Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov se probudil až po přestávce. Jistebnice náskok uhájila

 
úterý, 1. října 2024, 10:27

Chýnovští nepotvrdili roli favorita a po vyloženě prospané první půli nakonec po divoké přestřelce odevzdali na domácím trávníku všechny body soupeři z Jistebnice.

Se zájmem očekávané okresní derby mezi domácím celkem, který se navnadil cennou výhrou před týdnem v Mladé Vožici, a týmem Jistebnice přineslo pro slabší nervové povahy dost velkou zatěžkávací zkoušku…

Příkladně bojující hosté totiž v prvním poločase na co sáhli, to jim spadlo do domácí branky a na ukazateli skóre svítilo již ve 36. min. až neuvěřitelných 0:4. S hosty přijela do Chýnova i velmi početná a hlasitá skupina fanoušků, která se nakonec dočkala po nervydrásajícím konci i nečekaného vítězství.

Hosté zahrozili hned ve 3. min., kdy nepokrytý Turnovec hlavičkoval ve vyložené pozici, ale jeho šanci zlikvidoval na brankové čáře domácí gólman Průša. V 8. min. domácí Štrouf trefil z úhlu jen brankáře Nováka, který si nadvakrát s jeho pokusem také poradil. V 9. min. se již hosté radovali, přesně k tyči zamířil Stoszek, ale proti byl praporek pomezního rozhodčího.

Ve 20. min. pak prošel do pokutového území hostů rychlý Mareš a zakončující F. Zadražil těsně minul poloodkrytou branku. Skóre se poprvé měnilo ve 21. min., kdy rychlostně výborně vybavený Kubec pláchl domácí obraně a přesnou střelou na zadní tyč nedal Průšovi šanci, (0:1). Hned o minutu později mohlo být srovnáno, ale střelu Štroufa zlikvidoval těsně na brankové čáře (nebo již za ní…) s pomocí své pravé tyče gólman Novák.

Hosté pak navýšili své vedení ve 28. min., kdy se do rozhozené domácí obrany prosadil dorážkou Turnovec (0:2). Ve 33. min. zahrávali hosté z 25 metrů Kubcem volný přímý kop a tvrdou střelou kolem špatně postavené domácí zdi dostal svůj celek již do třígólového vedení (0:3). A to ještě nebylo z hostující strany všechno, neboť hned ve 36. min. po špatném vyběhnutí Průši zvýšil hlavou jistebnický kapitán Stoszek již na (0:4) a z chýnovské tribuny se nesl na adresu domácích hráčů, čím dál častěji pískot.

Těsně před přestávkou mohl ve 44. min. alespoň snížit domácí kanonýr J. Rabiňák, ale v dobré pozici přestřelil Novákovu branku. Do šaten tak odcházeli daleko spokojenější hosté a domácí fanoušci při občerstvení v bistru jen nevěřícně kroutili hlavami, co se to s jejich týmem děje…

Začátek druhé půle však přinesl na hřišti zcela jiný obraz a Chýnovští během sedmi minut dokázali dvakrát skórovat. K útoku zavelela především nová posila domácích Pavel Nohava, který rozjížděl ve 2. půli řadu akcí. Nejdříve ve 47. min. po útoku po levé straně prostřelil Nováka J. Rabiňák (1:4) a hned v 52. min. skóroval přesnou střelou s pomocí levé tyče hostující branky domácí velezkušený Mládek (2:4).

Hosté se v těchto chvílích jen těžko dostávali ze své poloviny a domácí hrozili i nadále. V 65. min. se sice dostal do šance jistebnický střídající D. Ruber, ale Průša včas vyběhl a skóre se neměnilo. V 76. min. měl třetí gól domácích po rohu na kopačce M. Rabiňák, ale pohotový volej nasměroval jen do míst, kde byl připravený Novák. V 87. min. se již domácí třetí trefy dočkali, když střídající Kášek prostřelil vše, co mu stálo v cestě (3:4).

Domácí vrhli všechny síly do útoku, hosté jen odkopávali míče do bezpečí nebo do zázemí (v pokutovém území hostů se ocitl několikrát i gólman Průša), ale kýženého vyrovnání se již domácí celek již nedočkal, i když šance Rytíře nebo střídajícího Hodiny v šestiminutovém nastavení po gólu přímo volaly… Poté se ozvala píšťalka mladého hlavního sudího P. Vicana, kterému se utkání také příliš nepovedlo, neboť s jeho některými nepřesnými verdikty byli nespokojeni několikrát oba dva soupeři.

Josef Holub (trenér Chýnova): „Utkání rozhodl první poločas a náš strašidelný výkon! Soupeř hrál aktivně a dařilo se mu i střelecky. V šatně jsme si řekli, že máme na to 45 minut, abychom to odčinili a že důležité bude vstřelit brzy branku. To se nám podařilo a za prvních sedm minut jsme dvakrát skórovali. Je velká škoda, že jsme to nedotáhli alespoň k remíze. Nyní se musíme připravit na utkání v Nové Včelnici, která má jen o bod bod měně než my.“

Marek Mrzena (obránce Jistebnice): „Věděli jsme dobře, že především doma je Chýnov velice těžkým a nepříjemným soupeřem a navíc se tam hraje někdy v dost vypjaté atmosféře. V prvním poločase jsme se s tím velmi dobře vyrovnali, byli jsme aktivní a vytvořili jsme si čtyřgólový náskok. Druhá půle se však již hrála v režii domácích, zatlačili nás, snížili na rozdíl jediné branky a jsme velice rádi, že jsme vedení, někdy i se štěstím, nakonec udrželi.“

FC Chýnov – 1. FC Jistebnice 3:4 (0:4)

Góly: 47. J. Rabiňák, 52. Mládek, 87. Kášek – 21. a 33. Kubec, 28. Turnovec, 36. Stoszek. Rozhodčí: P. Vican - Šťastný, Svoboda, delegát: Vl. Eibl, ŽK: 3:2 (Václ. Hruška, F. Zadražil, Doubrava, Průša - T. Ruber, Stoszek), 120 diváků.

Chýnov: Průša – Mareš, Rytíř, Doubrava, Vl. Hruška (41. Václ. Hruška) – Štrouf, Nohava Mládek (81. Kášek), J. Rabiňák – M. Rabiňák (85. Hodina), F. Zadražil. Trenér Josef Holub.

Jistebnice: Novák – M. Popelka, T. Ruber, M. Mrzena, Houska – Turnovec (78. Fara), Studenovský, Buchtele, T. Popelka (58. D. Ruber) – Stoszek, (90. Podzimek), Kubec (90+3. Dvořák). Vedoucí mužstva P. Horčička.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer