Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Magnet krajského přeboru na Křemelce. Strakonický Junior hostí Malši Roudné

 
pátek, 6. září 2024, 21:23

Největším tahákem 5. kola krajského přeboru bude bezesporu nedělní souboj mezi Strakonicemi a Malší Roudné. Na Křemelce se od 17 hodin utká aktuálně druhý tým tabulky s prvním. Strakonice i Roudné jsou považovány za hlavní favority soutěže a jejich pozice v tabulce není žádným překvapením.

V minulém kole však oba celky nečekaně prohrály. Strakonice na hřišti nováčka ze Sezimova Ústí 2:3 a Roudné stejným výsledkem doma s Protivínem. Strakoničtí navíc neuspěli ani ve středečním pohárovém klání proti českobudějovické Slavii a po posledních dvou porážkách budou chtít proti Malši zabrat.

„Pohár proti Slavii jsme odehráli v kombinované sestavě, nastoupili dorostenci i několik hráčů z béčka. Chtěli jsme pošetřit síly na nedělní utkání s Roudným, které je pro nás prioritou. Zranil se nám ale David Bálek, v poločase musel střídat Kynkor. Zdravotní problémy mají i Zahrádka a Sigmund, tak uvidíme, jestli se někdo z nich do neděle uzdraví,“ říká trenér Strakonic Přemysl Šroub.

Mužstvo Roudného považuje za hlavního aspiranta na celkové prvenství. Vnímá sílu celého týmu i individuální kvality jednotlivců. „Musíme si dát pozor na Viktora Kadlece, ten je rozdílovým hráčem. V utkání můžete být lepší, on je ale schopný dát tři góly a sám zápas rozhodnout,“ upozorňuje Šroub na nejlepšího střelce krajského přeboru.

Se vstupem do soutěže je strakonický kouč až na poslední nezdar v Sezimově Ústí spokojený a věří, že na Křemelku přijde v neděli hodně lidí a že jeho tým šlágr s Malší zvládne.

V obou týmech řádí marodka

Na zápas se těší také trenér Malše Pavel Cepák. Doufá, že utkání svou kvalitou naplní očekávání fanoušků a že uvidí souboj, který bude odpovídat postavení obou týmů v tabulce.

„Strakonice jsou silným týmem s velkými ambicemi. Aby ne, když jejich kádr posílilo osm fotbalistů z vloni divizních Katovic. Připravujeme se jako na každý jiný zápas a do Strakonic jedeme s pokorou. Jsme teprve na začátku, ale očekávám, že soutěž bude letos vyrovnaná. Mnozí počítají s námi nebo se Strakonicemi, ale štikou soutěže nakonec může být úplně někdo jiný,“ uvažuje roudenský trenér Cepák.

Všímá si přitom výborných výsledků Protivína nebo nováčka Strunkovic. V minulém duelu s Protivínem chybělo na soupisce Malše několik hráčů základní sestavy. Ani do Strakonic zřejmě nepojede Roudné kompletní. „Na marodce samozřejmě nějaké hráče máme a ke změnám nepochybně dojde. Nebudu říkat, kdo bude hrát a kdo ne, to se uvidí na posledním tréninku. Je ale pravděpodobné, že nastoupí nový hráč, jehož jméno nebudu prozrazovat. Nechte se překvapit,“ usmívá se Pavel Cepák.

„Doufám, že utkání proběhne v duchu fair play, nikdo se nezraní a že to bude dobrá prezentace krajského přeboru,“ dodává na závěr.

V minulé sezoně na sebe oba celky narazily po znovuzaložení strakonického klubu vůbec poprvé. Ve Strakonicích se body dělily po remíze 2:2, červnovou odvetu vyhráli malšané 3:1. Jak dopadne jejich třetí vzájemný souboj?

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lenka Průchová