Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Čelo tabulky se opět vyrovnalo. Roudné vyhrálo, Strakonice jen remizovaly

 
neděle, 29. září 2024, 21:06

Jižní Čechy – V osmém kole krajského přeboru byli střelci docela produktivní. Rekordních devět gólů padlo v Protivíně, kde se ale více dařilo hostům z Milevska. Úctyhodných osm branek padlo v Třeběticích, kde se z vítězství 5:3 radovali rovněž hosté ze Strunkovic. Roudné doma s Rudolfovem dlouho prohrávalo, v posledních dvaceti minutách ale předvedlo gólovou smršť a vyhrálo 4:1. Stejným výsledkem vyhrála Třeboň v Sezimově Ústí. Pět gólů padlo také v utkání Trhové Sviny – Mirovice a ani tentokrát se Spartak prvních bodů nedočkal. Týn využil v utkání s Osekem dvojnásobnou přesilovku pouze k vyrovnání. Semice doma poprvé bodovaly, Dražice porazily 3:1. V nedělním šlágru remizovaly Strakonice s Olešníkem 2:2.

Třeboň si poněkud pošramotila svou pověst v minulém kole, kdy na domácím trávníku podlehla 0:3 předposlednímu Týnu nad Vltavou. Jiskře v tomto utkání citelně scházeli například kanonýr Martin Průcha nebo i Pavel Tůma. Do Sezimova Ústí Třeboňští cestovali již s oběma oporami a na hřišti nováčka chtěli předchozí prohru rozhodně odčinit. Tohoto úkolu se ujal rázně právě Průcha, který ve 23. minutě zajistil svému mužstvu vedení. Třeboň dominovala a o pět minut později už vedla po Hromádkově gólu 0:2. Domácí Radek Trantýr vykřesal gólem na 1:2 ještě v první poločase naději, na senzační domácí výhru nad Strakonicemi však Sokol nenavázal. Čtyři minuty před koncem první části zápasu proměnil třeboňský Tůma penaltu a Zítek ve druhé půli výhru hostů potvrdil čtvrtým gólem.

Fotbalisté Semic konečně zabrali i doma a po předchozích porážkách s Olešníkem a Rudolfovem naplno bodovali na svém hřišti proti Dražicím. Po pátečním lijáku se hrálo na podmáčeném hřišti a balón místy zastavovaly louže. Kombinace na tomto terénu vázla a silnou zbraní obou týmů byly v těchto podmínkách standardní situace. Z nich padly tři branky ze čtyř a všechny dali domácí. Už ve 4. minutě se do vlastní sítě trefil nešťastně Luděk Zborník. Další semičtí střelci už mířili do správné brány. V 18. minutě vyrovnal Pavel Keclík a na další góly museli diváci čekat až do 74. minuty. Semice byly lepším mužstvem a jejich zaslouženou výhru podtrhli v závěrečné čtvrthodině Blažek a Pavel Keclík.

Fotbalisté Roudného završili anglický týden výhrou 4:1 nad Rudolfovem. Vítězství Malše se ovšem nerodilo vůbec lehce, neboť Rudolfov byl velice houževnatým soupeřem. Hosté hráli důsledně a koncentrovaně vzadu a ve 12. minutě se navíc ujali zásluhou Marka Sládka vedení. Roudenští marně hledali na soustředěnou obranu soupeře recept a tato taktika Rudolfovu vycházela až do 68. minuty. Pak vyrovnal Viktor Kadlec a odstartoval ofenzivní smršť. Na bránu Rudolfova se valil jeden útok za druhým a další góly na sebe nenechaly čekat. „Věřil jsem, že když budeme trpěliví, zápas zvládneme. Po vyrovnávacím gólu jsme si začali věřit,“ ulevilo se po zápase trenérovi Malše Pavlu Cepákovi.     

Gólové hody byly k vidění v Protivíně, kam zavítalo Milevsko. Diváci viděli devět gólů, většina z nich ale nejspíš spokojená nebyla, neboť domácí tým prohrál 3:6. „Diváci museli být z takového utkání nadšení, my trenéři už možná o trochu méně,“ přiznal milevský trenér Tomáš Smrčina. Své svěřence nicméně pochválil za to, že ani po té, co během chvilky ztratili dvoubrankové vedení, neztratili hlavu a utkání v poklidu dovedli do vítězného konce. Začátek vypadal jako v akčním filmu. V 10. minutě Milevsko vedlo už 0:2. Protivínu pak ale stačilo šest minut, aby zásluhou Petra a Zemana vyrovnal. V 19. minutě si ale vzduchotechnici vzali vedení zpět a již ho nepustili. Protivín skóroval už jen jednou, když na začátku druhé půle kapitán Vorel snížil na 3:4. „Hosté se v Protivíně ukázali v tom nejlepším světle,“ uznale pokýval hlavou šéf domácího klubu Václav Křišťál.

Vltavotýnské povzbudila jejich první výhra, které před týdnem dosáhli na hřišti silné Třeboně. Překvapivé tři body z venku ale Týn doma nepotvrdil a s Osekem pouze remizoval. Domácí přitom značnou část utkání odehráli v početní výhodě. Ještě před koncem poločasu byl totiž vyloučen hostující Kůst a v 68. minutě viděl červenou kartu také Zhyhora. „Soupeř měl od sedmdesáté minuty o dva hráče méně, my jsme ho ale kvůli naší netrpělivosti a nepřesnostem nedokázali potrestat,“ litoval trenér Týna Jan Meidl. Dobal sice vyrovnal, další góly ve své síti už ale hosté nedovolili. „Bod má pro nás hořkosladkou příchuť, domácí chtěli hodně vyhrát a zápas podle toho vypadal,“ hodnotil zápas trenér Oseku Václav Hegenbart.

Téměř čtyři stovky diváků se přišly podívat na souboj vedoucích Strakonic s dalším aspirantem na celkové prvenství, Olešníkem. Ti viděli duel dvou odlišných poločasů. Domácí hráli v první půli dost zataženě, Olešník naopak dobře kombinoval a od 26. minuty vedl gólem Davida Lafaty. Nestárnoucí kanonýr v dresu Olešníku nastoupil tentokrát v základní sestavě a jeho přítomnost na hřišti byla znát. Strakonice se ale po přestávce zlepšily a do druhého poločasu vtrhly jako uragán. Kubeš nejprve v 58. minutě vyrovnal, a hned o dvě minuty dal Míčka vedoucí gól Strakonic. „Bohužel jsme se pak podvědomě zatáhli a chtěli bránit výsledek,“ řekl trenér Strakonic Přemysl Šroub. Olešník toho využil a v 76. minutě Martinec zaslouženě vyrovnal. „Při troše štěstí jsme mohli dát vítězný gól, celkově však plichta odpovídá průběhu zápasu,“ přidal svůj postřeh kouč Olešníku Roman Chlumecký.

O první body bojovali hráči Spartaku Trhové Sviny doma s Mirovicemi. V nervy drásajícím utkání tahali za delší konec hosté a Trhovým Svinům nenechali ani bod. Na vedoucí branku mirovického Petra Dolejše rychle zareagoval domácí Jiří Macák, v poločase ale byli spokojenější Mirovičtí, když do kabin šli s jednobrankovým náskokem. Matěj Štochl hosty hned na začátku druhé půle uklidnil třetím gólem, rozhodnuto ale zdaleka nebylo. Ota Šafránek záhy snížil na 2:3 a krátce na to šel předčasně pod sprchy autor třetí mirovické branky Štochl. Trhovosvinenští hráli v závěru ve snaze o vyrovnání vabank, kýžené branky, která by jim zajistila aspoň bod, se ale nedočkali. „Byly to nervy až do konce, prostě blázinec. Odjížděli jsme ale s pocitem štěstí,“ řekl k zápasu trenér Mirovic Michal Čadek.

Střelci se činili i v duelu Třebětice – Strunkovice. Padlo celkem osm branek, spokojený byl ale jen jeden tým, a tím byl strunkovický nováček. Dal o dva góly víc než domácí, kteří zahodili řadu šancí, dokonce i penaltu a nastřelili břevno. Rušný zápas se vyvíjel jako na houpačce. Letní posila Strunkovic, Michal Požárek, poslal hosty po čtvrthodině hry do vedení. Třebětice, hnány 350 skvělými fanoušky, zápas během příští čtvrthodiny otočily. Krátce před pauzou však Požárek proměnil penaltu a v poločase to bylo 2:2. Gólové hody byly k vidění i ve druhé části utkání. V 52. minutě rozjásal domácí fanoušky Filip Nehyba a Třebětice poprvé v zápase vedly. Z domácí strany to ale bylo vše a pak už na hřišti kralovali hosté. Michal Požárek završil v předposlední minutě hattrick a svým třetím gólem v utkání upravil na konečných 3:5. Třebětice pošesté za sebou nebodovaly.

Výsledky 8. kola krajského přeboru:


TJ Sokol Sezimovo Ústí – TJ Jiskra Třeboň 1:4 (1:3)

Góly: 35. Trantýr -  23. Průcha, 28. Hromádka, 41. Tůma (pen.), 86. Zítek. Rozhodčí: Kaštánek – Dunovský, Kollárik. ŽK: 2:0 (Škarda, Pajer). Diváků: 100.


FC Semice – TJ Dražice 3:1 (1:1)

Góly: 18. a 80. P. Keclík, 74. Blažek – 4. Zborník (vlastní). Rozhodčí: Pečenka – Bartůněk, Frček. ŽK: 3:2 (Listopad, Micka, Šourek – Hornát, L. Stuchlík). Diváků: 108.


TJ Malše Roudné – SK Rudolfov 4:1 (0:1)

Góly: 68. a 76. Kadlec, 73. Šrámek, 81. Vařil – 12. Sládek. Rozhodčí: Ondřej – Novotný, Vejčík. ŽK: 3:3 (Vogl, Zíka, Kadlec – Sládek, Dvořák, Tlamsa). Diváků: 100.


FK Protivín – FC ZVVZ Milevsko 3:6 (2:4)

Góly: 14. Petr, 16. Zeman, 53. J. Vorel – 19. a 43. J. Hadáček, 3. Kortan, 10. Bílý, 57. Přibyl, 76. F. Hadáček. Rozhodčí: Šťastný – Boček, Kaštánek. ŽK: 1:1 (Říský – Volf). Diváků: 150.


FK Týn nad Vltavou – TJ Osek 1:1 (0:1)

Góly: 69. Dobal – 12. Hoch. Rozhodčí: Novotný – Dimitrov, Vejčík. ŽK: 3:4 (Brom, Mezera, Houska – Kůst 2, Hoch, Brabec). ČK: 0:2 (43. Kůst, 68. Zhyhora). Diváků: 120.


FK Třebětice – TJ Blaník Strunkovice 3:5 (2:2)

Góly: 23. Žurek (vlastní), 29. Trávníček, 52. F. Nehyba – 16., 42. (pen.) a 89. Požárek, 73. Hromíř, 82. Koloušek. Rozhodčí: Frček – Kollmann, Boček. ŽK: 2:2 (Solař, P. Švarc – Vojtíšek, Dvořák). Diváků: 350.


TJ Spartak Trhové Sviny – SK Mirovice 2:3 (1:2)

Góly: 22. Macák, 60. Šafránek – 20. Dolejš, 32. Čadek, 52. M. Štochl. Rozhodčí: Brych – Krčín, Mrosko. ŽK: 3:5 (Vrábek, Tomek, Horelica – M. Štochl 2, Císař, Pechar, Čadek). ČK: 0:1 (63. M. Štochl). Diváků: 80.


FK Junior Strakonice – FK Olešník 2:2 (0:1)

Góly: 58. Kubeš, 60. Míčka – 26. Lafata, 76. Martinec. Rozhodčí: Pravda – Němec, Trkovský. ŽK: 2:3 (L. Bálek, Míčka – Toth, Martinec, Lafata). Diváků: 391.                        

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Ján Honza, Jan Škrle