Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rozjetá Kaplice v Jankově nezaváhala

 
Dnes, 09:57

Jankov – Již v pátek odehráli kaplický Spartak další utkání šesté ligy. Zavítal na půdu loni ještě krajského Jankova. Týmy se před zápasem nacházely na opačných koncích tabulky. Zatímco domácí se krčili na posledním místě s nulou bodů na svém kontě, Kapličtí se bez ztráty jediného bodíku vyhřívali na prvním místě tabulky.

Domácí trenér Kročák se musel vypořádat s absencí distancovaných Komárka a Bürgera. Mezi tři domácí tyče se tak postavil nestárnoucí David Hrubý. Ani hostující trenérský štáb neměl k dispozici plnohodnotný kádr. Hrací plocha byla velmi dobře připravená, ale s přibývajícími minutami se na měkkém terénu objevovaly nerovnosti.

Od úvodních minut měli míč častěji na svých kopačkách hosté. Domácí se zatáhli do obranné ulity a snažili se o pozorné bránění. A to se jim dá se říct i dařilo, Spartakovce do vyložených šancí nepouštěli. V páté minutě pokoušel střelecké štěstí Divoký, po Pálově přihrávce pálil z dvaadvaceti metrů vedle brány. Přesnější střelu vyslal na domácího brankáře ve čtrnácté minutě Goretki, přízemní ránu k levé tyči dokázal Hrubý vyrazit. Ve dvacáté minutě domácí bez úhony přečkali i závar, který nastal před jejich svatyní po standardní situaci.

Územní převahu Spartakovci zužitkovali až v minutě sedmadvacáté minutě. Hosté zahrávali několik rohových kopů po sobě, po tom posledním se k opakovanému centru dostal Vaniš, bránící hráči Jankova jej odvrátili jen k Denysu Behmanovi, který šťastnou tečovanou střelou překonal brankáře Hrubého – 0:1. Mohl tak oslavit premiérový gól v dresu kaplického áčka.

Domácí se k první přímé střele na hostujícího brankáře dostali až osm minut před odchodem do kabin. Střelu po zemi vyslal Bohoněk, se slabým pokusem neměl Říha sebe menší problémy. Do kabin na poločasovou přestávku odcházeli hosté s jednobrankovým náskokem v zádech.

Úvodní šanci druhého dějství měli po devíti minutách hry hosté. Při rychlém protiútoku si Divoký vyměnil míč s Gutheisem, dostal se až před gólmana, ale střelou po zemi nedokázal dobře vyběhnutého Hrubého překonat.  V dalších minutách se Jankovští vzepjali a snažili se smazat jednogólové manko. V 62. minutě střetnutí po chybné Pálově rozehře se k míči lacino dostal Kysela, vyslal povedenou křížnou střelu, ale hostující kapitán František Říha bravurním zákrokem míč vytěsnil nad břevno. Následoval rohový kop z pravé strany, po centru Točíka hlavičkoval v gólové pozici Legdan, ale jen do míst, kde byl připravený hostující brankář, jenž dokázal míč vyboxovat.

Definitivně se rozhodlo o pár minut později. Z pravé strany centroval do vápna Gutheis, odvrácený míč si za vápnem našel Jiří Divoký, udělal si prostor ke střele a tečovanou ranou překonal bezmocného gólmana Hrubého – 0:2. Druhý inkasovaný gól vzal domácí veškerou naději a ve zbylém čase už možnosti přibývali jen na straně hostů. V 76. minutě se z pravé strany po brankové čáře do vápna protáhl Nowak, zpětnou přihrávkou oslovil Fučíka, ale ten ranou z první branku Jankova minul. O chvíli později Divoký křížným pasem přenesl hru na pravou stranu na střídajícího Ondřeje Říhu, který se protlačil do vápna a z ostrého úhlu křížnou střelou po zemi dostal míč za záda jankovského brankáře – 0:3. Po pěti minutách na hřišti vstřelil premiérový gól v kaplickém áčku.

V 87. minutě měli hosté výhodu přímého kopu z velmi dobré střelecké pozice. Střela Gutheise se otřela o levou tyč. Krátce na to Divoký vytvořil další gólovku pro Ondřeje Říhu, ale ten v tomto případě střelou po zemi Hrubého nedokázal překonat. To už však hosty mrzet nemuselo, neboť po závěrečném hvizdu připsali do tabulky další tři body. Z jejich strany to nebyla žádná fotbalová hitparáda, určitě se projevil i tréninkový výpadek zapříčiněný povodněmi, ale domácí vyjma zhruba desetiminutové pasáže ve druhém poločase nebyli pro hostujícího brankáře velkým nebezpečím. I proto je výhra spartakovců zasloužená. 

SK Jankov – TJ Spartak Kaplice 0:3 (0:1)

Branky: 27. Behman, 68. Divoký, 78. O. Říha. Rozhodčí: Jeřábek – Bartůněk, Ovčáček. ŽK: 2:2 (Hanzlík, Bohoněk – Štrbačka, Gutheis). Diváků: 75.

Jankov: Hrubý – Jirkovský, Legdan, Kysela, Kocian (67. Sklář) – Točík, Hütter, Bohoněk, Vokurka (46. Troup) – Hajný, Hanzlík. Trenér Kročák.

Kaplice: F. Říha – Pál, M. Hami, Behman (80. Kuchař), Pastier – Divoký, Nowak, Gutheis (88. F. Šedivý), Vaniš – Goretki (73. O. Říha), Štrbačka (64. Fučík). Trenér Ginzel.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec