Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: V dohrávkách šestého kola uspěly domácí týmy. Naplno bodovaly Roudné i Milevsko

 
středa, 25. září 2024, 15:24

Jižní Čechy – V úterý byly na programu dvě dohrávky 6. kola, které bylo kompletně odloženo kvůli povodním. Malše Roudné přerušila šňůru tří zápasů bez výhry a proti Olešníku si připsala tři body. Domácího prostředí naplno využilo i Milevsko, které po změně pořadatelství porazilo povodní postižené Sezimovo Ústí přesvědčivě 3:0. Zbylé zápasy se hrají v pondělí 28. října na státní svátek.

Roudné šlo do utkání s Olešníkem s cílem zvítězit, neboť ani v jednom z předchozích tří duelů nevyhrálo. V prvním poločase to ale na přerušení nepříjemné série příliš nevypadalo, i když se Roudné ujalo ve 24. minutě po hlavičce Václava Míky vedení. Zvlášť, když Olešník dvěma slepenými góly otočil skóre a obrana Malše v tu chvíli hořela jako papír. Roudnému ale pomohl vyrovnávací gól do šatny, když ani obrana Olešníku nebyla zdaleka stoprocentní. Další hrubku vyrobili hostující zadáci v 63. minutě a Navrátil ji potrestal gólem na 3:2. Domácí tým definitivně uklidnil proměněnou penaltou Viktor Kadlec. Závěrečný nápor Olešníku byl platonický a tři body tak zůstaly v Roudném. „Za druhou půli jsme si tři body zasloužili. Jsem rád, že jsme proti tak silnému soupeři přerušili šňůru bez výhry,“ řekl k zápasu trenér roudenské Malše Pavel Cepák.

Sezimovo Ústí podalo v Milevsku sympatický a nebojácný výkon, na domácího favorita to ale nestačilo a vzduchotechnici zvítězili nakonec přesvědčivě 3:0. "Utkání s velmi dobrým soupeřem se nám výsledkově nepovedlo, klukům ale nemohu nic vytknout," prohlásil trenér Sezimáku Miroslav Jelen. Hosté se snažili hrát konstruktivně a vysoko napadat, domácí obrana však byla bezchybná. Naopak Jaroslav Hadáček dal ve 28. minutě vedoucí gól Milevska. Hosté nic nevzdali a ve druhém poločase se jim dokonce chvílemi dařilo zatlačit domácí na jejich polovinu. Hraje se ale na góly a v tomto jasně dominovalo Milevsko. Druhý gól Jana Huška v 73. minutě hosty definitivně zlomil. Zbytek zápasu si domácí pohlídali a střídajícím Kahounem přidali ještě jednu branku. „V některých fázích zápasu nám chyběla odvaha hrát v prostoru tři na tři, jinak ale kluci podali výkon, jaký od nich chceme,“ byl spokojený trenér Milevska Tomáš Smrčina.

Výsledky dohrávek 6. kola krajského přeboru:


TJ Malše Roudné – FK Olešník 4:2 (2:2)

Góly: 45. a 67. (pen.) Kadlec, 24. Míka, 63. Navrátil – 34. Martinec, 39. Beko. Rozhodčí: Kaštánek – Novotný, Valeš. ŽK: 2:1 (Kadlec, Vařil – Gutwirth). Diváků: 100.


FC ZVVZ Milevsko – TJ Sokol Sezimovo Ústí 3:0 (1:0)

Góly: 28. J. Hadáček, 73. Hušek, 81. Kahoun. Rozhodčí: Frček – Dunovský, Pravda. ŽK: 1:2 (Kotrba – Škarda, Neužil). Diváků: 100.    

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lukáš Hoďánek