Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Už jsme ani nevěděli, jaký máme pokřik, směje se Muž kola Vladimír Dobal z Týna nad Vltavou

 
pátek, 27. září 2024, 14:33

Týn nad Vltavou – Sedmé kolo krajského přeboru se neslo ve znamení remíz, ale jeden překvapivý výsledek i tak přineslo. Zrodil se v Třeboni, kde zvítězil Týn nad Vltavou hladce 3:0 (3:0). Jednalo se pro něj o premiérové vítězství v letošní sezoně, na němž měl největší zásluhu dvougólový Vladimír Dobal (36), který si tak řekl o titul Muž kola.

V Třeboni jste si připsali první vítězství v nové sezoně. Spadl vám velký kámen ze srdce, že to konečně vyšlo?

To je jasné. Už jsme se s klukama dívali, kdy jsme naposledy vyhráli. Bylo to někdy kolem 5. května, a to už je tak dávno, že jsme ani po zápase nevěděli, jaký máme pokřik, protože si ho už nikdo nepamatoval (smích). Čekání bylo dlouhé, takže jsme samozřejmě nadšení.

Kudy vedla cesta ke všem bodům?

Vítězství se zrodilo pro nás až nečekaně lehce, protože bylo po půlhodině rozhodnuto. Povedly se nám dvě akce, jeden roh a sami jsme cítili, že soupeř není v úplně ideálním rozpoložení. Neměl ani ideální sestavu, takže jsme viděli, že asi s takovým výsledkem nebude mít sílu něco udělat. Bylo důležité neinkasovat do přestávky, a po změně stran se už zápas spíše dohrával, takže pro diváky moc atraktivní nebyl.

Jak moc je pro vás tato výhra důležitá z hlediska psychiky?

Bude důležitá, pokud ji potvrdíme doma. Jak se říká, body se musí sbírat v nějaké sérii. Pokud někde se štěstím vyhrajete venku, kde to nečekáte, a potom to doma nepotvrdíte se soupeřem, který je na vaší úrovni, je to vítězství napůl k ničemu. Budeme tedy rádi, když se nám s Osekem podaří bodovat, pak by naše výhra v Třeboni měla velký význam.

Na třeboňském trávníku jste skóroval dvakrát. Po jakých situacích?

Jednalo se o hezké propadlé balóny za obranu. Hrál jsem na nezvyklém postu skoro útočníka, měl jsem se pohybovat někde vepředu. Byl jsem výše, než obvykle hraju. Při prvním gólu jsem udělal kličku gólmanovi a dával jsem do prázdné branky. Při druhém propadl míč trochu se štěstím a povedla se mi střela z vápna. Za deset minut přidal Pepa Brom branku po rohu a bylo vlastně rozhodnuto.

Teď doma přivítáte Osek, který má výsledky nevyzpytatelné. Co od tohoto souboje očekáváte?

Sami nevíme. Jednou jsme s Osekem schopni vyhrát vysokým rozdílem a příště zase prohrát. Je to soupeř, u kterého nikdy nevíte. Je mi jasné, že budou chtít také potvrdit body z minulého kola. Jsou na tom stejně jako my, bodů moc na kontě nemají a také se v tabulce motají dole jako my. Utkání bude důležité pro oba týmy a myslím, že bude vyrovnané. Komu se podaří lépe začátek, ten bude mít podle mého názoru navrch.

V tabulce vám zatím patří čtrnáctá příčka. Jak velké zklamání to je?

Abych řekl pravdu, úplně překvapení to pro nás není. Když jsme viděli v létě rozlosování, zděsili jsme se. Byl pro nás brutální, protože jsme v prvních šesti kolech neměli slabšího soupeře, nebo alespoň takového, který by byl na naší úrovni. Potvrdilo se to. I když jsme některé zápasy neodehráli špatně, jak to vypadá podle výsledků, body nepřišly. Hraje se pak těžko, když máte po pátém kole na kontě jen bod, ale trochu jsme s tím počítali. Musíme se pokusit nasbírat co nejvíce bodů do konce podzimu, abychom na jaře měli vůbec o co hrát.

Říkali jste si v kabině, kolik by bylo potřeba získat bodů pro klidné jaro?

To jsme si nevytýčili, ale ideální by bylo, kdyby dole zůstaly jeden dva týmy, které by byly bodově odskočené. Když máte do jara náskok třeba šesti bodů, je to fajn a lépe se pak v zimě pracuje, než kdybychom tam zůstali nalepení a čtyři týmy byly na dvoubodovém rozdílu. Ale nekalkulujeme, co bude, a žijeme s tím, jak to je.

Ideální jedenáctka 7. kola KP


Jan Dvořáček (Semice)

Ondřej Souček (Milevsko), Radek Tyrpák (Rudolfov), Roman Zahrádka (Strakonice), Jakub Polanský (Protivín)

Viacheslav Zhyhora (Osek), David Neužil (Sokol Sez. Ústí), Patrik Vařil (Roudné)

Jakub Toth (Olešník), Vladimír Dobal (Týn nad Vltavou), Daniel Januš (Dražice)

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák