Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Myslím, že jsem se na krajský přebor adaptoval docela rychle, říká Muž kola Josef Šourek

 
pátek, 11. října 2024, 10:00

Osek – 26. Tolik minut potřeboval osecký útočník Josef Šourek (22) k tomu, aby v utkání proti Sokolu Sezimovo Ústí zkompletoval hattrick. Zásadním podílem přispěl k vítězství svého týmu a vysloužil si tak titul Muž kola.

Ze zápasu se Sokolem Sezimovo Ústí panovaly určité obavy, hlavně kvůli zranění brankáře Satrapy, ale ty byly nakonec zbytečné, protože jste zvítězili vysoko 4:0. Bylo i dění na hřišti tak jednoznačné, jak ukazuje výsledek?

První poločas byl poměrně vyrovnaný. My jsme trefili břevno, zatímco soupeř šel sám na brankáře, ale ten nás krásným zákrokem podržel. Ve druhém poločase jsme brzy vstřelili gól a od té doby soupeř neměl žádnou vyloženou šanci. Během naší silné pětiminutovky, kdy jsme přidali tři góly, bylo o výsledku rozhodnuto a zápas se už jen dohrával.

První poločas ještě žádnou branku nenabídl, ale svůj tým jste poslal do vedení hned ve 46. minutě. Co zaznělo o pauze v kabině? K čemu vás trenér nabádal?

Určitě jsme si řekli, že musíme hrát klidněji, víc přitlačit na soupeře a donutit ho k chybám v rozehrávce, což se nakonec povedlo.

Co byste řekl ke svým trefám?

První gól padl po přihrávce Martina Čapka. I když míč ze začátku úplně neposlouchal, nakonec jsem mezi obránci vystřelil a vstřelil důležitý první gól zápasu. Druhý gól začal odkopem od brány, kdy Honza Hoch prodloužil dlouhý nákop, já jsem si zaběhl za něj, zatáhl míč do vápna a trefil ho krásně nahoru na zadní tyč. Třetí gól padl asi deset vteřin po mém druhém gólu, když jsem vypíchl míč stoperovi, běžel sám na bránu a úspěšně zakončil na přední tyč.

Kolik budete muset za hattrick zaplatit do klubové pokladny?

Přesně nevím, kolik mě to bude stát, ale za hattrick i za hráče kola tam určitě něco bude, takže jsem zvědavý, s čím na mě přijdou pokladník s kapitánem.

V krajském přeboru dospělých zažíváte svoji první sezonu. V čem je největší rozdíl oproti I. A třídě, kterou jste hrál za Sousedovice a podařilo se vám už na vyšší soutěž plně adaptovat?

Před třemi lety jsem odehrál pár zápasů v krajském přeboru, takže jsem měl trošku představu, do čeho jdu. Největší rozdíl je asi v intenzitě a taktické vyspělosti jednotlivých týmů. Myslím, že jsem se adaptoval docela rychle, ale pořád je spousta věcí, které můžu zlepšit.

Roudné, Protivín a Strakonice. To jsou vaši tři nejbližší soupeři. Jak se na konfrontaci s celky z nejlepší čtyřky těšíte? A na kolik bodů si osobně věříte?

Těším se na každý zápas, ale nejvíce speciální bude pro mě zápas se Strakonicemi, kde jsem strávil pár let. Počet bodů nebudu prozrazovat, ale do každého zápasu jdeme s cílem bodovat, tak uvidíme, jak se nám tyto zápasy vydaří.

 

Ideální jedenáctka 9. kola KP


Jakub Pokorný (Semice)

Jakub Rauscher (Protivín), Matěj Volf (Milevsko), Lukáš Stoklasa (Týn nad Vltavou), Daniel Zíka (Roudné)

Lukáš Maxa (Týn nad Vltavou), Vojtěch Habr (Třebětice), Adam Smrž (Dražice), Lukáš Vojta (Olešník)

Josef Šourek (Osek), Martin Průcha (Třeboň)

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák