Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Vedoucí Milevsko navýšilo náskok, souboj o třetí místo zvládla lépe Třeboň

 
neděle, 20. října 2024, 19:15

Jihočeský kraj – V 11. kole krajského přeboru ztratili fotbalisté Roudného v Mirovicích dvoubrankový náskok, když ještě dvě minuty před koncem drželi náskok 3:1. Po jednom bodu si rozdělily i Rudolfov s Olešníkem. V dobré formě hrající Semice porazily Trhové Sviny suverénně 4:0. Osek přetlačil v utkání bohatém na góly Protivín a v derby dvou celků z Táborska přenechaly Dražice všechny body Sezimovu Ústí. V neděli dopoledne porazila v souboji o třetí příčku Třeboň Strakonice. V odpoledních zápasech si lídr z Milevska poradil hladce s Třeběticemi a Strunkovice doma s Týnem jen remizovaly.

Po prvním poločase to v Mirovicích na žádné velké gólové hody nevypadalo. Dvě domácí šance zlikvidoval roudenský brankář Hřebejk, malšané zahrozili pouze Míkou. Góly začaly padat až po přestávce. Skóre otevřel mirovický Petr Dolejš, pak ale začali dominovat hosté a v 79. minutě Roudné vedlo 3:1. Dvoubrankový náskok však Malše neudržela. V 89. minutě Dolejš snížil, v hektickém nastavení byl sice vyloučen domácí Jakub Převrátil, Mirovičtí ale dokázali ve třetí minutě nastaveného času vyrovnat Matějem Štochlem a vydřít remízu 3:3. „Týmu děkuji, že se navzdory nepříznivé situaci nevzdal. Bodovat jsme si určitě zasloužili,“ je přesvědčený mirovický trenér Michal Čadek. Malšané dobře rozehranou partii nedotáhli do vítězného konce. Poslední minuty nezvládli. „Jedeme domů s bodem, je to ale pro nás velké zklamání, protože jsme zremizovali vyhraný zápas,“ posteskl si kouč Roudného Pavel Cepák.

Trhosvinenský Spartak povzbudil v minulém kole zisk prvního bodu v sezóně, v Semicích ale v první půli propadl na celé čáře a bodovou ztrátu v tabulce nijak neumazal. Jasno bylo v Semicích už do poločasové přestávky. Hrálo se na polovině Trhových Svinů a Semičtí vedli po dvou gólech Pavla Keclíka a jednom Marka Valacha 3:0. Ve druhém dějství domácí polevili, přesto dokázali Kapinusem své vítězství ještě navýšit. „Nevím, co se stalo, protože minulý zápas jsme odehráli docela slušně, tentokrát jsme ale měli těžké nohy a nechtělo se nám vůbec běhat,“ krčil rameny trenér Trhových Svinů Martin Písko. Naprosto spokojený byl naopak kouč Semic Filip Breibisch. „Zápas jsme odehráli na těžkém terénu ve velké pohodě,“ řekl k dalšímu bodovému zisku, který vynesl celek od Písku na deváté místo.

Dražice poslední dva zápasy vyhrály, nastřílely v nich dohromady deset gólů a v domácím derby se sezimovoústeckým nováčkem byly favority. Zápas se ale lépe povedl Sezimovu Ústí, které si z dražické půdy odvezlo všechny tři body za výhru 3:1. Ve vyrovnaném prvním poločase se prosadil ve 25. minutě střelou ze střední vzdálenosti dražický Michal Mareš a v polovině zápasu byl spokojenější domácí tým. Po změně stran si ale hosté vytvořili tlak a dvěma góly během šesti minut vývoj zápasu otočili. Dražice pak ve snaze o vyrovnání vrhly všechny síly do útoku a hostům se podařilo z brejku vsítit v závěru utkání ještě třetí branku. „Nám se nepovedla především druhá polovina zápasu, kdy jsme udělali spoustu chyb a soupeř toho využil,“ zhodnotil derby vedoucí mužstva Dražic Vlastimil Stuchlík. Sezimovoústecký nováček naplno bodoval po šestizápasové pauze.

První venkovní porážku zaznamenali fotbalisté Protivína. Protivínští padli po sedmigólové přestřelce v Oseku 4:3. Domácí začali výborně a během pětadvaceti minut proměnili dvě ze svých šancí. Protivínskému Jakubovi Řískému se ale v závěru poločasu povedlo během pěti minut srovnat skóre na 2:2. Tak skončil i poločas. Druhou půli začali opět aktivní domácí a Josef Šourek vrátil v 53. minutě Oseku vedení. Stačilo však jedno zaváhání a protivínský hrdina Jakub Říský zkompletoval v 73. minutě hattrick a vyrovnal na 3:3. Ani výborný individuální výkon protivínského forvarda, který přestoupil do Protivína právě z Oseka, však jeho celku k bodům nepomohl. Osek byl v závěru zápasu šťastnější a Josef Šourek mu pět minut před koncem vystřelil tři body. „Na vítězství jsme se zbytečně nadřeli, o to cennější však tahle výhra je,“ poznamenal trenér Oseku Václav Hegenbart. „Domácí potrestali naše individuální chyby. I přes tři vstřelené góly jsme si nedovezli ani bod,“ litoval protivínský kormidelník Pavel Burda.

Rudolfov si v týdnu zahrál s proti kombinovanému týmu prvoligového Dynama ČB (0:4), v sobotu přivítal na vlastním hřišti Olešník a vyrovnaný duel skončil nerozhodně 2:2. „Škoda terénu, který uškodil oběma týmům i kvalitě zápasu,“ řekl k utkání olešnický trenér Roman Chlumecký. V prvním poločase byli lepší hosté z Olešníku, kteří se už ve 13. minutě ujali vedení gólem Jana Řepy. Do kabin se však šlo za nerozhodného stavu, neboť ve 38. minutě vyrovnal rudolfovský Vojtěch Zach. Ve druhém poločase měli navrch spíše hráči Rudolfova, na góly však byla vyrovnaná i druhá část zápasu a ten tak skončil nerozhodně. Zvýšenou aktivitu domácího celku vyjádřil gólem na 2:1 Vjačeslav Baščevan, poslední slovo však měl deset minut před závěrečným hvizdem olešnický David Lafata. Možnosti překlopit zápas na svou stranu měly oba týmy, remíza ale byla nakonec spravedlivá. „Ve druhé půli jsme zápas otočili a měli i další velké šance,“ poznamenal domácí trenér Jan Šindelář.

Do Třeboně přijely Strakonice a oba týmy svedly u rybníku Svět přímý souboj o třetí příčku v tabulce. Na první gól se čekalo až do závěru prvního poločasu. Prvním úspěšným střelcem zápasu se pět minut před odchodem do kabin stal domácí Martin Průcha a Jiskra v poločase vedla 1:0. Strakonice ovšem byly více než vyrovnaným soupeřem a hosté měli ke gólu několikrát hodně blízko. Když už se hostům podařilo skórovat, rozhodčí odmávali ofsajd. V 65. minutě však domácí Tomáš Hindy zvýšil na 2:0 a pro Jiskru to vypadalo nadějně. V 77. minutě však po druhé žluté kartě opustil předčasně hřiště třeboňský kanonýr Průcha a rozhodnuto ještě zdaleka nebylo. Strakonice měly šance, kontaktní gól ale nedaly a na body tudíž pomýšlet nemohly. „Přesto musím hráče pochválit, protože podali jeden z nejlepších výkonů v sezóně,“ řekl strakonický kouč Přemysl Šroub.„Druhý poločas si soupeř vytvořil na můj vkus hodně gólových šancí. Kopecký nás opět podržel,“ vyzdvihl brankářův výkon třeboňský kouč Karel Bicenc

Strunkovice mohly v případě výhry nad Týnem nad Vltavou atakovat třetí místo v tabulce, doma to ale Blaníku v této sezóně moc nejde a před svými fanoušky nevyhrál ani na čtvrtý pokus. Týn se přitom potýká s velkou marodkou a na kraji obrany tak musel od začátku zápasu zaskočit 43letý trenér Jan Meidl, který po minulé sezoně již ukončil kariéru. „Prvních dvacet minut jsem se trápil, ale nakonec jsem to nějak odehrál,“ zhodnotil svůj návrat na zelený pažit týnský kouč, jenž na trávníku strávil celých devadesát minut. Hostům dělala ze začátku problémy rychlost domácích útočníků, navíc inkasovali ve 24. minutě po Žurkově proměněné penaltě. Olympie však dokázala již za osm minut odpovědět vyrovnávací brankou Radka Podhradského. Ve druhém poločase Týnští pozměnili taktiku, byli častěji u balónu a remízu nakonec uhájili. „Pro nás je to dobrý bod,“ dodal po dalším venkovním bodovém importu hostující trenér Meidl.

Vedoucí Milevsko přivítalo doma předposlední Třebětice a v utkání bylo vysokým favoritem. Domácí však měli na paměti poslední vzájemný zápas ze závěru minulé sezóny, kdy vzduchotechnici doma Třeběticím podlehli 0:2. Tentokrát ale Milevští překvapení nedopustili a soupeře z Třebětic přehráli jednoznačně 5:1. Vzduchotechnici se v úvodu sezóny střelecky trápili, v posledních pěti kolech však nasázeli svým protivníkům dvaadvacet gólů. Proti Třeběticím se prosadila pětice různých střelců. O góly se tentokrát postarali v prvním poločase Hušek s Kortanem, ve druhé části zápasu pak skórovali Bílý, Petřík a Kotrba. Třebětice dosáhly alespoň na jeden čestný úspěch, když v první půli snížil na 2:1 ve 39. minutě Filip Nehyba. A protože Roudnému doslova proklouzla v Mirovicích výhra mezi prsty, Milevsko navýšilo svůj náskok v čele tabulky na rozdíl tří bodů.    

Výsledky 11. kola krajského přeboru


SK Mirovice – TJ Malše Roudné 3:3 (0:0)

Góly: 53. a 89. Dolejš, 90. (+3) M. Štochl – 58. a 79. Míka, 73. Kadlec (pen.). Rozhodčí: Boček – Kollmann, Vejčík. ŽK: 4:4 (trenér Čadek 2, Císař, Brabec – Hřebejk, Vogl, Vařil, trenér Cepák). ČK: 2:0 (90.+1 J. Převrátil, 90.+3 trenér Čadek). Diváků: 100.


FC Semice – TJ Spartak Trhové Sviny 4:0 (3:0)

Góly: 10. a 43. P. Keclík, 23. M. Valach, 86. Kapinus. Rozhodčí: Němec – Černý, Lepič. ŽK: 1:1 (P. Keclík – Zatloukal). Diváků: 145.


TJ Osek – FK Protivín 4:3 (2:2)

Góly: 53. a 85. Šourek, 2. Hoch, 24. Zhyhora – 31., 36. a 73. Říský. Rozhodčí: Lepič – Němec, Černý. ŽK: 3:3 (Brož, Němeček, Brabec – Hanus, Petr, Sháněl). Diváků: 90.


SK Rudolfov – FK Olešník 2:2 (1:1)

Góly: 38. Zach, 65. Baščevan – 13. Řepa, 80. Lafata. Rozhodčí: Kaštánek – Smola, Mrosko. ŽK: 1:2 (Tyrpák – Vojta, Tlapa). Diváků: 110.


TJ Dražice – TJ Sokol Sezimovo Ústí 1:3 (1:0)

Góly: 25. Mareš – 56. Říha, 62. Škarda, 84. Bartáček. Rozhodčí: Kollmann – Boček, Vejčík. ŽK: 4:3 (Sváček, Matoušek, Veselý, Běhoun – Říha, Doubek, trenér Jelen). Diváků: 200.


TJ Jiskra Třeboň – FK Junior Strakonice 2:0 (1:0)

Góly: 40. Průcha, 65. Hindy. Rozhodčí: Votava – Ondřej, Novák. ŽK: 6:8 (Průcha 2, Matoušek, Radosta, Kubata, Andres – Smola, D. Bálek, Kubeš, Kotrba, Krejčí, Zvonek, asistent Kříž, masér Šobor). ČK: 1:1 (77. Průcha - 66. asistent Kříž). Diváků: 210.


FC ZVVZ Milevsko – FK Třebětice 5:1 (2:1)

Góly: 5. Hušek, 29. Kortan, 60. Bílý, 80. Petřík, 85. Kotrba - 39. F. Nehyba. Rozhodčí: Krčín – Bartůněk, Ovčáček. ŽK: 2:5 (J. Hadáček, Bártík – Havlík, Habr, Solař, Novák, Trávníček). ČK: 0:1 (87. Švarc). Diváků: 150.


TJ Blaník Strunkovice – FK Olympie Týn nad Vltavou 1:1 (1:1)

Góly: 24. R. Žurek (pen.) - 32. Podhradský. Rozhodčí: Novotný – Pečenka, Vejčík. ŽK: 3:6 (Dvořák, Miklas, Hovorka – Kadlec, Brom, Dobal, Mravec, Houska, Meidl). Diváků: 250.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák