Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Absolut zůstává stoprocentní. Prodlouží sérii výher i proti mladoboleslavskému Malibu?

 
středa, 9. října 2024, 20:15

České Budějovice – Futsalisté Absolutu Černý Dub v uplynulých dvou týdnech nejprve navázali na výhru z úvodního kola dalšími třemi body z premiérového domácího druholigového utkání a následně opanovali šlágr kola proti Kladnu. Šňůru tří vítězství v řadě a povedený start do sezony nyní budou chtít potvrdit tento pátek od 20,30 hod. ve Sportovní hale proti Malibu Ml. Boleslav.

Po vítězství na palubovce Betisu Kadaň v rámci 1. kola nové sezony 2. Futsal ligy západ se jihočeští zástupci představili poprvé před zraky svých fanoušků, a to hned v nových dresech od jihočeské společnosti Bespo. Protivníkem jim byl stabilní účastník této soutěže, FK Boca Chotěboř. Poslední vzájemné duely těchto klubů byly vždy velice vyrovnané. V tomto duchu se neslo i úvodní dějství, které nakonec skončilo 1:0 pro domácí, když se prosadil Kadlec.

Po změně stran však Absolut již dokázal svou mírnou převahu lépe zužitkovat a po brankách Horáka s Janákem přinutil Chotěboř ke hře bez brankáře. Tu však relativně záhy potrestal svým druhým gólem v utkání Kadlec. Powerplay hostí potrestal při své obnovené premiéře v dresu Černého Dubu i Slavík a domácí vedli již o pět branek. Brankář Kříž si však i přes svůj nadstandardní výkon čisté konto nepřipsal. Hosté se za bojovný výkon přece jenom dočkali odměny brankou Klimeše a uzavřeli tak účet utkání na 5:1.

Na programu 3. kola bylo mnohými vyhlížené střetnutí loni druhého Kladna s mistrovským Absolutem. Vedení v utkání se nejprve mohli ujmout Kladenští, nicméně své příležitosti zužitkovat nedokázali, a tak na druhé straně udeřil Strapek. Těsně před odchodem do šaten navýšil na průběžných 2:0 Míka. Proslulé zrádné dvoubrankové poločasové vedení však nakonec své pověsti nedostálo. Přestávku se Jihočechům totiž podařilo gólově orámovat i z druhé strany, a to brankou Kalouska. V probíhající 27. minutě byl stav zápasu již 5:0, ale zároveň měli svěřenci trenéra Staňka na kontě stejný počet akumulovaných faulů. V téže minutě se také poprvé prosadili domácí. I druhý poločas však nakonec dokázal Absolut poměrem 6:5 vyhrát a v celkovém součtu se tak radoval z výhry 8:5. O tom, o jak cenné 3 body se jedná, svědčí i fakt, že Kladno na své palubovce prohrálo po dlouhých 630 dnech!

Na povedený start do sezony budou chtít Jihočeši navázat v domácím utkání proti mladoboleslavskému Malibu. Zatímco Absolut zůstává doposud stoprocentní, celku z města automobilů se naopak vstup do nového ročníku vůbec nepovedl a na první bodový zisk teprve čeká. Připíše si jej tento pátek od 20,30 hod. v českobudějovické Sportovní hale, nebo domácí prodlouží svou vítěznou šňůru?

Poslední výsledky Absolutu:

2. kolo: Absolut - Boca Chotěboř 5:1 (1:0)
Branky: Kadlec 2, Horák, Janák, Slavík

3. kolo: FK Kladno - Absolut 5:8 (0:2)
Branky: M. Staněk 2, Macháček 2, Kadlec, Strapek, Míka, Kalousek

Napsal(a) Redakce | Foto Lukáš Hoďánek