Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Z nejlepší osmičky týmů bodovaly naplno jen Strakonice. Týn zaznamenal v Třeboni první výhru

 
neděle, 22. září 2024, 20:28

Jižní Čechy – V 7. kole krajského přeboru skončilo pět zápasů z osmi nerozhodně. K šesté remíze se schylovalo v neděli v podvečer ve Strakonicích, domácí ale tři minuty před koncem rozhodli o výhře nad Třeběticemi. Remízou skončil šlágr mezi Olešníkem a Protivínem a také další tahák kola Milevsko – Roudné. Největším překvapením kola je prohra Třeboně s Týnem nad Vltavou.

V loňské sezóně bylo hřiště v Mirovicích téměř nedobytnou tvrzí, a to částečně platí i letos. Nikdo tady zatím nevyhrál, ani Mirovičtí, kteří na domácí prostředí vloni hodně spoléhali. Po Třeboni a Dražicích si z Mirovic odvezly bod v okresním derby také Semice. Domácí dvakrát vedli, Semičtí ale v obou případech dokázali skóre dorovnat. Do vedení poslal Mirovice v 18. minutě Jakub Brabec z penalty. Výhodu pokutového kopu dostaly na začátku druhé půle i Semice a Pavel Keclík vyrovnal. Na gól Matěje Štochla zase dokázal odpovědět Jakub Hrala. Stínem utkání bylo zranění mirovického Radka Převrátila. „Opět jsme nedokázali ve skóre odskočit na rozdíl dvou branek,“ litoval trenér Mirovic Michal Čadek.

Duel mezi Rudolfovem a Sokolem Sezimovo Ústí ovlivnila červená karta pro domácího Baščevana již ve 33. minutě zápasu. Rudolfov byl do té doby lepším týmem, v oslabení ale jeho šance na tříbodový zisk klesly. Hosté však s přesilovou hrou nenaložili vůbec dobře. Již po čtyřech minutách využil Vojtěch Zach nedůslednosti zadáků Sokola a poslal Rudolfov do vedení. Ještě do poločasu však prokázal čich na góly David Neužil a ve 41. minutě vyrovnal. Ve druhém poločase se očekávala převaha Sezimova Ústí, hosté však prokázali malý hlad po vítězství a domácí bránu téměř neohrožovali. Výjimkou byla výstavní střela Kabeše, který svou střelu zpoza vápna namířil v 87. minutě jen do břevna.

V utkání Milevsko – Roudné se úspěšný střelec nenašel a zápas dospěl k bezbrankové remíze. Hosté měli ke gólu nejblíže v úvodních deseti minutách, kdy dvakrát trefili pouze brankovou konstrukci. Domácí hrozili zejména ze standardních situací, ve vápně vytvořili několik nebezpečných závarů, gól ale v první části nepadl. Ve druhém poločase už to byla především taktická bitva s minimem šancí. Oba týmy hrály bojovně a s velkým nasazením, avšak bez zbytečných záludností. Po žluté kartě musel rozhodčí Dunovský sáhnout jen v jednom případě. „Za druhý poločas byla remíza spravedlivá. V prvním jsme ale měli dát góly a zápas dotáhnout do vítězného konce,“ myslí si trenér Roudného Pavel Cepák.

Jen z hlavních taháků kola byl k vidění v Olešníku, kam zavítal Protivín. Olešník nastoupil už bez obránce Nohavy, který již válí v I. A třídě v dresu Chýnova. Souboj dvou týmů z čela tabulky skončil nerozhodně 2:2. Protivínští dokázali, podobně jako v Roudném, smazat dvougólové vedení domácího celku. Vyrovnávací gól dal po rohovém kopu v páté minutě nastavení Jakub Rauscher. Domácí mrzela neproměněná šance ve druhém poločase za stavu 2:0. „Kdybychom dali na 3:0, bylo by nejspíš rozhodnuto. Dělba bodů je dle průběhu asi zasloužená,“ řekl k remíze kouč Olešníku Roman Chlumecký. Olešník šel v prvním poločase do dvougólového vedení po pěkných akcích zakončených Jakubem Tothem. Ve druhé půli dostal Protivín domácí tým pod tlak a Jakub Rauscher dvěma góly v poslední čtvrthodině zajistil hostům bod.

Osek zaznamenal první domácí vítězství v sezóně, proti houževnatému soupeři z Trhových Svinů to ale v úvodu neměli domácí jednoduché. „Pro nás to bylo těžké hlavně psychicky, konečně jsme ale doma potěšili naše fanoušky,“ uvedl trenér Oseku Václav Hegenbart. O výsledku rozhodla třígólová smršť domácího celku v závěru prvního poločasu, kdy postupně skórovali Němeček, Zhyhora a Hoch. Ve druhém poločase už to byla ze strany Spartaku křeč a Zhyhora upravil svým druhým gólem na konečných 4:0. „Do 27. minuty jsme Osek do ničeho nepustili, pak ale domácí proměnili všechny tři své šance,“ řekl po dalším debaklu trenér Trhových Svinů Martin Písko.

Nováček ze Strunkovic všechny tři své venkovní zápasy vyhrál a favoritem byl i v Dražicích. Dražičtí ale uhráli už čtvrtou remízu v sezóně a přerušili tak vítěznou sérii Strunkovic venku. Domácí do utkání vlétli jako uragán, skóre ale otevřeli v 17. minutě hosté, kdy se hned z prvního protiútoku prosadil Adam Kadlec. Poločas skončil 0:1. Také druhý poločas začali domácí aktivně, avšak v 63. minutě jim zasadil druhý úder Tomáš Koloušek. Dražice však druhý inkasovaný gól nezlomil, pokračovaly ve velkém nasazení a odměnou za bojovnost jim byly góly Daniela Januše, který dvěma proměněnými penaltami v 68. a 85. minutě vyrovnal na 2:2. „Hosté se asi cítili ukřivdění, z našeho pohledu to ale byla spravedlivá remíza,“ řekl k zápasu vedoucí domácího mužstva Vlastimil Stuchlík.

Nejpřekvapivější výsledek víkendu se zrodil v Třeboni, kde ambiciózní Jiskra podlehla jednoznačně 0:3 do té doby předposlednímu Týnu nad Vltavou. Domácí hráli bez potrestaného kanonýra Martina Průchy a zápas nezvládli. Jiskře se nepovedl zejména první poločas, kdy inkasovala tři góly. Ve druhé půli se Třeboňští zlepšili, hosté je ale k ničemu vážnějšímu nepustili. „Zápas jsme prohráli kvůli chybám v obraně a nedůrazu v útočné fázi,“ smutnil třeboňský trenér Karel Bicenc. Jeho vltavotýnský protějšek Jan Meidl byl pochopitelně mnohem spokojenější. „Podařil se nám vstup do zápasu a spadla z nás tréma,“ okomentoval první podzimní výhru trenér Týna.

Strakonice se na vítězství s Třeběticemi dost nadřely, roli favorita ale potvrdily a tři body nakonec i s notnou dávkou štěstí uhrály. Domácí se ujali vedení už v deváté minutě a jeden gól jim ještě nebyl uznán. Třebětičtí měli po vyrovnávací brance ve druhém poločase navrch, utkání ale strhli v 87. minutě na svou stranu domácí. „Tým ukázal svou sílu, až do poslední chvíle jsme věřili v zisk tří bodů,“ řekl trenér Strakonic Přemysl Šroub. Výsledek byl pro Třebětice krutý, protože na hřišti vedoucího týmu tabulky odehrály dobré utkání. „Zápas se mi hodnotí těžko, neboť jsme prohráli gólem tři minuty před koncem ze standardky, kterou bychom si měli pohlídat,“ byl zklamaný kouč Třebětic Roman Lukáč.

Výsledky 7. kola krajského přeboru:


SK Mirovice - FC Semice 2:2 (1:0)

Góly: 18. Brabec (pen.), 63. M. Štochl – 54. P. Keclík (pen.), 71. Hrala. Rozhodčí: Trkovský – Lepič, Kaštánek. ŽK: 4:4 (Císař, Brabec, Kocourek, M. Viták – Kačírek, Václavík, Kapinus, Řezáč.). Diváků: 150.


SK Rudolfov - TJ Sokol Sezimovo Ústí 1:1 (1:1)

Góly: 37. Zach - 41. Neužil. Rozhodčí: Pravda – Smola, Kříž. ŽK: 4:4 (Baščevan 2, Teringl, Pouzar – Kupka, Trantýr, Staněk, Čech). ČK: 1:0 (33. Baščevan). Diváků: 80.


FC ZVVZ Milevsko - TJ Malše Roudné 0:0

Rozhodčí: Dunovský – Frček, Brych. ŽK: 0:1 (Míka). Diváků: 160.


FK Olešník – FK Protivín 2:2 (2:0)

Góly: 10. a 44. Toth – 79. a 95. Rauscher. Rozhodčí: Lepič- Kaštánek, Trkovský. ŽK: 1:2 (Beko - Zach, J. Vorel). Diváků: 150.


TJ Osek – TJ Spartak Trhové Sviny 4:0 (3:0)

Góly: 32. a 63. Zhyhora, 27. Němeček, 45. Hoch (pen.). Rozhodčí: Boček – Šťastný, Kollmann). ŽK: 1:0 (Gondek). Diváků: 85.


TJ Dražice – TJ Blaník Strunkovice 2:2 (0:1)

Góly: 68. a 85. Januš (obě z pen.) -17. Kadlec, 63. Koloušek. Rozhodčí: Němec – Petričák, Černý. ŽK: 1:2 (Januš - Koloušek, Fajtl). Diváků: 180.


TJ Jiskra Třeboň – FK Týn nad Vltavou 0:3 (0:3)

Góly: 5. a 26. Dobal, 35. Brom. Rozhodčí: Mrosko – Pečenka, Krčín. ŽK: 1:4 (Kubata – Dobal, Stoklasa, Maxa, Podhradský). Diváků: 150.


FK Junior Strakonice - FK Třebětice 2:1 (1:0)

Góly: 9. Krejčí, 87. Zahrádka – 56. Habr. Rozhodčí: Jeřábek – Kaštánek, Němec. ŽK: 3:2 (Pomej, L. Bálek, Janoch – Habr, P. Švarc). Diváků: 250.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák