Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nabitý program Absolutu. Se Slavií prohrál až na penalty, z Kadaně si přivezl vítězství a v pátek hostí Chotěboř

 
čtvrtek, 26. září 2024, 18:40

Absolut Černý Dub minulý týden naplno vstoupil do ročníku 2024/2025. V „anglickém“ týdnu se nejprve utkal v rámci Poháru SFČR v atraktivním duelu se Slavií Praha, které podlehl až v penaltovém rozstřelu, a v pátek úspěšně vstoupil do nové sezony 2. Futsal ligy v Kadani. Tento pátek hostí v českobudějovické Sportovní hale od 20:30 Bocu Chotěboř.

Pondělní večer 16. září patřil ve Sportovní hale navzdory tehdejšímu nepříznivému počasí futsalu. Lákavé střetnutí mezi domácím Absolutem a věhlasnou Slavií Praha si nenechaly ujít téměř dvě stovky diváků a návštěvy nemohly litovat. Jihočeši byli favoritovi přinejmenším vyrovnaným soupeřem. Do vedení šli sice v 5. minutě „sešívaní“, ale do kabin odcházeli s vedením 2:1 domácí. Vstup do druhého poločasu se však vydařil lépe slávistům, kteří zanedlouho vedli 3:2. Vedení o jednu branku se Pražanům dařilo vždy udržovat, nicméně Absolut dokázal i počtvrté v utkání vyrovnat, a tak se po výsledku 5:5 v základní hrací době šlo do penalt.

V nich bohužel autor hattricku Marek Kalousek ve třetí sérii orazítkoval jen tyč a vítězem regionální skupiny 3 Poháru SFČR se stal loni bronzový tým 1. Futsal ligy, který postoupil do republikového čtvrtfinále této soutěže. Pro soupeře z jihu Čech však měl jen slova chvály: „Absolut předvedl, jakým způsobem a nasazením dokázal vyhrát druhou ligu a byl nepříliš koncentrované Slavii rovnocenným soupeřem!“ stálo v hodnocení na webu Pražanů, s nímž souhlasil i hráč „sešívaných“ Martin Brychta: „Smekám klobouk nad individuální kvalitou soupeřových hráčů z Absolutu, jsou to šikovní kluci, dělali nám problémy a my jsme se s tím nedokázali srovnat.“

Po vypadnutí z pohárové soutěže čekalo na svěřence trenéra Radima Staňka v pátek úvodní druholigové kolo, v němž se představili na palubovce dalekého Betisu Kadaň. Vstup do utkání patřil domácím, kteří potrestali zaváhání při bránění rohového kopu a dostali se do vedení. Futsalisté Absolutu však postupně přebrali iniciativu, stejně jako v utkání proti Slavii dokázali do poločasu stav utkání otočit na 2:1 a v rozmezí 26. – 31. minuty pak dalšími třemi brankami i rozhodnout. Střelecky se znovu dařilo Kalouskovi, který i v tomto duelu zaznamenal hattrick a na úspěšném vstupu do nového ročníku měl lví podíl.

Pokračování 2. Futsal ligy je na programu již tento pátek. V rámci 2. kola budou Černodubští futsalisté od 20:30 hostit v českobudějovické Sportovní hale Bocu Chotěboř. Majitelé vstupenek z utkání proti Slavii mají vstup zdarma.

Napsal(a) Redakce | Foto Lukáš Hoďánek