Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

K. Řečice platila v Chýnově nováčkovskou daň. Řádil Filip Zadražil

 
pondělí, 14. října 2024, 18:22

Chýnovští fotbalisté uštědřili na domácím hřišti Kardašově Řečici vysokou porážku. Hattrickem v rozmezí čtrnácti minut se blýskl domácí útočník Filip Zadražil.

Úvod utkání vyšel domácím jako z říše snů a hned v 1. min. se dostal za obranu hostů rychlý Mareš a poslal Chýnov do vedení. Za tři minuty to bylo již o dvě branky, když se po rohu Nohavy trefil hlavou stoper Hladík. Pro hostující celek to byl velmi tvrdý úder, ale domácí jako by se uspokojili s vedením 2:0 a příkladně bojujícím hostům se přece jen podařilo dostat zpátky do zápasu a až do konce první půle se již hrál celkem vyrovnaný duel.

V 10. min. se dostal do zakončení řečický Jirsa a levačkou jen těsně minul domácí branku. Na druhé straně ve 24. min. přestřelil z výhodné pozice domácí F. Zadražil branku hostujícího Houdka, ale to se teprve zastřeloval… Ve 28. min. měl šanci i domácí středopolař Štrouf, ale pálil těsně vedle levé tyče- A v poslední minutě první půle měli hosté největší příležitost ke snížení, když se krásně opřel z dvaceti metrů do míče dobře hrající Bílek, ale jeho dobře mířenou a tvrdou střelu do levého horního rohu zázračně vyrazil Průša na rohový kop a krátce po jeho rozehrání se odebrala obě dvě mužstva do šaten.

A začátek druhého poločasu jako by kopíroval úvod utkání. Hned ve 46. min. se opět řítil sám na Houdka domácí Mareš, ale tentokrát jej hostující gólman vychytal bravurním zákrokem. Ve 49. min. se již ale skóre měnilo, po střele J. Rabiňáka dorážel F. Zadražil a v 52. min. po rychlé akci M. Rabiňáka se pohotově podruhé prosadil F. Zadražil a zakrátko předvedl svůj přehled v zakončení domácí J. Rabiňák, jenž po pěkné přihrávce od střídajícího Káška zvýšil na 5:0 pro domácí tým! Chýnovští tak dokázali během sedmi minut skórovat hned třikrát…

Hosté se zase trochu zvedli, několikrát se dostali dobrou kombinací do pokutového území domácích, ale s koncovkou byli na štíru nebo si s jejich střeleckými pokusy poradil domácí brankář Průša. Naopak v 63. min. dokonal svůj hattrick domácí F. Zadražil, který potrestal obrovskou chybu brankáře Houdka, jehož na kluzkém trávníku míč přeskočil a nedělní domácí střelec jej snadno dorazil do opuštěné branky (6:0).

Hosté se za jasného stavu již jen velmi těžko dostávali do zakončení a domácí zápas jen dohrávali. Zvýšit mohl v jasné šanci J. Rabiňák, zakončoval však nedůrazně. V 86. min. orazítkoval řečický Bílek svou tvrdou střelou jen břevno za již překonaným Průšou a tak hosté se nedočkali v Chýnově ani čestné branky.

Josef Holub, trenér Chýnova: „Zápas jednoznačně rozhodly vstupy do obou poločasů a nakonec jsme dosáhli vysokého vítězství. Tímto výsledkem jsme částečně odčinili nezdary v posledních dvou utkáních doma s Jistebnicí a v Nové Včelnici. A jsem rád, že hráči po celý zápas dodrželi to, co jsme si řekli v šatně před utkáním. Přesto máme ještě stále na čem pracovat.“

Pavel Kučera, trenér K. Řečice: „Je to pro nás hodně krutý výsledek. Zápas ovlivnily dvě naše hrubé chyby v samém úvodu utkání, které domácí potrestali. Potom jsme se přece jen dostali do hry a troufám si říci, že jsme byli domácímu celku až do konce poločasu více než vyrovnaným soupeřem. Navíc těsné před přestávkou chytil domácí brankář jistý gól, který jsme mohli snížit. Úvod druhé půle pak vlastně kopíroval začátek zápasu a poté se zápas již jen dohrával. Bohužel v každém utkání v I. A třídě platíme až příliš hodně nováčkovskou daň. Domácímu celku gratuluji k zaslouženému vítězství.“

FC Chýnov – FK Kardašova Řečice 6:0 (2:0)

Góly: 49., 52. a 63. F. Zadražil, 1. Mareš, 4. Hladík, 55. J. Rabiňák. Rozhodčí: Kříž ml. - Bartůněk, Ernst. Bez karet. Rohy: 5:5. Diváků: 120.

Chýnov: Průša – Hladík (64. Rytíř), Doubrava, Nohava, Vl. Hruška (74. Vácha) – Mareš, Václ. Hruška (68. Havlík), Štrouf (52. Kášek), J. Rabiňák – F. Zadražil, M. Rabiňák. Trenér Holub.

K. Řečice: Houdek – Slavík, T. Petrásek, Hudek, Švec – F. Petrásek (71. Šenold), Bílek, Jirsa, Roubík – Bursík (64. Chvojka), Madar. Trenér Kučera.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer