Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

3. ČFL: Derby v Táboře pro Písek, dynamácká rezerva doplatila na okénka v obraně

 
pondělí, 21. října 2024, 10:41

Jižní Čechy – Výčet víkendových zápasů jihočeských zástupců ve třetí nejvyšší soutěži se ztenčil pouze na dva, neboť bylo na programu první letošní jihočeské derby. Písek si od Jordánu odvezl tři body zásluhou povedené střely Františka Beleje na začátku druhého poločasu. Mladíci Dynama znovu předvedli velkou ofenzivní sílu, ale směrem dozadu už jim to ve Štěchovicích tolik nefungovalo. Rehabilitovat se mohou v nadcházejícím domácím derby s Pískem.

Povltavská FA – SK Dynamo České Budějovice B 4:3 (1:1)

Góly: 3. Vala, 49. Pavlíček, 74. Novák, 86. Drobílek – 28. Hák (pen.), 84. Bastl, 90. Prášek. Rozhodčí: Černý – Švorc, Wulkan. ŽK: 1:1 (Budínský – Loužecký). Diváků: 136.

Dynamo B: Valenta – Nikl, Němeček, Brabec – Bastl, Loužecký /79. Böhm), Hák, Smejkal (62. Polanský) – Drchal (46. Štindl), Prášek, V. Hora (46. Šimoník, 62. Faltus). Trenér Sladký.

Martin Sladký (trenér Dynama B): „Z tohoto zápasu u nás převládá určitě velké zklamání. Když dáte ve venkovním zápase tři góly a přesto prohrajete, je to prostě špatně. Pozitivní je, že náš tým má sílu, a směrem dopředu jsme nebezpeční a zajímaví. Stále více soupeřů proti nám zaleze do bloku a snaží se přežít a trestat nás z brejků, ale kluci si s tím poslední dobou dokážou poradit a prosadit se. Měli jsme špatné vstupy do obou poločasů, kdy jsme inkasovali. Musím přiznat, že soupeř mohl přidat víc gólů. Šance byly na obou stranách, což je dáno stylem hry, o kterém jsem mluvil. My si šance vytváříme vlastní hrou, soupeř skóruje z protiútoků nebo po našich chybách. Uvědomuji si, že dostáváme strašně moc gólů, ale bohužel nás sráží individuální nedůslednost. Není to tak, že by nás soupeři přehrávali a my nefungovali v obranné fázi. Beru to i na sebe. Jsme tým a v tomhle jsme společně, ale jsem zodpovědný já a měl bych kluky udržet v lepší koncentraci. Samozřejmě, na hřišti je ten hráč, který se rozhoduje a chybu udělá on, ale jsou to opakující se věci a já se snažím přijít na to, proč většinu zápasu fungují správně, a pak najednou udělají nesmysly. Velmi mě to mrzí, protože vím, jak ti kluci makají a jak moc jim na tom záleží. Ale potom se sami srážíme. Je to další krok k tomu, abychom kluky dostali na vyšší úroveň. Jinak naše hra je atraktivní a hrajeme tak, jak chceme, což je pro nás podstatné – přináší to nebezpečnost směrem dopředu a kluky to baví.“


FC Táborsko akademie – FC Písek 0:1 (0:0)

Gól: 50. Belej. Rozhodčí: Jansa – Fojtík, Schmeiser. ŽK: 1:2 (Schramhauser – Bartizal, Voráček). Diváků: 275.

Táborsko B: Matoušek – Schindler, Brabec, Foltyn, Heppner – Schramhauser, Nsunzu – Soliu, Kopáček, Kubovský (73. Žukov) – Novotný (46. Hrabák). Trenér Zeman.

Písek: Lerch – Rajtmajer, Bartizal, Běloušek (29. Vokurka), Kašpar – Belej (71. Štěch), Malecha, Pařízek, Maroušek (71. Baďura) – Arzberger (88. Pech), Voráček (88. Hořánek). Trenér Nousek.

Lukáš Zeman (trenér Táborska B): „Od začátku jsme podávali špatný výkon. Věděli jsme, že hra Písku je založena na agresivitě v osobních soubojích, ale my jsme se s tím nedokázali vyrovnat. V osobních soubojích jsme propadali, avšak ani herně jsme soupeře nemohli předčít. Náš přístup byl špatný a zaslouženě jsme prohráli. Byl to spíš remízový zápas, Písku ale vyšla jedna střela a vyhrál. Tak to obvykle je.“

Milan Nousek (trenér Písku): „S dnešním utkáním jsem maximálně spokojený, jelikož jsme získali tři body proti těžkému soupeři, kterým béčko Táborska bylo. Došli jsme si pro něj poctivou prací. Na začátku druhé půle jsme se ujali vedení a bez větších problémů jsme ho ubránili až do konce. Klukům jsem v kabině poděkoval a smekl před jejich výkonem. Doufám, že si ho přenesou i do dalších zápasů.“

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař