Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Změna na špici tabulky, kam se vyhouplo Milevsko. Strunkovice našly prvního přemožitele

 
neděle, 6. října 2024, 17:34

Jihočeský kraj – V 9. kole krajského přeboru hrála v neděli dopoledne Třeboň s Roudným nerozhodně 1:1 a na vedoucí postavení Malše si tak brousila zuby dvojice Milevsko a Strakonice, která se střetla ve vzájemném souboji v neděli odpoledne. Vzduchotechnici chytili šanci za pačesy a po výhře 3:0 vystřídali Roudné na samotné špici. Na druhou příčku mohly poskočit Strunkovice, ty ale doma nečekaně podlehly Semicím. Na první domácí výhru stále čekají Mirovice, které v dosavadních třech zápasech doma jen remizovaly. Proti Týnu však Mirovičtí nevyválčili ani bod a utrpěli první domácí porážku. Po dlouhé době si s chutí zastříleli fotbalisté Dražic, kteří se radovali v výhry 6:2 nad beznadějně posledními Trhovými Sviny. Olešník překvapivě přenechal body Třeběticím, které i přes zisk bodu zůstávají předposlední. Protivínu se podařil další obrat v sezóně a v Rudolfově vyhrál zásluhou bratří Vorlů 2:1.

V Mirovicích se hrál rychlý a oboustranně útočný fotbal. K vidění byla spousta šancí, ale především pak gólů. Dohromady jich padlo osm a spokojenější odjížděli hosté z Týna nad Vltavou. Domácímu Michalovi Hulešovi se utkání hodnotilo hůře. „Měli jsme problémy při skládání obrany, na druhou stranu jsme si vypracovali dostatek šancí, které jsme měli proměnit,“ posteskl si asistent mirovického trenéra. Jeho protějšek na hostující lavičce měl důvod ke spokojenosti. „Dařily se nám rychlé přechody do útoku a dávali jsme krásné góly,“ liboval si trenér Týna nad Vltavou Jan Meidl. Týn po nedobré vstupu do sezóny bodoval ve třech zápasech v řadě a pozvolna stoupá ke středu tabulky.

Protivínu se na hřišti Rudolfova daří a dobře připraveni přijeli Protivínští na Perštát i tentokrát. Ve 33. minutě sice domácí využili chybu soupeře a netradiční penaltový střelec Jiří Toman ji ze značky pokutového kopu potrestal gólem na 1:0, hosté ale dál hráli kombinační fotbal a vytvářeli si šance. Plody ovšem Protivín sklidil až po přestávce. „Do druhé půle jsme šli s tím, že zápas otočíme, a to se nám taky podařilo,“ prozradil protivínský trenér Pavel Burda, že si jeho tým jel do Rudolfova pro tři body. Otočit nepříznivý poločasový stav se Protivínu podařilo v této sezóně již několikrát a hosté to dokázali i tentokrát. V 51. minutě vyrovnal kapitán Jaromír Vorel a čtyři minuty před koncem vystřelil Protivínu tři body jeho bratr Zbyněk.

Fotbalisté Trhových Svinů vstoupili do utkání v Dražicích velice špatně a v poločase bylo prakticky rozhodnuto. Domácí Spartaku nasázeli čtyři góly a do druhé půli šli hosté s velmi malými šancemi na dobrý výsledek. Spartakovci se ale po přestávce zlepšili a Vojtěch Pavel dvěma góly v rozmezí tří minut snížil na 4:2. Závěr však patřil Dražicím a Lukáš Stuchlík a Dominik Šmíd vytáhli skóre na konečných 6:2. Kdy naposledy Dražice nastřílely v mistrovském zápase šest branek snad ani v klubu nepamatují. „Bohužel hrát v zápase jen třicet minut je málo a zaslouženě jsme prohráli,“ smutně konstatoval trenér Spartaku Trhové Sviny Martin Písko.

U rybníka Svět se hrálo bojovné utkání a jak domácí Jiskra Třeboň, tak její soupeř z Roudného vsadily na zabezpečenou obranu. Ve vyrovnaném souboji padl první gól již ve 22. minutě, kdy po špatném odkopu domácích zadáků skóroval Václav Míka. Šance si vytvářeli především hosté a Jiskra mohla děkovat především svému gólmanovi Kopeckému, že Třeboňští nedostali víc branek. Z výhry se ale Malše neradovala. V 51. minutě využil jednu z mála domácích příležitostí Martin Průcha a zápas skončil dělbou bodů. „Dopadlo to nerozhodně, ale já si myslím, že podle počtu šancí jsme měli vyhrát. Domácí vytěžili z minima šancí maximum,“ je trenér Roudného Pavel Cepák zklamaný, že malšané z duelu v Třeboni nevytěžili víc.

Podobné pocity jako Pavel Cepák měl i trenér Olešníku Roman Chlumecký po utkání s Třeběticemi. Také jeho mužstvo se kvůli špatným řešením situací kolem šestnáctky soupeře připravilo o plný bodový zisk. „S respektem soupeři jsme měli vyhrát 5:0. Hosté dvakrát vystřelili a odvážejí si od nás bod,“ krčil rameny domácí kouč. Na výkon se Strakonicemi Olešník nenavázal. V poločase sice domácí vedli 2:1, a zdálo se, že zápas mají pod kontrolou, jenomže v 82. minutě přišel pro domácí šok a Filip Nehyba vyrovnal na 2:2. Předposlední celek tabulky si tak ze hřiště favorizovaného Olešníku odvezl nečekanou remízu.

Ve šlágru kola mezi Milevskem a Strakonicemi se hrálo o hodně. Vítěz tohoto zápasu se mohl posunout do čela tabulky. Tuto šanci využili Milevští, kteří jsou po výhře 3:0 na prvním místě. V prvním poločase skóroval Jan Hušek, po přestávce si dal smolně vlastní gól strakonický Smola a třetí pojistku přidal Ondřej Souček. V 82. minutě ještě Milevští neproměnili penaltu. „Jsme rádi, že jsme zápas s tak silným soupeřem zvládli. O Strakonicích jsme měli dostatek informací z jejich předchozích zápasů,“ potvrdil milevský kouč Tomáš Smrčina, že se vzduchotechnici na souboj se svým velkým rivalem pečlivě připravovali. „Zápas jsme si prohráli hlavně kvůli našemu malému důrazu v osobních soubojích,“ uznal porážku trenér Strakonic Přemysl Šroub.

Nováček ze Sezimova Ústí dokáže potrápit i přední týmy soutěže a s určitými obavami vyhlížel duel se Sokolem i trenér Oseku Václav Hegenbart. Nejvíc mu chyběl brankář Jan Satrapa, jenž se minulý týden zranil. V bráně ho zastoupil Adama Vachulka a vedl si znamenitě, hosté na něj za celých devadesát minut recept ani jednou nenašli. Sokol ale dlouho statečně vzdoroval a v poločase držel bezbrankový stav. Hned po pauze však Osek spustil brankostroj. „My jsme zápas zlomili na svou stranu po změně stran, kdy jsme hned po přestávce dali gól a pak přidali další tři z brejků, které jsme jednoduše vyřešili,“ zhodnotil zápas trenér Oseku Václav Hegenbart. Hrdinou utkání byl třígólový domácí střelec Josef Šourek.

První porážku v sezóně zaznamenali fotbalisté Blaníku Strunkovice, kteří jsou příjemným oživením krajského přeboru. Domácí zápas se Semicemi však nezvládli a dvě stě diváků odcházelo zklamaných. „Za první poločas jsme si vypracovali několik vyložených šancí, nedokázali jsme je ale proměnit, a to byl nakonec hlavní důvod, proč jsme neuspěli,“ pojmenoval příčinu porážky strunkovický trenér Václav Beneš. Ve druhém poločase chtěli být domácí v útoku údernější, zlepšení ale nepřicházelo, a tak udeřili hosté. Semičtí se poučili a ve druhé půli už domácí do větších šancí nepouštěli. David Šourek dorážkou a Filip Blažek po samostatné akci potrestali dvě individuální chyby v domácí šestnátce a Semice překvapivě braly všechny tři body.

Výsledky 9. kola krajského přeboru:


SK Mirovice – FK Olympie Týn nad Vltavou 3:5 (2:3)

Góly: 22. F. Čadek, 27. M. Štochl, 81. Král – 3. Stoklasa, 12. Vaníček, 30. Maxa, 70. Dobal, 90. Gondek. Rozhodčí: Němec – Petričák, Černý. ŽK: 4:3 (Císař, Peterka, M. Štochl, Brabec – Podhradský 2, Maxa). ČK: 0:1 (90. Podhradský). Diváků: 100.


SK Rudolfov – FK Protivín 1:2 (1:0)

Góly: 33. Toman (pen.) – 51. J. Vorel, 86. Z. Vorel. Rozhodčí: Boček – Šťastný, Pečenka. ŽK: 2:3 (Kocina, Pouzar – Zach, J. Vorel, Petr). Diváků: 100.


FK Olešník – FK Třebětice 2:2 (2:1)

Góly: 18. Solař (vlastní), 45. Lafata – 33. Habr, 82. F. Nehyba. Rozhodčí: Smola – Kaštánek, Petričák. ŽK: 2:3 (Vojta, Beko – Habr, R. Nehyba, F. Nehyba). Diváků: 150.


TJ Dražice – TJ Spartak Trhové Sviny 6:2 (4:0)

Góly: 4. a 30. Smrž, 15. Zatloukal (vlastní), 39. Januš, 82. L. Stuchlík, 90. Šmíd – 73. a 76. Pavel. Rozhodčí: Dunovský – Frček, Pravda. ŽK: 3:2 (Šmíd, Běhoun, Sváček – Horelica, Šafránek). Diváků: 102.


TJ Jiskra Třeboň - TJ Malše Roudné 1:1 (0:1)

Góly: 51. Průcha – 22. Míka. Rozhodčí: Dunovský – Frček, Brych. ŽK: 0:2 (Zíka, Wohlgemuth). Diváků: 250.


TJ Osek – TJ Sokol Sezimovo Ústí 4:0 (0:0)

Góly: 46., 71., 72. Šourek, 76. Hoch. Rozhodčí: Krčín – Jarolím, Bartůněk. ŽK: 2:5 (Brož, Šourek – Kupka, Trantýr, Škrábek, Staněk, Škarda). Diváků: 110.


TJ Blaník Strunkovice – FC Semice 0:2 (0:0)

Góly: 72. Šourek, 79. Blažek. Rozhodčí: Mrosko – Novotný, Barva. ŽK: 1:2 (Funda - J. Keclík 2). ČK: 0:1 (88. J. Keclík). Diváků: 200.


FC ZVVZ Milevsko – FK Junior Strakonice 3:0 (1:0)

Góly: 38. Hušek, 76. Smola (vlastní), 83. Souček. Rozhodčí: Kollmann – Kříž, Šťastný. ŽK: 2:2 (J. Hadáček, Petřík - Lízal, Janoch). Diváků: 200.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák