Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vítězné tažení kaplického lídra nezastavily ani druhé Prachatice

 
neděle, 13. října 2024, 10:25

Kaplice – Jednoznačným šlágrem desátého kola 6. ligy byl duel kaplického Spartaku, který před vlastními diváky hostil prachatický Tatran. V doposud sedmi odehraných zápasech spartakovci inkasovali pouze třikrát, Prachatičtí čtyřikrát. Nedalo se tedy očekávat gólově bohaté střetnutí.

Od úvodních minut se odehrávala převážně mezi oběma šestnáctkami. Chvíli kontrolovali balón domácí, pak zase chvíli hosté. V duelu prvních dvou týmů nikdo nechtěl udělat první chybu, která by mohla dát ráz celému střetnutí. Komplikace pro hosty nastala v minutě osmnácté, kdy na středu hřiště Sova fauloval Nowaka tak nešťastně, že si sám přivodil zranění a zápas pro něj předčasně skončil.

Na první střelecký pokus se čekalo až do čtyřiadvacáté minuty. Měli jej na svědomí Prachatičtí. Po nahrávce střídajícího Wagnera se ke střele odhodlal Toušek, ale domácí gólman mohl zůstat v klidu, protože balón skončil vysoko nad brankou v ochranné síti. Kapličtí kontrovali vzápětí, ale s obdobným výsledkem. Divoký našel ve vápně Gutheise, který střílel z otočky pohotově, ale hodně mimo branku. Po půlhodině hry měli domácí výhodu přímého kopu. Míč k levé tyči kroutil Gutheis, nepříjemnou střelu, která před brankářem skončila, dokázal Osvald vytěsnit na rohový kop.

O několik minutě později měl první zákrok i domácí brankář. Po dlouhém autovém vhazování se ve vápně dostal k odraženému míči Srch, přízemní pokus zkrotil Říha nadvakrát ve svých rukavicích. V závěru prvního poločasu měli Prachatičtí k dispozici několik standardních situací, ale do vážnějšího zakončení se dostat nedokázali. A tak se do kabin odcházelo za neměnného, tedy bezbrankové stavu. Do druhé půle už v domácím dresu nenastoupil zraněný Gutheis, kterého v základní sestavě nahradil Ondřej Říha.

V úvodu druhého dějství museli hosté podruhé v zápase nuceně střídat, když se hřiště odkulhal zraněný Řezník. Šlágr viděla velice pěkná divácká návštěva, a to i přesto, že se hrálo v Kaplici netradičně již v sobotu. První gólovku viděli fanoušci v devětačtyřicáté minutě. Kapličtí na levé straně rychle rozehráli trestný kop, Divoký uvolnil Vaniše, po jehož centru byl ve vyložené šanci Štrbačka, ale jeho zakončení bylo ukvapené a míč skončil přesně v místě, kde byl připravený gólman Osvald. Nedlouho poté měli svou příležitost i fotbalisté Tatranu a rovněž tomu bylo po standardní situaci. Trestný kop z levé strany zahrával Babka, na přední tyči se do zakončení dostal Pravda, ale gólmana Františka Říhu zblízka nedokázal překonat.

Skóre se měnilo až dvacet minut před koncem a radost z toho měli Kapličtí příznivci. Na pravé straně Štrbačka prostrčil míč do vápna nabíhajícímu Ondřeji Říhovi, jeho zakončení gólman Osvald neudržel a v pravý čas na správném místě byl Erik Pastier a zblízka míč dorazil do brány Tatranu – 1:0.

Za další dvě minuty byl po druhé žluté kartě hostům vyloučen kapitán David Kováč, což se hostům vůbec nelíbilo. I v oslabení se Prachatičtí snažili smazat jednogólové manko, ale do vážnějšího zakončení se dostat nedokázali. V samotném závěru hrál Tatran na velké riziko, spartakovci se dostali do přečíslení, na jehož konci bylo Fučíkovo zakončení do brankáře Osvalda, dorážku zblízka zvládl Ondřej Říha – 2:0. Hosté reklamovali u hlavního rozhodčího útočný faul, ale ten jejich přání nevyslyšel.

Ve šlágru šesté ligy se z výhry radovali domácí. Bylo vidět, že na sebe narazily první dva týmy tabulky. Moc šancí k vidění nebylo. Kapličtí byli v koncovce důslednější, šťastnější. I díky tomu prodloužili svou podzimní bilanci na osm výher.

TJ Spartak Kaplice – FK Tatran Prachatice 2:0 (0:0)

Branky: 70. Pastier, 90. + 3. O. Říha. Rozhodčí: Jarolím – Valeš, Juráň. ŽK: 2:7 (Vaniš, Štrbačka – Kováč 2, Babka, Luňáček, Osvald, Wagner, Bajčík – trenér). ČK: 0:1 (72. Kováč). Diváků: 263.

Kaplice: F. Říha – Pál (83. Kuchař), M. Hami, Čutka, Pastier – Goretki (62. Behman), Nowak, Divoký, Vaniš – Gutheis (46. O. Říha), Štrbačka (73. Fučík). Trenér Ginzel.

Prachatice: Osvald – Luňáček, Pravda, Kováč, Řezník (48. Černý) – Toušek (75. Šabršula), Srch, Babka, Balica (53. Novák) – Sova (18. Wagner), Horák. Trenér Bajčík.

 
 
Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec