Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hrajeme jako mužstvo, neřešíme, kdo dá góly, říká milevský Jaroslav Hadáček

 
čtvrtek, 17. října 2024, 17:09

Milevsko – Milevští vzduchotechnici zvítězili až nečekaně jednoznačně 5:0 na hřišti silného Olešníku a udrželi se na první příčce tabulky krajského přeboru. Jedním ze stěžejních hráčů je Jaroslav Hadáček. Osmadvacetiletý útočník, který se na jihočeské trávníky vrátil ze zahraniční štace z Rakouska v roce 2019, dal minulý víkend olešnické obraně dva góly a stal se Mužem 10. kola.

Už druhým týdnem se vyhříváte na výsluní. Jaký je to pocit?

Já jsem to v Milevsku ještě nezažil a je to samozřejmě skvělý pocit, když mužstvo šlape a daří se mu. Chceme dál hrát o co nejlepší umístění a tím je první místo.

Byl to v Olešníku tak jasný zápas, jak napovídá skóre?

Určitě ne, protože během prvních deseti minut měl Olešník dvě vyložené šance. Ty jsme naštěstí přežili a pak už zápas probíhal v naší režii. Olešník je ale fotbalové mužstvo a jsme rádi, že jsme ho porazili.

Do konce podzimu zbývá ještě pět kol a zdá se, že to nejtěžší máte za sebou. Bude pro vaše soupeře těžké sesadit Milevsko při jeho současné formě z první příčky? 

Určitě bych nic nepodceňoval, protože naši příští soupeři hrají stejnou soutěž jako my. Je to pořád jenom fotbal, může se stát cokoliv a prohrát se dá třeba i s posledním. Věřím však, že pokud i nadále budeme poctivě pracovat na tréninku a v zápasech, vedoucí postavení si udržíme.

Mnozí vás před začátkem stavěli do role favorita soutěže. Jak jste to cítili vy hráči?

Je hezké, že nás ostatní považují za favority. My ale musíme jít do každého zápasu s pokorou, protože všechny týmy jsou nám rovnocenné. Favoritem může být i tým, od kterého se to zrovna nečeká.

Nesvazovalo vám to v úvodu trochu nohy? Výsledky vašeho týmu nebyly zrovna přesvědčivé.

Začátek se nám vůbec nepovedl, ale naštěstí jsme si udělali v hlavách jasno a výhrou v Trhových Svinech jsme se odrazili. Mužstvo od té doby šlape, za což jsme rádi. Doufáme, že nám to takhle půjde dál.

Vloni skončilo Milevsko na pátém místě, ofenziva však nepatřila k vašim silným zbraním. Letos ale dáváte góly jak na běžícím pásu. Co se změnilo?

Nic zásadního se nezměnilo, ale řekl bych, že hrajeme víc jako mužstvo. Už neřešíme, kdo dá gól, hlavní pro nás je, aby manšaft vyhrával.

Pomohl i příchod gólového hráče Toma Bílého ze Strakonic?

Je to běhavý kluk směrem dopředu i dozadu a jeho rychlost celému týmu pomáhá. Je mladý a pro nás je jednoznačně přínosem. Sice sám tolik gólů zatím nedal, ale na hodně jich přihrál. Právě to dělá naše mužstvo silným. Nezáleží na tom, kdo dává góly, hlavně že se vyhrává.

Doma teď budete proti předposledním Třeběticím vysokými favority. Na co si musíte dát pozor?

Ještě máme v čerstvé paměti jarní vzájemný souboj, který jsme doma s Třeběticemi prohráli. Na podzim se jim zatím tolik nedaří, k nám ale jistě přijedou nahecované a proti prvnímu celku se budou chtít vytáhnout. Naším cílem je ale udržet se na prvním místě, jak už jsem říkal, takže nesmíme zápas podcenit a dopustit nějakou blamáž.

Ideální jedenáctka 10. kola krajského přeboru:


Filip Slavík (Mirovice)

Daniel Vogl (Roudné), Jan Novotný (Rudolfov), Václav Páník (Strunkovice), Pavel Tůma (Třeboň)

Petr Dolejš (Mirovice), Jaroslav Hadáček (Milevsko), Daniel Januš (Dražice)

Viktor Kadlec (Roudné), Václav Šťástka (Milevsko), Jakub Škarda (S. Ústí)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle