Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplický lídr pokořil obranu Čkyně po dvou faulech v šestnáctce

 
pondělí, 30. září 2024, 09:29

Poslední zářijovou neděli hostili Kapličtí v domácím prostředí nebezpečnou Čkyni. V zápasech těchto dvou týmů obvykle moc gólů nepadá. To se potvrdilo i v tomto případě.

O první vážnější zakončení se postarali v desáté minutě domácí. Křížnou utaženou ránu vyslal Vaniš, gólman Miklas neméně povedeným zákrokem míč dokázal vytáhnout. Hostující brankář svůj tým podržel i o několik minut později. Po Vanišově autovém vhazování se ve vápně uvolnil Gutheis, mířil na bližší tyč pod břevno, Miklas se znovu zaskvěl. Poté povedenou část zápasu odehráli hosté, kteří dokázali být nebezpeční, a to především po standardních situacích.

V osmnácté minutě zahrával trestný kop ze strany Král, hlavičkující Gerold nasměroval míč jen do míst, kde byl připravený pozorný gólman František Říha. O několik minut později pokoušel střeleckou štěstěnu hostující Friedl, střelu po zemi si Říha pohlídal bez větších problémů. Nejblíže ke gólu měli Čkyňští v minutě sedmadvacáté. Rohový kop od pravého praporku zahrával Král, po přesném centru se k hlavičce dostal Gerold, dokázal Říhu překonat, ale spartakovce zachránila tyč a odražený míč skončil v rukavicích kaplického brankáře.

Hned v následující minutě se na hranici šestnáctky pěkně uvolnil Goretki, ale s přízemním zakončením neměl Petr Miklas žádné větší problémy. Pěknou rychlou akci sehráli Spartakovci ve čtyřiatřicáté minutě. Pastier na levé straně našel rozběhnutého Vaniše, který zatáhl balón po lajně, přihrávkou po zemi hledal před brankou spoluhráče, skluzující Fučík nasměroval míč jen do brankáře Miklase. Hostující gólman svůj tým v prvním poločase podržel ještě dvakrát. Přímý kop zahrával Gutheis, míč kroutil přes zeď k tyči, Miklas robinzonádou míč dostal z prostoru své svatyně.

V samotném závěru první půle Gutheis přesným centrem našel ve vápně Divokého, ten hlavou poslal míč k pravé tyči, Miklas dalším povedeným zákrokem uhájil čisté konto. Především díky jeho brankářským schopnostem skončil první poločas bez branek. Po změně stran brankových příležitostí a střeleckých pokusů ubylo. Dlouhé minuty se na hřišti nic vážnějšího nedělo.

Změnu přineslo až dvojnásobné střídání v domácích barvách. To, že měli trenéři šťastnou ruku, se ukázalo už po sedmi minutách. Za hostující obranu se dostal střídající Štrbačka, ve vápně byl faulován bránícím Friedlem a pískala se penalta. Tíhu okamžiku vzal na sebe Jiří Divoký a s přehledem překonal výborně chytajícího Petra Miklase – 1:0.

O několik minut později Kapličtí zahrávali trestný kop ze strany. Po centru Divokého hlavičkoval mimo bránu Štrbačka. Hosté ve snaze vyrovnat otevřeli obranu. V 76. minutě střetnutí Nowak poslal přesný pas za hostující obranu, Petr Gutheis prakticky z poloviny hřiště postupoval sám na branku, ve vápně byl faulován čkyňským kapitánem Turkem a druhý pokutový kop byl na světě. Opět si míč na bílý bod postavil Jiří Divoký a stejně jako v prvním případě mířil přesně – 2:0. Bylo rozhodnuto.

Zbývající čtvrthodina se již odehrávala v poklidu. Hosté se snažili, ale do příležitostí se nedostávali. Spartakovci dvoubrankové vedení uhájili do závěrečného hvizdu. Jejich výhra se nerodila lehce, hra do ideálu měla hodně daleko. Houževnatý soupeř nehodlal prodat svou kůži lacino. Díky výborně chytajícímu Miklasovi byli dlouho ve hře o bodový zisk, ale dva penaltové zákroky je o naděje připravily.

TJ Spartak Kaplice – SK Čkyně 2:0 (0:0)

Góly: 68. a 75. (obě z pen.) Divoký. Rozhodčí: Kollárik – Papáček, Brůžek. ŽK: 1:2 (Pastier – Kuta, Mikeš). Diváků: 187.

Kaplice: F. Říha – Pál, M. Hami, Behman, Pastier (76. J. Smolen) – Divoký, Nowak (83. Kuchař), Gutheis, Vaniš – Goretki (61. O. Říha), Fučík (61. Štrbačka). Trenér Ginzel.

Čkyně: P. Miklas – Friedl, Turek (82. Klose), Pinke, Mikeš – Schettini, T. Děd, Král, Kuta (76. Růžička) – Gerold (80. M. Miklas), A. Bujok. Trenér G. Bujok.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec