – Dordevič (77. Matějček), Mikšl, O. Matuška – Bauer, Kordík. Trenér Šváb.

Zdeněk Šváb (trenér Č. Krumlova): „První půlhodinu jsme byli asi ještě v autobuse, po první půli to klidně mohlo být 6:1 pro domácí. Prospali jsme ji brutálním způsobem. Do zápasu jsme se vrátili, když se nám podařilo snížit na 3:1 a druhý poločas byl už podle našich představ. Usilovali jsme dokonce o bod a měli jsme smůlu, domácí brankář vyrazil pět minut před koncem naši střelu na roh. Ale rozhodlo prvních 30 minut, kdy jsme byli nejspíše ještě na cestách…“


FK Jindřichův Hradec 1910 – FK Králův Dvůr 0:2 (0:0)

Góly: 61. Benda, 85. Krátký. Rozhodčí: Kvaček – Braun, Zita. ŽK: 6:1 (Licehamr, Rejthar, Hájek, Mareš, Š. Zeman – Krátký). Diváků: 115.

J. Hradec: Vondrák – Š. Zeman, Licehamr, Rejthar, Hauser (80. Bindr) – Brož (15. Waník), R. Mischnik, Mareš (46. Hamr), Hájek, Rezek (85. Gráf) – Votava. Trenér M. Zeman.

Miroslav Zeman (trenér J. Hradce): „Zápas se mi hodnotí strašně těžko. Opět jsme si nezasloužili prohrát, ale fotbal se odjakživa hraje na góly a ty jsme nebyli schopni dát. To rozhodlo celý zápas. Soupeř dvakrát vystřelil na naši bránu a dal dva nádherné góly, zatímco my jsme tři situace měli vyřešit jasným gólem, brankáře jsme však ani nepřinutili k zákroku. Buď vystřelíme mimo bránu, nebo se trefíme přesně doprostřed, že se nám gólman směje ještě teď. Hrozně nás to bolí. Herně jsme byli lepší, za stavu 0:0 jsme měli dvě vyložené šance, pak ale uděláme dvě chyby a kvalitní soupeř nás potrestá. Hráčům přitom nemám příliš co vytknout, schází nám však i to potřebné štěstí. Zbraně neskládáme, bojujeme dál, momentálně ale nemáme v týmu střelce, který by rozhodoval zápasy.“


TJ Hluboká nad Vltavou – FK Komárov 1:0 (0:0)

Gól: 74. Píša. Rozhodčí: Klíma – Kučera, Izugrafov. ŽK: 1:4 (Kössl – Pužík, Břížďala, Soukup, Nový). ČK: 1:0 (10. M. Otepka). Diváků: 150.

Hluboká: Pavelec – Smíšek, M. Otepka, Antoš, Kössl (72. Pechek) – Rubick, Škoda, Pecka (72. Píša), V. Hrachovec – P. Hrachovec, Říha (84. Šmrha). Trenér Rudolf Otepka.

Roman Hřib (asistent trenéra Hluboké): „Celý zápas jsme hráli v oslabení. M. Otepka dostal na začátku červenou kartu a museli jsme změnit rozestavení. Byl to zápas, v němž nebylo moc šancí, Komárov měl jednu, když Nedvědovu střelu vytáhl Pavelec. My jsme podali neskutečně bojovný a obětavý kolektivní výkon a byli jsme odměněni gólem, když Píša nevypustil souboj a Vitáskův odkop zblokoval a dal gól. Komárov jsme nepustili ani do jednoho nebezpečného zakončení, vyhrávali jsme souboje a sbírali jsme i druhé balony. Celý týdenní tréninkový cyklus, kde hráči fantasticky makali, je po zásluze odměněn výhrou v deseti a čistým kontem.“


FK Spartak Soběslav – TJ Ligmet Milín 1:0 (0:0)

Gól: 71. Hoffmann. Rozhodčí: Šálková – Krůs, Havlík. ŽK: 2:2 (Škrleta, Pravda – Maršík, Kvída). Diváků: 257.

Soběslav: Červenec – Hoffmann, Zeman, Kubart, Pavlík – Pravda – Vaněk, Plucar (81. Šebek), Škrleta (69. Macák), Dumbrovský (89. Coufal) – Vítovec. Trenéři Hajič a Florián.

Richard Florián (trenér Soběslavi): „Z naší strany velmi povedené domácí utkání proti soupeři, v jehož řadách hraje řada bývalých ligových fotbalistů majících ve svém životopise i zajímavá zahraniční angažmá. Na divizní poměry velezkušená obranná řada v čele s Ondřejem Mazuchem, mezi tyčemi Marek Štěch, v útoku zkušení hráči včetně Václava Kadlece. To je společně s minimem inkasovaných gólů a doposud nepoznanou porážkou to, co na nás v utkání čekalo. Na zápas jsme se ale dobře připravili a vstoupili jsme do něj bez respektu a od první do poslední minuty jsme byli tím mužstvem, které určovalo tempo hry. Naše aktivní útočná hra a dobrá kombinace ve středu pole, která se mohl opřít o výbornou obrannou práci všech hráčů, byla tím nejlepším receptem na zkušenosti Milína. Postupně jsme si vytvářeli řadu dobrých příležitostí, ale ve finální fázi nám často chyběla trocha štěstí. To dokázal prolomit svoji trefou ve druhém poločase až Vašek Hoffmann. Soupeřův očekávaný tlak ke konci utkání jsme dokázali potlačit a čím dál více jsme podnikali nebezpečné výpady do již otevřené milínské obrany. Bohužel gólová pojistka nepřišla, ale to nám na cenném vítězství chuť nezkazilo. Je paradoxem, že po herním projevu v minulém kole, jsme se dokázali vyšvihnout k takovémuto výkonu. Alchymie vítězství je bohužel nevyzpytatelná a těžko se v ní hledá systém. V prostředí naší soutěže to platí dvojnásob. Ukázali jsme ale opět, že v Soběslavi umíme hrát kvalitní fotbal a pokud někdy najdeme recept, jak udržet podobné nastavění dlouhodobě, tak můžeme pomýšlet výše.“

Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová